Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B: Ogniem i Mieczem  (Przeczytany 85138 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    Odp: M&B: Ogniem i Mieczem ?????
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 03, 2009, 19:03:32 »
    No nieładnie się zachowali. Ciekawe, chyba mają jakiś kryzys finansowy. Wk&^%$*&m się! Ja także opowiem się za Tulem bo jego praca była pierwsza. Niech CDProject zajmie się robieniem tych swoich Wiedźminów, a nie zrzynać czyjeś pomysły, nieładnie, nieładnie.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 03, 2009, 19:07:33 »
    Lubię gry CD Projekt ale teraz przesadzili.Wydawali dobre gry w które nadal gram od wielu lat ale tego nawet nie obejrzę jak będzie w sklepach albo w necie jako darmowy dodatek.Tul był pierwszy i koniec
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 03, 2009, 19:12:35 »
    "Zarezerwowana nazwa/pomysł", to chyba nie w tym świecie. Za prawa autorskie i patentowe buli się grubą kasę, nie wystarczy coś wymyślić. A tym bardziej za wyciąganie konsekwencji z ich łamania. :P I powiem szczerze, że trailer CDP zrobił na mnie niesamowite wrażenie.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 03, 2009, 19:14:50 »
    Nie wiem jak wy,ja w każdym razie nie kupię tego dodatku(ani nie ściągnę,nawet gdyby był bezpłatny,w co wątpię),po pierwsze dlatego,że było by to nie w porządku w stosunku do Tula,po drugie dlatego,że to nie dorasta do pięt WFAS.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 03, 2009, 19:18:07 »
     Czytając posty:Archimode i Gutsa uświadomiłem sobie, że CD-Project trafił w dziesiątkę z tym płatnym modem.Odrazu widać jakich wiernych fanów ma Tul, tylko że, jeśli nie wyda on moda wcześniej to kupią tą podróbkę, bo poprostu nie mogą poczekać 2-3 miesiące.Nie będą oczywiście myśleć nad tym, że Tul męczył się latami robiąc tego moda, podczas gdy 100 doświadczonych informatyków zrobiła podobny  w miesiąc.Zwyczajnie CDP zauważył, że wszyscy są już zmęczeni tymi 3 latami obietnic i postanowili to wykorzystać.  

PS:Szczerze nigdy nie czekałem na WFAS'a ale gdybym miał już wybierać to wybrałbym mod Tul'a nawet jeśli nie dorastałby do pięt temu drugiemu(co narazie jest czystą fikcją bo widząc ten filmik wybuchłem śmiechem wyobrażając sobie jak próbują to sprzedać)
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2009, 19:25:11 wysłana przez Kąbiner »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 03, 2009, 19:19:25 »
    A czy CDP nie łamie czasem praw autorskich? Tul ma prawa do tytułu swojego de facto dodatku. Skoro nazwa jest zajęta, to jest zajęta w każdym języku i żadna firma nie ma prawa jej sobie od tak po prostu przejąć. Również jestem po stronie Tula.

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 03, 2009, 19:20:46 »
    Bla bla bla... mod=darmowy, dodatek=płatny. A jeśli promowane jest to jako dodatek to rozumiem, że ma patronat Taleworlds, który ma największe prawo do decydowania o swoim produkcie. Czyli pewnie coś skubną z tego.

Tul ma prawa do tytułu swojego de facto dodatku.

Nie wiem kto ma prawa autorskie do "Ogniem i Mieczem" po Sienkiewiczu. :P
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2009, 19:22:41 wysłana przez Sandero »

Offline bogusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 03, 2009, 19:24:52 »
    Nie wiem czemu wszyscy się tak rzucili na CDP. Przecież oni są tylko wydawca moda, a nie producentem! Jestem pod wrażeniem modu tula, ale trochę mnie śmieszy, że już z góry większość z was przekreśla "Ogniem i Mieczem" CDP po zobaczeniu krótkiego trailera. paru screenów i krótkiego opisu. Pożyjemy zobaczymy.
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty, a drugim jest...

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 03, 2009, 19:38:41 »
    WoW. Ilu ludzi przegląda ten wątek! Temat o ogniem i mieczem i już wszyscy chcą sprawdzić ocb :) hehe.
    Swoją drogą to źle by się stało gdyby dodatek wyszedł wcześniej niż mod. A CDP niech zajmie się tworzeniem Wiedźmina 2.
    Sku*&^%yny!!!

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 03, 2009, 19:40:25 »
    tul wydaj wfas jak najszybciej żeby te lamery nie lizneły kasy wogóle!

A czy CDP nie łamie czasem praw autorskich? Tul ma prawa do tytułu swojego de facto dodatku. Skoro nazwa jest zajęta, to jest zajęta w każdym języku i żadna firma nie ma prawa jej sobie od tak po prostu przejąć. Również jestem po stronie Tula.

Prawa autorskie ma ta osoba która ZASTRZEŻE je sobie w sądzie:)

Nie wiem czemu wszyscy się tak rzucili na CDP. Przecież oni są tylko wydawca moda, a nie producentem!

OiM to jest DODATEK a nie mod:D

« Ostatnia zmiana: Września 03, 2009, 19:46:39 wysłana przez inqq »

101st.eu Zapraszamy!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 03, 2009, 19:54:04 »
    OiM to jest DODATEK a nie mod:D
    Akurat tu bym się kłócił, ten dodatek od moda odróżnia tylko to że jest płatny... Z tego co widziałem przy obu WFaSach dochodzę do wniosku że to właśnie do moda Tula bardziej pasuje tytuł dodatku.
    I tak myślę że Rosjanie i panowie z CDP zachowali się nieładnie.

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 03, 2009, 19:56:13 »
    Nie wiem czemu wszyscy się tak rzucili na CDP. Przecież oni są tylko wydawca moda, a nie producentem! Jestem pod wrażeniem modu tula, ale trochę mnie śmieszy, że już z góry większość z was przekreśla "Ogniem i Mieczem" CDP po zobaczeniu krótkiego trailera. paru screenów i krótkiego opisu. Pożyjemy zobaczymy.
    Przekreślamy dlatego,że ich zagranie było po prostu nie w porządku i tyle.

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 03, 2009, 20:04:41 »
    Tak ale tul wypuści MOD'a przed wyjściem dodatku i bedzie bardzo dobrze:)

101st.eu Zapraszamy!

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 03, 2009, 20:05:39 »
    I bardzo dobrze że wydają.
    Zrobi się szum w necie, że można ściągnąć coś lepszego za darmo,  potem pójdzie w świat że za to "darmo" można ściągnąć znaczeni więcej rzeczy niż tylko WFAS, więcej ruchu, i więcej grających w naszą ulubioną grę! ;-)

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 03, 2009, 20:08:42 »
    Tak ale tul wypuści MOD'a przed wyjściem dodatku i będzie bardzo dobrze:)
    Pożyjemy zobaczymy,w każdym razie jeśli tak się stanie,nie mało stracą kasy na tym dodatku...