Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182492 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 11, 2009, 16:32:39 »
    A jaki najlepszy ,według was ,quest wam się trafił w Morrowindzie?
    Ten co trzeba kolesiowi znaleść spodnie bo siedzi goły w rzece;D

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 11, 2009, 16:38:49 »

Zdecydowanie rozebranie się przed "Wujkiem Crasiusem", lub przekonywanie go do poparcia w sprawie "Horratora Rodu Hllau"... W ogóle postaci w Morrowindzie były bardziej... "charakterystyczne" nie to co w Oblivionie, gdzie jedyna rzeczy przy której się uśmiałem to pytanie o "nekrofilię w Cyrodill" (pogadajcie z Alchemiczką w Skingrad), reszta to takie... "drętwe".

Pozdrawiam!

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 13, 2009, 12:41:40 »
    Według mnie Morrowind jest najlepszym spośród wszystkich dotychczasowych tytułów, które oparte są na The Elder Scrolls. Świat, który jest w nim zaprezentowany, jest moim ulubionym światem fantasy (Faerun jest zbyt komercyjny). Słyszałem od wielu osób, że Daggerfall jest ciekawszy. Głównie ze względu na większą dostępność świata i mnogość różnorodnych opcji. Ja sam w Daggerfalla nigdy nie grałem i niestety już raczej nie będę, więc nie mogę wyrazić swojej opinii na jego temat. Grałem natomiast w Obliviona i muszę z przykrością stwierdzić, że się zawiodłem. Tym czego brakuje mi w Oblivionie jest klimat. Poza tym zwróciłem uwagę również na inne elementy, które mnie rozczarowały. Należą do nich np. potwory, które możemy spotkać w każdym świecie fantasy, albo komunikat: "nie możesz dalej przejść, musisz zawrócić". Jest też parę rzeczy które się poprawiły (wampiryzm) i takich, które pojawiły się z powrotem, niestety w uszczuplonej wersji (jazda konna, bez możliwości wymachiwania tym co się ma na podorędziu :P). Jedyną rzeczą, która przeszkadzała mi w Morrowindzie, jest dość trudny do ominięcia w grach RPG i cRPG problem. Mianowicie łatwość w tworzeniu "jednoosobowej armii". :D

PS. Na YouTube widziałem Morrowinda wyglądającego jak Oblivion. Czy ktoś wie jak tego dokonać? :D
    Pozdrawia Was Nevader Sammodel z Ald'Ruhn, Członek Rady Wielkiego Rodu Redoran, na zawsze wierny Morrowind.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 17:02:55 wysłana przez Nevader »

Offline Loriano

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 13, 2009, 12:47:11 »
    Też ostatnio zainstalowałem Morka i jak zawsze co najmniej 500 mb modów ;p

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 13, 2009, 12:53:34 »
    Dla zainteresowanych: tworzę opowiadanie, które jest kontynuacją fabuły z Morrowinda (jeśli ktoś sympatyzował z Cesarskimi, to nie będzie zachwycony :P).
    Pozdrawia Was Nevader Sammodel z Ald'Ruhn, Członek Rady Wielkiego Rodu Redoran, Poskromiciel Daedr.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 17:04:40 wysłana przez Nevader »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 13, 2009, 13:26:58 »
    http://morroblivion.com/ Tutaj jest oficjalna strona Morroblivion, można znaleźć na niej opis jak zainstalować tego moda. W zasadzie to nie jest mod gdyż do stworzenia Morrobliviona potrzebne są obie części gry...

Offline Loriano

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 13, 2009, 15:23:19 »
    Ktoś zna moda do Morrowinda dodającego hdr i inne tego typu bajery oprócz MGE?? Bo mam tylko podstawke i tribunalla a MGE wymaga całego zestawu

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 13, 2009, 15:25:18 »

Nie wypowiedziałem się na ten temat. Jeśli ktoś przechodził Morrowinda od jak fabuła nakazała to w pewnym momencie powinien znaleźć się w Upiornej Bramie (końcówka gry ,tóż przed zabiciem Dagoth Ura). Znajduje się tam karczma a w niej przy barze stoi pewnien cesarski. Rozmawiając dowiadujesz się ,że służył on w legionie i takie tam głupoty ,najważniejsze jest to ,że opowiada Ci o szczęśliwym semptilu Cesarza. Daje Ci go byś jak powiedział "dobrze wypełnił przepowiednie" (skąd on wiedział?). Sama moneta wygląda jak zwykły pieniądz jednak ma w sobie czar szczęścia (podnosi szczęście o kilkanaście punktów). Teraz najlepsze. Jeśli zabiłeś Dagoth Ura i wrócisz do karczmy to legionisty już nie będzie. Jak spytasz się o niego karczmarza to powie Ci ,że nikogo takiego tu nie było. Jeśli graliście dla przyjemności napewno pamiętacie pewnien dialog z "Najnowszych plotek" ,że Cesarz jest schorowany ,a wokoło dworu kręcą się jego sobowtóry. Jeśli mnie pamięć nie myli to gdzieś widziałem twarz Cesarza (gdzieś na stronce internetowej) i była dosłownie taka sama jak u tego byłego legionisty.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 13, 2009, 15:43:40 »
    Ktoś zna moda do Morrowinda dodającego hdr i inne tego typu bajery oprócz MGE?? Bo mam tylko podstawke i tribunalla a MGE wymaga całego zestawu
    Mogę polecić Ci mini moda do Morrowinda o nazwie Infinite View Distance Extended Edition, czyli w wolnym tłumaczeniu "nieograniczone pole widzenia". Masz tu trailer jak coś (link do moda w opisie): http://www.youtube.com/watch?v=t-cAI-iIFrY

Jeśli chodzi o efekty typu bloom itp polecam ENBSeries: http://vality7.googlepages.com/mwfx

Pozdrawiam!

EDIT: wyczytałem, że Infinite View Distance zawiera się w Morrowind Graphics Extender (MGE) v3.8.0: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=239453&package_id=291185 ale na 100% pewien nie jestem..
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2009, 19:48:30 wysłana przez NIFN »

Offline Loriano

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 13, 2009, 19:23:56 »
    Masz innego linka do Infinite Viev?? a enb series jak sie instaluje?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2009, 19:50:01 wysłana przez Loriano »

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Lipca 13, 2009, 18:27:24 »
    Dla wszystkich fanów (i nie tylko) serii:
    Bethesda w ramach rocznicy istnienia firmy udostępniła The Elders Scroll II - Daggerfall do pobrania ZA DARMO.
    Link: http://bethblog.com/index.php/2009/07/09/daggerfall-now-available-for-free/

Aby bez problemu zagrać na nowszym sprzęcie niezbędny jest program emulujący stary DOS - DOSBox
    Link: http://www.dosbox.com/download.php?main=1

Link do instrukcji instalacji w wersji angielskiej (plik pdf): http://static.bethsoft.com/downloads/games/daggerfall_legal_and_installation.pdf

Źródło:
    (click to show/hide)

Pozdrawiam!

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #101 dnia: Lipca 13, 2009, 18:44:53 »
    Nareszcie zagram w słynnego Buggerfalla XD
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lipca 13, 2009, 19:08:24 »
    Nie wiem jakim códem jeszcze nie zauważyłem tego wątku. No cóż temat rzeka i stary jak settlersi. Zaczeło się od Areny i Dagerfalla, potem Morrowind (chyba najlepsza z części włącznie z dodatkami, jak ktoś wczesniej napisał miał ten klimat), póżniej przeszedłem Obliviona (pewnie po przejściu 5 części [jak wyjdzie] powiemy że też miało swój klimat), a teraz po sesji znowu zacząłem z nim zabawę bo doszły 2 oficjalne dodatki i masa nieoficjalnych no i zostało z pierwszego grania trochę lokacji nie zwiedzonych oraz misji, szczególnie ten Shevering island mnie ciekawi. O ile w pierwszym graniu postawiłem na zbrojne umiejetności teraz tak ustawiłem postać żeby skilować się we wszystkim no i większy poziom trudności sobie ustawiłem.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #103 dnia: Lipca 16, 2009, 15:39:43 »
    że tak zapytam są jakieś plany nad wymiętolonymi skrolami V?Wszystko w sieci sprowadza się do Żartów lub koncepcji fanów ;/

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Lipca 16, 2009, 15:43:58 »
    Też ostatnio o tym myślałem, doszliśmy już do stolicy cesarstwa, więc po morowindzie pewnie przyjdzie czas na historię w innej prowincji, obstawiam skyrim albo ojczyznę redgardów, takie moje domysły.