Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182579 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 20, 2009, 12:23:35 »
    3. Co u ciebie oznacza że grasz na dwa save'y?
    czyli mam dwa save'y z dwoma różnymi postaciami ;)

Jaką szkołę magii preferujecie, bo ja najczęściej używam zaklęć przywołania
    Głównie destrukcji ;)
    Jestem już w Gildii magów, zobaczę jeszcze co i jak z tą rodzinką ;p

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 20, 2009, 17:16:18 »
    To ci się chce tak rozdwajać?

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 20, 2009, 17:41:34 »
    Gram se teraz w Morrowind'a, i kurcze, jakieś słabe te czary na początku ;p
    Gram magiem i sztyletem zadaję o wiele większe dmg niż tym ognistym zaklęciem "na dotyk" ;p Na byle wieśniaku muszę użyć zaklęcia z 10 razy a 3-4 ciosy sztyletem i po sprawie ;p

W tym sklepie w Seyda Neen (czy jakoś tak) jest kilka dobrych zaklęć.
    Mi się w morrowindzie nie podoba właściwie tylko jedno: sceneria. Uważam, że powinno być więcej prawdziwej zieleni, bo nawet to, co jest, to raczej taki żółtobrązowy niż zielony.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 20, 2009, 19:02:29 »
    Kurcze, sporo biegania w tym Morrowindzie :< W jednej z początkowych misji dla złodziei muszę lecieć pół mapy na jakąś zabitą dechami wioskę rybacką ;/ A raz po drodze spotkałem jakiegoś zarażonego potwora, który nie dość że mnie zaraził, to jeszcze zabił ;p

Offline Elavion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 20, 2009, 21:45:03 »
    1. To był, bodajże, Alit.
    2. Co ci przeszkadza, że cię zaraził, jak cię zabił?
    3. W tymże samym sklepiku można kupić szablę, która zatłucze go na 2-3 ciosy.

Co do braku wymagań w gildiach w Oblivionie... to jest popadanie ze skrajności w skrajność. Nie przeszedłem Morka, bo ostrza wymagały zdolności, których nie rozwijam. Natomiast w wypadku normalnych gildii, to jak najbardziej powinno być.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 20, 2009, 22:25:09 »
    No ale w czym problem? Jak się ma trochę kasy to u nauczycieli można wszystko wytrenować do 100 [inaczej niż w obku gdzie jest 5 sesji treningowych na poziom].
    Ja tak robiłem z umiejetnosciami których nie rozwijałem, a tak ogólnie to co robicie z tą kasą, kisić jej w kieszeni nie warto [chyba że na łapówki] więc ją wydawajcie.

Offline Dhaerb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 22, 2009, 16:11:14 »
    A ja mam pewien problem, może kto mi pomoże. Zainstalowałem niedawno Morrowinda i dwa dodatki do niego, do tego kilka modów polepszających grafikę. Kiedy chcę odpalić grę to to wyskakuje komunikat: "Font file not found: Data Files\Fonts\magic_cards_regular.fnt." Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem, najlepiej bez usuwania modów?
    Księga Ezechiela: 25,17. „Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę”.

Offline Elavion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 22, 2009, 19:51:22 »
    No ale w czym problem? Jak się ma trochę kasy to u nauczycieli można wszystko wytrenować do 100 [inaczej niż w obku gdzie jest 5 sesji treningowych na poziom].
    Ja tak robiłem z umiejętnościami których nie rozwijałem, a tak ogólnie to co robicie z tą kasą, kisić jej w kieszeni nie warto [chyba że na łapówki] więc ją wydawajcie.

miło by było... tylko ja nie mam tyle kasy, aby opłacić nauczycieli.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 22, 2009, 20:31:01 »
    Zanadź jakąś Deadryczną broń której nie potrzebujesz i handlarza z duuużą ilością hajsu ;) Ja raz w kanałach jakiegoś wielkiego miasta(nie pamiętam jak się nazywa, ale jest podzielone na dzielnice oddzielone kanałami) znalazłem deadryczny sztylet pilnowany przez ducha wart chyba 10.000 ;)

Offline Elavion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 22, 2009, 22:07:10 »
    Nie mam daedrycznej broni, bo jest ciężka. A to miasto to Vivek i ma większe kanały niż właściwe miasto.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Lipca 22, 2009, 22:30:00 »
    Jak nie macie kasy to robicie tak:
    1.Zbieracie wszystko jak leci i sprzedajecie.
    2.Zbieracie szczególnie dobre zbroje itp.
    3.W mieście na północ od Balmory [ta taka dziura górnicza] w domku gdzie mieszkają orki na drugim piętrze jest kolo [taki skrzat, w Obku mówią na niego diablik czy jakoś tak] który ma 5 albo 10 kafli forsy więc opłaca się u niego sprzedawać. W Obku kupcu mają limit pieniężny, w Morku bazowe konto handlarza się wyczerpóje i jak macie więcej sprzętu, a jemu skończyła się kasa to czekacie 24 godziny i znów sprzedajecie.
    4.Jak sprzedacie mu jakiś drogi przedmiot to potem metodą kupna i sprzedazy można nawet sprzedawać daedryczne przedmioty [dosyć żmudne ale opłacalne].
    5.Na jednej z wysepek na wschód od miasta Vivek jest krab który ma jeszcze więcej gotówki niż ten poprzedni, ale trudno go znaleźć. Ale jak się wam uda [przypadkiem go nie zabijajcie] przydaje się czar oznaczenie i przeniesienie. Oznaczacie miejsce gzie jest krab i jak chcecie coś sprzedać rzucacie czar przeniesienie który teleportuje was w to właśnie zaznaczone miejsce. Jest dobry czar gdy macie kłopoty lub chcecie się szybko przenieśc do tzw. kwatery głównej czyli waszego domku.
    6.Ostatni sposób, moim zdaniem najlepszy. Zbieracie wszystkie kamienie duszy, uczycie się czaru chwytanie duszy i polujecie na co się da. Cena tych kamyków po złapaniu duszy wzrasta kilkanaście, kilkadziesąt razy [w zależności co złapaliście]. Jeżeli do tego zastosujemy przelicznik wartości przedmiotu do jego wagi [waga to ważna rzecz w TES-ie] to wychodzi jeden z najlepszych sposobów. Jeżeli nie chce się wam rzucać ciągle tego czaru to polecam mieczyk Umbra [w jakimś momencie usłyszycie wśród informacji historię o jakimś tam rycerzu który nie chce już żyć czy jakoś tak], mieczyk ten jest zaklęty i posiada czar chwytania dusz więc wystarczy tylko machać.
    No to wsio, dawno w to grałem ale jak gra jest dobra to takich rzeczy się nie zapomina :) . Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Pozdro.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Lipca 23, 2009, 10:18:35 »
    "Jesteś magiem i chcesz bardzo szybko zdobyć coś cennego?" Idź wykonywać misję od Ajit'y. Kiedy powie ci że masz podłożyć Jakiemuś magowi na G fałszywy kamień dusz to zrób to... On odejdzie od swojego "posterunku" a tam czeka na ciebie.... Grand soul stone i Great soul stone warte kilka tysięcy ;) Ja szczerze mówiąc nie mogłem się oprzeć żeby ich nie zabrać ;p

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Lipca 23, 2009, 11:11:29 »
    Mam problem.Kupiłem Morrka złotą edycję,zainstalowałem i gram ale jak chce trafić łukiem,młotem,włócznią to nie trafiają(no może czasami ale rzadko)a,więc co robię zle dopiero jak chce zabić potworka to muszę wyciągnąć mój mieczyk.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Lipca 23, 2009, 12:13:43 »
    Bo to zależy od umiejętności władania daną bronią ;) Wciśnij ppm i zobacz w czym jesteś dobry i tego używaj ;) Też na początku się dziwiłem o co kaman ;p

Offline Elavion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Lipca 23, 2009, 16:19:33 »
    "Jesteś magiem i chcesz bardzo szybko zdobyć coś cennego?" Idź wykonywać misję od Ajit'y. Kiedy powie ci że masz podłożyć Jakiemuś magowi na G fałszywy kamień dusz to zrób to... On odejdzie od swojego "posterunku" a tam czeka na ciebie.... Grand soul stone i Great soul stone warte kilka tysięcy ;) Ja szczerze mówiąc nie mogłem się oprzeć żeby ich nie zabrać ;p

Też bym to napisał, jakbym był pierwszy. dodam tylko, że nie trzeba być magiem, bo przyjmą każdego, oraz, by nie zapomnieć tacki (650 smoków)
    Jak już jesteśmy przy gildiach, to taki trick:
    jedziesz/idziesz do balmory, zapisujesz się do gildii wojaków i magów i opróżniasz im skrzynie z wyposażeniem (można z nich brać jak ze swojego)
     I taka rada w sklepach:
    Jak chcesz dobre ceny, to weź dużo strzał i idź do kupca. sprzedawaj mu je po jednej (sprzedajesz jedną-wychodzisz z handlu-sprzedajesz jedną...)a za każdy ubity interes podskoczy mu poziom zaufania.

dodam jeszcze parę trików, jak znajdę chwilę, czyli pewnie dopiero w sierpniu bo wyjazd mam.