Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nieoficjalne spolszczenie M&B  (Przeczytany 165244 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vent

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Mount&Blade To Spox Gra :-)
    Odp: spolszczenie
    « Odpowiedź #225 dnia: Lipca 15, 2008, 17:26:40 »
    Szuka Spolszczenia Do Mount&Blade v0.808 + Crak Zgury Thx :)

Nie wiem kto szuka, ale zycze owocnych poszukiwan, a ode mnie warnik za "krakanie".
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2008, 17:40:43 wysłana przez Józef Sztacheta »
    Elo Elo 3:2:0

Offline atherius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Lipca 23, 2008, 18:01:11 »
    Poczekajcie już do września na spolszczenie od CDP. :)

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #227 dnia: Lipca 24, 2008, 19:37:31 »
    I tak Sławkowe bedzie dla mnie tym ktore zaintaluje w pierwszej kolejnosci z dwoch prostych powodow:

1.Jestem przekonany ze bedzie lepsze
    2.Niech ma satysfakcje z wlasnej pracy ;)
    3.Nie jestem taki pewien czy CDP to spolszczy a nawet jesli to patrz punkt 1 (wiem ze to 3 ale to tylko poboczny watek ;)

Do Pablo:

Sławkowe spolszczenie jesli zachowa obecna forme plikow do podmienienia stanie sie rowniez alternatywa dla polskiej wersji CDP na plytowym wydaniu, wiec jakby nie patrzec same dobre wiesci ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2008, 22:05:53 wysłana przez Misiumen »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #228 dnia: Lipca 24, 2008, 21:51:51 »
    CDP wyda polską wersję płytową, a nie spolsczenie do angielskiej wersji gry, a taką przecież otrzymamy po upatchowaniu bety. Więc ci, którzy nie kupią wersji płytowej będą "skazani" na Sławkowe spolszczenie
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Lipca 24, 2008, 22:15:51 »
    Dlaczego "skazani"? Zabrzmiało to tak, jakby to Daedalusowe spolszczenie nie było zbyt wysokoich lotów. Co prawda nie wiem, jak dokładnie wygląda jego spolszczenie, bo tylko w śp. wersji 0.894 je ściągnąłem i popatrzyłem, ale z tamtego tłumaczenia mogę wywnioskować, że jest całkiem niezłe, na pewno sam lepszego nie zrobiłbym.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #230 dnia: Lipca 24, 2008, 22:24:51 »
    Przyznam się, ze zupełnie nie wiem co teraz z tym robić. CD-P oficjalnie zapowiedział, że Mount&Blade ukaże się w pełnej polskiej wersji językowej. Prawie na pewno nie zostawią też samym sobie tych graczy, którzy wcześniej zapłacili za betę gry i będzie można pobrać jakąś łatkę spolszczającą, czy cuś... Gdyby spolszczenie przygotowywała Cenega, to jeszcze można by było śmiało obecne spolszczenie dokończyć, bo te ich prace jakościowo wiele pozostawiają do życzenia*. ;) Ale z CD-Projektem nie da się konkurować. Ci goście naprawdę wiedzą co robią i można się tylko cieszyć, że M&B trafi pod ich skrzydła (choć gdy zobaczyłem przewidywaną cenę, to spadłem z krzesła). Czy jest zatem jakiś sens w ciągnięciu tych prac dalej, skoro za trochę ponad miesiąc będzie dostępna oficjalna, profesjonalna polska wersja? Jak myślicie?

*- ostatnio grałem trochę w Deux Ex: Invisible War wydanego przez Cenegę. Nie dość, że zlokalizowane tak sobie, to jeszcze tłumacze w niektórych miejscach zapomnieli pousuwać własne notatki i pojawiają się one w grze. :D

Wejdź na gg, to pogadamy o tym. Mój numer mam w podpisie
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2008, 22:29:47 wysłana przez Arcylisz »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #231 dnia: Lipca 24, 2008, 22:53:21 »
    Twoje spolszczenia bezblednie oddaja klimat i mysle ze powinienes je robic, jakos sie przyzwyczailem ze wszystkich modow czy wlasnie spolszczen szukam tutaj i nie mam zamiaru tego zmieniac :) Wiec Daedalus prosze Cie o kontynuacje Twojej pracy a na pewno bedziesz mial we mnie wdziecznego forumowicza. ;)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #232 dnia: Lipca 24, 2008, 23:26:06 »
    Tez uwazam, ze powinienes kontynuowac, biorac dodatkowo pod uwage to co napisalem ci na pw, moze okazac sie ze twoja praca nie pojdzie na marne.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #233 dnia: Lipca 25, 2008, 11:20:27 »
    Też uważam, że powinieneś kontynuować. Wiem, że CDP nie powinno zostawić graczy z betą na lodzie, ale może to zrobić. Sorka za ten tekst "skazani", ale nie wiedziałem jakiego słowa  użyć... Dlatego dałem cudzysłów. Chodziło mi o to, że jak CDP nie doda spolszcenia w formie łatki to gracze, którzy upatchują sobie betę będą musieli używać tego spolszcenia
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Lipca 25, 2008, 22:36:28 »
    Ja również, nie dlatego że "nieumjejm gawaric po angoelsku", tylko dlatego że spolszczenie robione przez zaangażowanych ludzi, a nie dla kasy zawsze jest lepsze. Po prostu przykładają się do pracy i niezostawiają bubli.

Ja czekam na spolszczenie w Twoim wykonaniu, oraz całej gromatki, która zapowiedziała pomoc.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Lipca 27, 2008, 23:56:17 »
    Tak więc wychodzi na to, że nie masz wyboru i musisz robić to spolszczenie :)

Zresztą znasz też moje zdanie na ten temat, owocnej pracy :)

Offline marcin87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Sierpnia 01, 2008, 09:38:13 »
    daedalus i jak robisz to spolszczenie? jak tak to może udostępnisz wersje beta_v2 :D albo wrzucisz jakąś informacje o postępach
    i orientacyjnej dacie premiery :D
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2008, 09:34:30 wysłana przez marcin87 »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Sierpnia 01, 2008, 14:47:05 »
    Heh, to miała być niespodzianka, no ale... ;) W sobotę albo niedzielę będzie gotowa beta 2, muszę tylko dokończyć dialogi.  Wtedy napiszę coś więcej.

I proszę mnie nie wyzywać od jakichś "deadlusów". ;P

Zapewniam Cię Deadlus, że nikt nie będzie Cię tak nazywał, sam tego dopilnuję ;P

Dowcipniś się znalazł. ;P

edit: beta 2 obsunie się dzień lub dwa, a to dlatego, że wziąłem się jeszcze za pogaduszki NPCów i całkiem nieźle mi to idzie. Chciałbym zamknąć ostatecznie przynajmniej ich kwestie wyrażające niezadowolenie/zadowolenie z doboru towarzyszy i podjętych akcji.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2008, 20:39:08 wysłana przez Daedalus »

Offline marcin87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Sierpnia 03, 2008, 21:03:36 »
    czekam z niecierpliwością na bete2 a przy okazji wyrazy podziwu dla Ciebie Daedalus za chęć niesienia pomocy innym ;) wielkie dzięki za poświęcony czas :D:D:D

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Sierpnia 06, 2008, 21:41:01 »
    Drugą betę spolszczenia możecie pobrać stąd:

http://www.mountblade.info/download/spolszczenie0.7b(M&Bv0.960).rar

lub klikając na mój podpis i wybierając plik "spolszczenie0.7b(M&Bv0.960).rar"

Wszystko robione było na szybko, więc pewnie będzie sporo błędów i literówek. W niektórych miejscach jest mały chaos (np. tylko część zdania po polsku), ale to uroki bety. :P  Nadal sporo tekstu nie jest przetłumaczone. Głównie dotyczy to osobistych historii NPCów i rozmówek z lordami/pretendentami do tronu. Ale teraz wyszedłem już na prostą i jeszcze tylko troszeczkę... :)

Bardzo proszę o pomoc przy wyłapywaniu błędów, zwłaszcza, że teraz praktycznie nie mam czasu grać. Jeśli coś zauważycie - literówkę, błąd gramatyczny, ortograficzny, rzeczowy etc. to dajcie znać. Najlepiej klepnąć wtedy PrintScreena i wszystko będzie dla mnie czytelne.

Nie bójcie się też zgłaszać sugestii. Jak coś się wam nie podoba (np. nazwy jednostek), uważacie, że gdzieś coś powinno być inaczej, to piszcie śmiało. Wszystko zostanie uwzględnione.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2008, 18:22:32 wysłana przez Daedalus »