Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55325 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #150 dnia: Września 24, 2009, 19:21:17 »
    Myślę, że każda "sensowna" (są jednak wyjątki, np. Pifcio, czy Tario, ale to tylko potwierdza regułę... ;p) osoba może bez problemu sobie z nami grać, tylko musisz się zgłosić do Oktawiana, żeby Ci założył konto na TS.

Dzisiaj co prawda grało parę osób, ale już nikt nie używał znienawidzonego-złego-mrocznego tagu TFW, więc teraz wszystko będzie szło anonimowo :] Niestety znów pojawiły się te denerwujące sytuacje z wczoraj... Nikt jednak specjalnie nie odpisywał tylko sobie poszliśmy, ale do tego czasu było nie najgorzej, choć oczywiście cały czas nasze wspólne gry łapią ostrą recesję :(

(click to show/hide)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #151 dnia: Września 24, 2009, 19:21:49 »
    Ja przed chwilą też dostałem rejestrację klucza, więc posprawdzajcie swoje szkrzynki pocztowe, może coś przyszło:)

Edit: Jak chcesz z nami grać to pisz do mnie na pm, powiem Ci co i jak albo na gg, mam w podpisie....:P

Edit2: Ja Ci później pokaże sensowną osobę łobuzie!!!!!!:P

Offline sir_ryba

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #152 dnia: Września 24, 2009, 20:06:35 »
    Witam właśnie dostałem meila w w nim:
    Beta Test Invitation

Piękny tekst chyba sobie go wydrukuje i nad kompem powieszę ;)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Września 24, 2009, 20:11:54 »
    Jasne, jak dostaniesz "X" razy bełtem w czółko, 2 razy strzałą w nogę, i konia też ci pojadą, to ci zbrzydnie :D

Offline sir_ryba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Września 24, 2009, 20:18:47 »
    Ciekawa była by sytuacja jak ktoś wcześniej wypości jakiegoś moda balansującego jednostki i uzbrojenie niż oni ukończą grę.
    Ale raczej to nie możliwe, bo nie można stawiać własnych serwerów.(prawcie jak się mylę)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #155 dnia: Września 24, 2009, 20:49:55 »
    Ciekawa była by sytuacja jak ktoś wcześniej wypości jakiegoś moda balansującego jednostki i uzbrojenie niż oni ukończą grę.
    Ale raczej to nie możliwe, bo nie można stawiać własnych serwerów.(prawcie jak się mylę)

Na dzień dzisiejszy to raczej niewykonalne...
    1. Brak kompatybilnego module system z Warbandem.
    2. Tak, jak napisałeś: brak możliwości postawienia własnego serwera.
    3. (nawiązując do pkt 2) słyszałem, ze wkrótce będą testy hostingu serwera, więcej info wkrótce. :>

Pozdrawiam!

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #156 dnia: Września 25, 2009, 08:04:17 »
    3. (nawiązując do pkt 2) słyszałem, ze wkrótce będą testy hostingu serwera, więcej info wkrótce. :>

pragne dokladniejszego info, juz, teraz! ;D
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Września 25, 2009, 08:58:42 »
    Jasne, jak dostaniesz "X" razy bełtem w czółko, 2 razy strzałą w nogę, i konia też ci pojadą, to ci zbrzydnie :D

Tak jak Kalp mówi, on już nie chce z nami grać, bo Go cały czas jadą ostro, Jego i Prouda...więc nie napalaj się za bardzo na tego Warbanda, bo szybko możesz sobie tak jak oni odpuścić, szczególnie proud, on nie wytrzymał psychicznie, jest słaby, nie dał chłopak rady....xD

Jeszcze raz tutaj to powtórze, jak ktoś dostał betę to piszcie do Oktawiana na gg, jak nie macie to piszcie do niego na pm, da Wam hasło i adres do teamspeaka i będziecie grać razem z nami......

Offline nod18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Września 25, 2009, 10:04:59 »
    Witam wczoraj szczęśliwy odpalam Warbanda ( w końcu :P )  ładuje się mapka i WTF !!! ?? co jest z grafiką ? textury terenu i budynków w oddali to jakaś tragedia oO, pixeloza coś jak za czasów pierwszego Tomb Raidera, nic nie daje ustawienie opcji na High czy low
    Wyłączenie Depth Effects trochę pomaga ale tylko na textury terenu i to nie wszystkie, tam gdzie trawa jest bardziej zielona nadal jest coś schrzanione :/ oczywiście budynki w oddali nadal są dziwne...
    Dodatkowo kolczugi i inne podobne do niej zbroje w oddali też się dziwnie załamują...
    W zwykłym M&B wszystko mam w jak najlepszym porządku
    Sami zobaczcie :/

http://img28.imageshack.us/img28/7645/beztytuuko.jpg   załamanie textur na budynkach w oddali

http://img44.imageshack.us/i/kkkksp.jpg/  Tragiczne textury a raczej pixele terenu w oddali

Ja wiem to Screeny ze Skirmisha ale zapewniam że na mapkach MP jest to samo a nawet gorzej, miał ktoś taki problem ?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Września 25, 2009, 10:08:52 »
    U Ciebie faktycznie to jakoś dziwnie wygląda....szczególnie ten koń na pierwszym obrazku, zmieniałeś direct x??? masz tam chyba 7 i 9 do wyboru....

Edit: Gadałeś z Oktawianem?? i czy zainstalowałeś Ts-a??
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2009, 10:13:01 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Września 25, 2009, 10:14:10 »
    Ale ja wam powiem, że na directX 9 miałem to samo, nie wiem dlaczego, dlatego gram na directX 7. To na 9 jest tak oczojebne, że nie wyrabiam. Może to wina mojej karty graficznej, ale zwykły Native dobrze chodzi, a nie wydaje mi się aby musieli coś w tym zmieniać. Może po prostu to zniknie, jak wprowadzą grę na rynek?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Września 25, 2009, 10:16:50 »
    Coś dziwnie to wygląda. Dla porównania zrobiłem dwa screeny, z czego jeden próbowałem z podobnego miejsca co ty. Wygląda zupełnie inaczej, sprawdź i pobaw się ustawieniami graficznymi. Ja gram na dx 9 i tak wygląda. Jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza już (bo to jeszcze nie poziom Obliviona ;)).

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Września 25, 2009, 10:43:13 »
    No i ty masz wporządku obraz. Wrzuć zdjęcie swoich ustawień graficznych.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Września 25, 2009, 10:57:02 »
    Na razie w Quick Battle i w multi mój komputer daje radę, ale jeśli chodzi o single to myślę, że jednak trochę w dół będę musiał z ustawieniami zjechać.

(click to show/hide)

Offline nod18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Września 25, 2009, 11:47:16 »
    Grafika, ogółem jest brzydka na moich screenach ponieważ akurat miałem wszystko na low :], ale tu nie chodzi o grafikę konia :P, po prostu w oddali na DX9 textury to pixele :/ a budynki to jakieś załamane textury tak ja kto widać na screenie 1-2 podobnie z niektórymi zbrojam.

Proud dobrze że dałeś ss ustawień bo zauważyłem coś dziwnego :P
    U mnie niema opcji AUTO-EXPOSURE ani HDR MODE :P

Dziwne mój bo sprzęt to GF 7600 GT 256mb, 2gb ram i proc P4 3,2 GHZ i jak najbardziej HDR mam

Na tym screenie bardziej widać o co mi chodzi :P
    http://img18.imageshack.us/img18/8713/beztytuuhjr.jpg

To jakaś porażka...