Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89392 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #210 dnia: Sierpnia 15, 2010, 13:27:26 »
    No właśnie opiszcie mi najmocniejsze strony tej gry, bo prezentu na urodziny już przez tydzień nie wybrałem, a szukam fajnego RPG'a, pomyślałem o Gothicu, bo w zasadzie od zawsze wszędzie gdzieś widziałem Gothic i teraz w czasie kiedy jestem maniakiem RPGów szukam odpowiedniego :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #211 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:06:02 »
    No to ja Ci polecam gorąco Gothica, o ile lubisz mhroooczne klimaty z odrobiną rozluźniającego humoru. Jeśli chcesz też skończyć może nie w wielkim stylu, ale jednak jakoś to polecam Gothic'a 3, koniec opowieści[Bo Piranie chciały wtedy skończyć serie] jest jak dla mnie piękne, chociaż gra to prawie tylko zabijanie itd. To jednak da się dochłapać niezłej fabuły, przez chwile... ale się da.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:49:22 »
    Popieram każdego, kto powie, że G3 jest gorszy od G1 + G2 razem wziętych. A najbardziej mnie śmieszy to, że nasz bezio sam wyrżnie armię orków, ale po drodze do miasta zje go ścierwojad :P System walki jest skopany. Polega tylko na szybkim klikaniu LPM (czyt. spamowaniu). Chociaż przyznam, że bardzo podobało mi się strzelanie z łuku. W sumie to nie wiem, czy 60zł było dobrą inwestycją, Risena i/lub Arcanii na pewno nie kupię, ze względu na mój "wykoksany sprzęcior".

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #213 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:51:29 »
    System walki jest jak w wiedźminie?
    Zainteresował mnie łuk czy jest tak samo duży arsenał broni i uzbrojenia jak w M&B?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #214 dnia: Sierpnia 15, 2010, 16:34:56 »
    System walki nie jest jak w Wiedźminie, tam jak dla mnie też jest skopany, ale troszkę inny, bo trzeba trafić w odpowiedni moment (mówię o hard, bo na niższych to jest kilka sekund), a w G3 po prostu gwałcisz lewy przycisk myszy.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:53:38 »
    Z racji odświeżania sobie gry [3 część] zajrzałem na stronę Gothica i natknąłem się na info o pracach nad "QuestPack 4 PL". Czy ktoś się tym interesuje od początku i mógłby przybliżyć co i jak ?

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #216 dnia: Sierpnia 28, 2010, 13:19:42 »
    Seria GOTHIC? Kilka razy miałem przyjemność przechodzić Gothica II, mam zamiar zainstalować Gothica (kupionego od szalonego numizmatyka za ukraińską kopiejkę x] ). "Dwójka" przez długi czas była dla mnie grą idealną - nieliniowa, ciekawa, z otwartym światem, mnóstwem questów, smaczków (quest ze złotymi pucharami)... Już na początku ilość możliwości dostania się do miasta czy zdobycia stroju farmera mnie zachwyciła (no co...? To był pierwszy kontakt z grą xD). G3 nie kupię, słyszałem zbyt wiele złego o tej grze, a Risena
    na pewno nie kupię, ze względu na mój "wykoksany sprzęcior"
    .

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 29, 2010, 11:31:58 »
    Jestem właśnie w drugim rozdziale pierwszej części Gothica, należę do Nowego Obozu i mam problem z pokonaniem tych trzech pełzaczy obok koła zębatego. Macie jakieś rady jak z nimi walczyć?

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 29, 2010, 11:35:08 »
    Nie pamiętam gdzie to jest, ale dam Ci dwie podpowiedzi.
    1. Odciągaj pełzacze po kolei lub grupą do strażników obok.
    2. Jeśli to jest tam, gdzie trzeba zejść na dół po koło zębate, to wystarczy po prostu byś wyciągnął łuk i ich ostrzelał.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 29, 2010, 11:58:44 »
    Nie pamiętam gdzie to jest, ale dam Ci dwie podpowiedzi.
    1. Odciągaj pełzacze po kolei lub grupą do strażników obok.
    2. Jeśli to jest tam, gdzie trzeba zejść na dół po koło zębate, to wystarczy po prostu byś wyciągnął łuk i ich ostrzelał.

Dzięki, ale:
    1. Pomysł jest dobry, ale nie mogę ich odciągnąć bo to jest na dole.
    2. Nie posiadam łuku, będę go musiał kupić.

Dzięki, łuk się przydał i to bardzo. A co do przyciągania pełzaczy do strażników patent jest bardzo dobry :).
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2010, 14:17:36 wysłana przez Gacek3000 »

Offline maddiv2000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 31, 2010, 08:32:56 »
    Z racji odświeżania sobie gry [3 część] zajrzałem na stronę Gothica i natknąłem się na info o pracach nad "QuestPack 4 PL". Czy ktoś się tym interesuje od początku i mógłby przybliżyć co i jak ?

Śledzę temat prawie od samego początku.
    Mod dodaje sporo pancerzy (także tych z poprzednich części Gothic), zadań, przedmiotów, a także wiele innych rzeczy, np. teraz po założeniu zbroi buntownika, gdy wejdziemy do miasta w którym stacjonują orkowie lub najemnicy, zostaniemy zaatakowani. Premiera Quest Pack 4 PL odbyła się 28 VIII 2010r. Linki do pobrania możecie znaleźć na http://gothic.org.pl lub http://gothic.phx.pl . Bardziej polecam tę drugą stronę, na której znajdziecie także poradnik i changelog do QP4 PL do pobrania osobno (oba są zawarte w instalatorze).

Moda naprawdę polecam.
    Zapoznaj się z zasadami umieszczania sygnatur. //proud

Offline oskar1101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Września 01, 2010, 21:36:24 »
    Jestem wielkim fanem gothica, mam wszystkie oryginalne części, znam wszystkie mody i mogę wyrecytować wszystkie teksty wypowiadane w gothic 2(mój ulubiony :))
    zgadzam się z wami że trzecia część nie przyciąga tak bardzo do monitora, czym więcej się dowiaduję o arcani(4 część gothica) tym mniej mi się ona podoba lecz niemożna oceniać gry póki się w nią nie zagrało, mam nadzieję że będzie do niej jakieś demo na przetestowanie.
    mam pytanie. czy wam też po zainstalowaniu najnowszego patcha do gothic 3 kiełbaszą się napisy w menu ekwipunku? bo ja przez to nie mogę grać :(

Offline maddiv2000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Września 01, 2010, 23:19:52 »
    mam pytanie. czy wam też po zainstalowaniu najnowszego patcha do gothic 3 kiełbaszą się napisy w menu ekwipunku? bo ja przez to nie mogę grać :(

To znaczy jak się kiełbaszą? Z tego co widzę u siebie, najnowszy patch w menu ekwipunku jedyne co dodaje to opisy przedmiotów. Ewentualnie zrób screena.
    Zapoznaj się z zasadami umieszczania sygnatur. //proud

Offline oskar1101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Września 02, 2010, 20:15:49 »
    Kiełbaszą się pod tym względem że zamiast opisów i stat przedmiotów są jakieś dziwne znaczki, screena dać póki co nie mogę bo nie mam na razie płytki bo pożyczyłem znajomemu.

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Września 02, 2010, 22:02:12 »
    Może zainstalowałeś angielski patch na wersję polską? W wielu grach się to zdarza - obcojęzyczne patche gryzą się z polskimi znakami...
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)