Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B: Ogniem i Mieczem  (Przeczytany 85345 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: M&B: Ogniem i Mieczem ?????
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 03, 2009, 21:34:05 »
    Powiem tyle to nie mogło się zacząć od CD project tylko o d Rosji zaczęli się mścić za ogniem i mieczem najpierw filmem 1612 następnie ukazuje się film pod tytułem Taras bulba i gra na podstawie filmu no i ogniem i mieczem  z pomocą Rosji zaraz Litwa zacznie robić film o bitwie pod grunwaldem w której oni są rycerstwem a nie dzikim plemionem

Ale CD project nie ładnie się zachowali podkradli pomysł Tula.
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2009, 21:37:37 wysłana przez lukasz172009 »

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 03, 2009, 22:42:56 »
    Przesada! Nie mają własnych screenów? Teraz widać że twórcy chcą wyeliminować twój mod. Tzn, podali screeny z modu Tula ukazując że niby kupili od niego projekt, albo coś w tym stylu i nie ma już modu wfas bo zamierzają zrobić z niego dodatek. Chamskie zachowanie, a przywłaszczenie screenów to potwierdza. Jak coś znajdę ciekawego to napiszę. I przywłaszczenie naszego newsa, nosz kurr...

Uspokój się i zastanów co piszesz. CDP wszedł na nasze forum, ukradł screeny i wysłał do tych wszystkich serwisów? Takie serwisy rzadko współpracują z wydawcą, jedynie pobierając materiały z jego strony (lub z innych serwisów) i dodają własne notki.  

Podam przykład. Na stonie PSDX (traktującej o serii Deus Ex) pojawiły się legalnie zaczerpnięte z forum Eidos Montreal artworki i screeny, które zostały wyskalowane przez mojego kolegę i umieszczone na stronie. Jakiś czas później na "powszechnie znanym serwisie o grach komputerowych" pojawił się artykuł okraszony "ekskluzywne wiadomości prosto od eidos", który tak naprawdę był rozwiniętymi literacko newsami ze strony PSDX i zerżniętymi grafikami również z tej strony. Poznaliśmy to po rozmiarze obrazków...

Nie dajmy się zwariować. Sprawę należy nagłaśniać iż wydawnictwo CDP nie jest fanowskim projektem Tula.
    A osoby, które znają się ma moddingu wsparły ten projekt i pomogły go jak najszybciej wydać, bez uszczerbku na jakości.
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2009, 22:49:04 wysłana przez Havik »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 03, 2009, 22:52:42 »
    Chłopaki, nie popadajcie w paranoje i nie wymyślajcie już teorii spiskowych przeciwko Tulowi, Polsce czy nawet nas. Chociaż CDP zachował się bardzo nieładnie to nie powinniśmy się tym przejmować. Cieszmy się, że scena Mount&Blade się rozwinie! Zaraz posądzicie mnie o jakąś stronniczość, ale prawdą jest, że studia, które tworzą Mount&Blade:Ogniem i Mieczem i sam CDP miały prawo do tworzenia takiego dodatku/gry/moda( jak kolwiek każą sobie nazywać dzieło). Niech będzie to dobry tytuł, niech wprowadza jak najwięcej dobrych zmian! I niech informacja o Mount&Blade: Ogniem i  Mieczem będzie dla Was dobra informacją.

Tul- nie powinieneś się poddawać i przejmować problemami jakie wynikają z nazewnictwa gry i Twojego moda. Wszystko wyjdzie jeszcze na korzyść WFAS- każdy kto chociaż trochę interesuje się Twoim modem zdaje sobie sprawę z tej całej sytuacji, kto jeszcze nie słyszał o Twoim modzie z pewnością dowie się o nim dzięki M&B OiM. Teraz każdy komu zależy aby modyfikacja, która jest tworzone przez Tula i ekipę została wydana jak najszybciej i w jak najlepszym stanie niech włoży swój wkład w powstawanie moda! Kolba, Daedalus, Alkhadias,  Soner, Nifn, Balian,  Havik, Lukasz...- każdy z Was może pomóc! Wystarczy, że każdy poświęci trochę czasu na napisanie questa, wygenerowanie lokacji czy stworzenie nowego modelu a pracy zabraknie tak szybko jakby została rozdana. Tul, teraz w twoich rękach zostaje zebranie ekipy, która pomoże Ci w szybkim wydaniu moda.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 03, 2009, 23:03:11 »
    Tul, zgłaszam się do robienia questów, pomogę z fabułą, tak w ogóle to ja napisałem tamte questy jako Jan Skrzetuski bo to moje konto. Jutro napiszę duużo questów i jak chcesz to mogę pomóc w czymkolwiek, tylko jeżeli to nie jest robienie modeli itp, bo na tym się nie znam za bardzo.

Oktawian - Jakoś dziwnie podziałał na mnie twój post. Nie śmiejcie się, ale poczułem jakąś dziwną radość, lol.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 03, 2009, 23:08:56 »
    W sumie za kilka dni, limit wolnych godzin troszkę mi się powiększy, więc chętnie bym pomógł, ale w sumie wątpię, by Tul potrzebował takie kiepskiego grafika jak ja :P

W kazdym razie. Tul, jeżeli potrzebujesz pomocy przy grafikach, przejrzyj moje modele, choćby w temacie o WI i jak coś to pisz.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Krwawy Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 03, 2009, 23:40:53 »
    Tul skończę te modele które obiecałem (ot. dlaczego wyskakują mi na już oteksturowanych modelach białe plamy? ) i spróbuję ściągnąć bardzo zdolnego modelera. Pozdro

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 04, 2009, 08:26:49 »
    Jestem tego samego zdania co Oktawian odnosnie projektu CDP. Ludzie, dopiero wyszedl trailer, nie wiemy naprawdę jak ma to wyglądać, wiec poczekajmy na więcej informacji.
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2009, 11:23:32 wysłana przez soner »
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 04, 2009, 08:53:36 »
    Możemy utrzeć im nieco nosa. Załóżmy, że Tul i CO potrzebują jeszcze 100 modeli, 100 tekstur i 20 questów (strzelam). Niech każdy zbulwersowany hakiem CDP zrobi jedną dziennie - to da około 30 rzeczy na dobe - i po około tygodniu wyjdzie na to, że Tulowi zostały tylko skrypty. Co o tym sądzicie?

Nawiasem mówiąc nie wierze w to, aby ten mod CDP miał być lepszy od Tulowego. Po prostu widziałem nieco screenów z WFAS i porównując to wszystko do trailera z OiM to projekt CDP nie ma szans.
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2009, 14:31:55 wysłana przez Castlebreaker »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 04, 2009, 09:12:09 »
    Jeśli wydzadzą to na pewno kupię, bez dwóch zdań, ale nie liczę na to, oglądając screeny aby to coś było lepsze i bardziej rozwinięte od moda Tula.....

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 04, 2009, 09:17:15 »
    Jeśli wydzadzą to na pewno kupię, bez dwóch zdań, ale nie liczę na to, oglądając screeny aby to coś było lepsze i bardziej rozwinięte od moda Tula.....

Jak oni to chcą sprzedawać? W wersji pudełkowej?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 04, 2009, 09:19:19 »
    Tak, ma być wydany bodajże na początek w Polsce i trzech innych krajach .........news ze strony głównej:)

Offline Migem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 04, 2009, 10:17:25 »
    Panowie wypowiem sie w imieniu CD Projekt,

Jestem w CD Projekt osoba odpowiedzialną za część wydawniczą i Mount&Blade:Ogniem i Mieczem jest w tej chwili jednym z kilku projektów, którymi sie zajmuje ja i mój zespół.
    Aby rozwiać całą masę nieporozumień jaka pojawiła się na tym forum. Zapowiedziany przez nas Mount&Blade:Ogniem i Mieczem nie jest MODEM, to jest pełnoprawna i samodzielna produkcja oparta na stunningowanym silniku Mount&Blade, stworzona we współparcy z TaleWorld przez Ukraińskie studio Sich, gra ukaże się w Polsce, Ukrainie, Rosji oraz w Szwecji i Czechach, w Polsce i CZ nakałdem CD PROJKET. Nazwa została zarejestrowana przez rosyjskiego producenta gry Snowball, sama gra co raz jeszcze podkreslam z modem tworzonym w PL nie ma nic wspólnego. W grze znajda sie terytoria Rzeczpospolitej, Ukrainy, Rosji, Szwecji oraz Chanatu Krymskiego i będa to zarazem grywalne nacje, ponadto w grze będzie wprowadzona fabuła osobna dla każdej nacji, z rozbudowaną wartswą dialogową oraz z postaciami(NPC) znanymi z książek H.Sienkiewicza, będzie też wiele innych modyfikacji wynikajacych ze zmian w silniku, część z nich oczywiście jest juz dostępna od dawana w różnego rodzaju modach, więc dla H/C graczy nie będzie zaskoczeniem, ale dla nowej puli graczy myśle będzie miłą innowacją. Gra ukaże się w pudełkowej wersji i będzie dostepna we wszytskich PL sklepach z grami w myslę przystepnej cenie, dodatkowo w ramach jej promocji powstanie sporo ciekawych materiałów i dodatkowego contentu, który powinień graczy ucieszyć. Reasumując nie uważam , żeby było warto odrazu wywalać wiadro pomyj i oskrażeń zanim się dokładnie nie dowie o co chodzi, troche powściągliwości w osądach jeszcze nikogo nie zabiło więc apeluje o cierpliwość i oczekiwanie na kolejne informacje.

MiGem
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2009, 13:02:24 wysłana przez Migem »

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 04, 2009, 13:12:18 »
    Cieszę się że mniej więcej się wyjaśniło co w trawie piszczy. Cóż, życzę powodzenia, a te komentarze to po prostu złość bo myśleliśmy co niektórzy że ukradliście pomysł Tulowi. 

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 04, 2009, 14:39:38 »
    nie uważam , żeby było warto odrazu wywalać wiadro pomyj

Hmm...a może coś w tym jest? Taka prawda - oba przedsięwzięcia konkurują ze sobą ale summa summarum wątpie aby miały pozabierać sobie klientów w 100%. Co do nazwy to faktycznie liczy się osoba, która pierwsza zarejestruje się jako prawomocny właściciel (chyba). Ból w tym, że i WFAS i OiM będą ze sobą często mylone - i tu pojawia się kość niezgody.

Muszę przyznać, że jako osoba która dopiero zaczeła się angażować w moda WFAS, poczułem lekką nutkę gniewu na CDP. Widzę jednak teraz, że nie słusznie. W tej chwili gdy przemyślalem sprawę widze, że sprawa może nawet skończyć się korzystnie dla wszystkich. Powstanie OiM, które umili czas oczekiwania na WFAS. Potem będziemy się wszyscy cieszyć DWOMA bajerami - dobrze zrobionym modem i dodatkiem - skoro CDP już tak bardzo chce zaznaczyć, że OiM modem nie jest. Warto zauważyć, że WFAS będzie ciekawą alternatywą dla osób, które na OiM nie chcą wydać pieniędzy. Taka jest oczywiście moja opinia- moge sie mylić.
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2009, 15:11:32 wysłana przez Castlebreaker »

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 04, 2009, 14:51:22 »
    Dobrze myślisz kolego. Jeżeli OiM wyjdzie wcześniej niż WFAS to będzie z góry fajniej umilić sobie czas. Przed chwilą napisałem kolejne 2 questy wymyślone przeze mnie na forum wfas, łącznie napisałem chyba 8 questów, mam nadzieję że się spodobają. Jeszcze wieczorem coś wymyślę, właśnie słucham utworu w którym rozmawiają bohaterowie trylogii Sienkiewicza, ten utwór uczy rozmawiać po staropolsku, więc się uczę właśnie.