Jak nie macie kasy to robicie tak:
1.Zbieracie wszystko jak leci i sprzedajecie.
2.Zbieracie szczególnie dobre zbroje itp.
3.W mieście na północ od Balmory [ta taka dziura górnicza] w domku gdzie mieszkają orki na drugim piętrze jest kolo [taki skrzat, w Obku mówią na niego diablik czy jakoś tak] który ma 5 albo 10 kafli forsy więc opłaca się u niego sprzedawać. W Obku kupcu mają limit pieniężny, w Morku bazowe konto handlarza się wyczerpóje i jak macie więcej sprzętu, a jemu skończyła się kasa to czekacie 24 godziny i znów sprzedajecie.
4.Jak sprzedacie mu jakiś drogi przedmiot to potem metodą kupna i sprzedazy można nawet sprzedawać daedryczne przedmioty [dosyć żmudne ale opłacalne].
5.Na jednej z wysepek na wschód od miasta Vivek jest krab który ma jeszcze więcej gotówki niż ten poprzedni, ale trudno go znaleźć. Ale jak się wam uda [przypadkiem go nie zabijajcie] przydaje się czar oznaczenie i przeniesienie. Oznaczacie miejsce gzie jest krab i jak chcecie coś sprzedać rzucacie czar przeniesienie który teleportuje was w to właśnie zaznaczone miejsce. Jest dobry czar gdy macie kłopoty lub chcecie się szybko przenieśc do tzw. kwatery głównej czyli waszego domku.
6.Ostatni sposób, moim zdaniem najlepszy. Zbieracie wszystkie kamienie duszy, uczycie się czaru chwytanie duszy i polujecie na co się da. Cena tych kamyków po złapaniu duszy wzrasta kilkanaście, kilkadziesąt razy [w zależności co złapaliście]. Jeżeli do tego zastosujemy przelicznik wartości przedmiotu do jego wagi [waga to ważna rzecz w TES-ie] to wychodzi jeden z najlepszych sposobów. Jeżeli nie chce się wam rzucać ciągle tego czaru to polecam mieczyk Umbra [w jakimś momencie usłyszycie wśród informacji historię o jakimś tam rycerzu który nie chce już żyć czy jakoś tak], mieczyk ten jest zaklęty i posiada czar chwytania dusz więc wystarczy tylko machać.
No to wsio, dawno w to grałem ale jak gra jest dobra to takich rzeczy się nie zapomina :) . Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Pozdro.