Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55323 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #165 dnia: Września 25, 2009, 12:02:54 »
    To masz coś nie tak z tymi opcjami. Wybór "Auto-Exposure" pojawia się dopiero po wybraniu HDR, ale jak u ciebie nie ma tego przycisku, to nie wiem o co chodzi. Zrób jeśli możesz screena z twoich ustawień.

Edit: No na serio nie masz tego HDR... Nie wiem, spróbuj na TW poruszyć ten problem, choć uprzedzam przed poziomem niektórych z nich!
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2009, 12:20:03 wysłana przez proud »

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #166 dnia: Września 25, 2009, 12:17:25 »
    http://img132.imageshack.us/i/beztytuuls.jpg/

Ogółem pomaga zmiana na DX7 ale grafika jest fatalna :/

Stery do karty grafiki aktualizowałem jakiś miesiąc temu więc nie powinno być takich jaj...
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2009, 12:20:43 wysłana przez nod18 »

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #167 dnia: Września 25, 2009, 14:42:26 »
    Mam pytanie, czy broń drzewcowa mają jakieś bonusy przeciw kawalerii? No bo jeśli mieczem idzie konia ubić na 2-3 cięcia, to piką powinno się zabijać go od razu w pełnym galopie.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #168 dnia: Września 25, 2009, 14:49:02 »
    Piką jak i mieczem nawet jednoręcznym można ubić konia, nawet z jeźdzcem:P Przechodziłem przez to, to wiem o co chodzi:P (nie lubie Cię Nifn:P) cała zaleta piki jest taka że jest dłuższa i masz większe pole manewru i oczywiśćie większą szansę na to że Cię jeździec z lancą nie dojedzie

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • :F
    « Odpowiedź #169 dnia: Września 26, 2009, 10:52:45 »
    A ja mam pytanko czy zmieniono jakoś władanie piką czy włócznią,znaczy czy trzeba nią "dziugać" czy wystarczy jakoś ją poprostu trzymać aby koń się nadział ?
    Youve seen life through distorted eyes
    You know you had to learn
    The execution of your mind
    You really had to turn
    The race is run the book is read
    The end begins to show

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Września 26, 2009, 11:09:40 »
    A ja mam pytanko czy zmieniono jakoś władanie piką czy włócznią,znaczy czy trzeba nią "dziugać" czy wystarczy jakoś ją poprostu trzymać aby koń się nadział ?

Tylko i wyłącznie dźganie, tzw nachylona lanca nic praktycznie nie daje, no chyba ze ktoś stoji w miejscu i się nie rusza, a Ty masz dużo szczęścia....

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #171 dnia: Września 26, 2009, 11:27:15 »
    A mi sie nadal wydaje, ze mieczem bedzie latwiej. Pika trudniej trafic kogos w pelnym galopie, mieczem, mimo, ze trzeba podejsc blizej, prawie zawsze trafisz.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #172 dnia: Września 26, 2009, 12:08:36 »
    A mi sie nadal wydaje, ze mieczem bedzie latwiej. Pika trudniej trafic kogos w pelnym galopie, mieczem, mimo, ze trzeba podejsc blizej, prawie zawsze trafisz.
    Zaskoczę Cię... mieczem dużo ciężej walczy się ze grzbietu. Nieraz mam problemy z trafieniem kogokolwiek, no chyba, że to tzw "pewniak", ale wlecieć w tłum i machać jak opętany skuteczne nie jest. Dlatego lepiej rozpędzić się i dźgnąć kogoś, chyba, że to pikinier, wtedy omijać takich szerokim łukiem... albo czekać na pomoc.
    Nachylona lanca, jak i pchnięcia do dopracowanych nie należą. Widać kilka niedociągnięć, chociażby uderzenia w bok, czy od tyłu, ale nie zamieni to faktu, że koń ssie ;P

Pozdrawiam!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Września 26, 2009, 15:35:19 »
    Zaskoczę Cię... mieczem dużo ciężej walczy się ze grzbietu. Nieraz mam problemy z trafieniem kogokolwiek, no chyba, że to tzw "pewniak", ale wlecieć w tłum i machać jak opętany skuteczne nie jest. Dlatego lepiej rozpędzić się i dźgnąć kogoś, chyba, że to pikinier, wtedy omijać takich szerokim łukiem... albo czekać na pomoc.
    Nachylona lanca, jak i pchnięcia do dopracowanych nie należą. Widać kilka niedociągnięć, chociażby uderzenia w bok, czy od tyłu, ale nie zamieni to faktu, że koń ssie ;P

Pozdrawiam!

E tam, pikinierów da się bardzo łatwo rozwalić, z resztą jak ktoś gra ze mną na serwie wie o co chodzi.....jest na nich sposób, ale bardzo dobrze trzeba ustawić lance...najczęściej to wychodzi, powiedzmy raz na 10 przypadków jak się zagapisz to cię ubiją..... faktycznie uderzenia w bok i od tyłu to jakaś tragedia, tak jakby przed Tobą nie było wrogiego żołnierza...."lanca go nie widzi"......kusza ssie!!!!!:P

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Września 26, 2009, 15:50:09 »
    Na piechote i na kawalerie najlepsza lanca w przypadku jazdy na koniu , piechota z pika jest dobra na kawalerie tylko trzeba trafiac w konia najlepiej a potem mieczem dobic jeźdzce ;)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Września 26, 2009, 16:01:35 »
    Na piechote i na kawalerie najlepsza lanca w przypadku jazdy na koniu , piechota z pika jest dobra na kawalerie tylko trzeba trafiac w konia najlepiej a potem mieczem dobic jeźdzce ;)

Z tą piką dla piechura to jest różnie, jeżeli niedoświadczony jest jeździec to pcha się pod samą pikę, natomiast jak wie jak to rozegrać to dzięki większemu zasięgowi jest w stanie spokojnie poradzić sobie z pikinierem......

Edit: Kusza ssie na maksa!!!:P

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Września 26, 2009, 16:37:20 »
    taaa kusza ssie... bronie dwuręczne też ssą, podchodze kolesia od tyłu, uśmiecham sie szeroko moją glewią, a ten co, zrobił cięcie, troszkę się w lewo obrócił i mnie ubił...
    tiaaaa.... kocham to... kusza ssie... kon ssie... najlepiej to mieć 2 rhodockie pawęże, glevie i zakosić od kogoś vaegirską szabelke :) i bajeczka...

Kusza ssie :P
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline sir_ryba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Września 26, 2009, 22:02:22 »

Z tą piką dla piechura to jest różnie, jeżeli niedoświadczony jest jeździec to pcha się pod samą pikę, natomiast jak wie jak to rozegrać to dzięki większemu zasięgowi jest w stanie spokojnie poradzić sobie z pikinierem......

Moim zdaniem nie jest tak łatwo sam gram trochę kawalerią. Zgodzę się jeśli piechur ma jakąś włócznie lub coś z tej długości, ale jak ma pikę a ona ma zasięg ponad 200 (chyba 225) to w czołowym ataku z dobrym graczem nie ma szans, lanca jest krótsza.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Września 27, 2009, 09:13:01 »

Moim zdaniem nie jest tak łatwo sam gram trochę kawalerią. Zgodzę się jeśli piechur ma jakąś włócznie lub coś z tej długości, ale jak ma pikę a ona ma zasięg ponad 200 (chyba 225) to w czołowym ataku z dobrym graczem nie ma szans, lanca jest krótsza.

A kto idzie na pikiniera na czołowe starcie??? Ktoś idzie (np. Kolba:P on niczego się nie boi:P)...... jedna rzecz dotycząca piki i innego długiego oręża, za wyjątkiem berdysza, bo pod niego to trzeba z mieczem jechać, to co pikinier może zrobić to atakować w jednym kierunku, jeśli źle obliczy prędkość i odległość zbliżającego się konia, to ta pika jedynie co przetnie to powietrze, natomiast kawalerzysta nawet z najkrótszą lancą, np tą co mają Nordowie może operować lancą w kilku kierunkach, za ruch których odpowiada koń, jeżeli jeździec zobaczy, że pikinier już wykorzystał swój ruch piką to może zbliżyć się w ostatniej fazie do piechura i uderzyć go w czerep ostrzem w ostatniej fazie odjazdu....to się bardzo często sprawdza i jeśli nie ma ferworu walki i na spokojnie można to wykonać to walka jest już wygrana nawet jak zostaniesz sam przeciw 5-6 piechurom....

Offline sir_ryba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Września 27, 2009, 09:49:47 »
    To ja mam trochę inne doświadczenia. Pamiętam jedną walkę z w trybie bitwa, jak należałem do Rhodoków połowa ludzi miała piki druga kusze. Walczyliśmy przeciw Swadi głównie kawaleria.
    Na cały mecz może wygrali 2 potyczki walka na tej mapie z rzeką byliśmy na otwartym terenie. Pierwsza przegrana ludzie się po rozchodzili i rozwalili nas pojedynczo. A druga przegrana to prawie wszyscy wzięli kusze. Na resztę bitew przybieraliśmy coś na kształt jeża, pikinierzy dokoła a w środku kusznicy. Jak ktoś tylko atakował to go piką w konia, a feralnego kawalerzystę dobili kusznicy.

Pikom z ziemi też można w każdą stronę celować.