Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182472 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mercanery

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #75 dnia: Maja 18, 2009, 18:17:59 »
    Gra, której poświęcam najwięcej czasu (jeszcze nie przeszedłem, biorąc pod uwagę możliwości i zadania poboczne). To jest po prostu gra moich marzeń, zachwycam się nią pod każdym względem: grafika, realistyczność gry, muzyka (niektórzy narzekają, ale mi się podoba), walki, odgłosy, możliwe do wykonania rzeczy itp.

Imię : Angar
    Poziom : 11
    Rasa : Leśny Elf
    Klasa : Własna
    Ulubione bronie : claymore'y, łuki, długie miecze
    Niezbyt lubiane bronie : młoty, topory
    Przynależności : Mroczne Bractwo
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2009, 18:25:40 wysłana przez mercanery »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #76 dnia: Maja 19, 2009, 09:20:30 »
    Nie próbowałem grać i nie wiem czy tego żałuje bo oglądałem gameplaye na youtube i te potworki są trochę przejaskrawione, może kwestia wciągnięcia się w grę.....nadal zastanawiam się czy kupić i poświęcić kilkanaście nocy na tą grę czy sobie podarować....ostatnio skończyłem z tym gatunkiem gier grając w Gothica 3 i Icewind Dale 1 i 2.... może się przełamie i jednak pójde pobuszować w świecie magii......

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #77 dnia: Maja 19, 2009, 09:42:22 »
    Gothic 3 był dość słaby (nie wspominając o "Świcie Bugów"). Jeśli nie grałeś to spróbuj bo Oblivion, chyba wpadł w jakąś tanią serię, a gra według mnie jest godna uwagi. Sam przeszadłem ją jakiś czas temu dwukrotnie i nie żałuję;)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #78 dnia: Maja 19, 2009, 09:45:30 »
    Nie chodzi o pieniądze, ale o czas, który będę musiał poświęcić, bo jak znam życie to szybko takiej gry nie da się skończyć, a co do Gothica 3 to może byc, aż taki straszny nie był.....może nie mam porównania:)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Maja 19, 2009, 09:51:04 »
    Nie no jeśli Ci o czas chodzi to popieram decyzję;). Sam obecnie nie zaczynam, żednej z wciągającowymagajcychczasowotytułów bo po prostu nie mam czasu, ale jak byś znalazł jakąś "lukę" to tytuł polecam. Od Morrowinda mógłbyś się już odbić, ale Oblivion jest jak najbardziej grywalny, dla wszystkich.

BTW
    Jakbyś chciał to możesz spróbować Fallouta 3 również przyjemna gierka, a ma z Oblivionem trochę wspólnego (nie, nie mam na myśli czasów i koncepcji;))

Offline Xarxes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 03, 2009, 08:53:58 »
    TES 4 to najlepsze TES według mnie.A jeżeli się wam znudzą questy to polecam The Lost Spires i The Elder Council(według mnie najlepsze mody do TES 4).

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 03, 2009, 08:56:45 »
    TES 4 to najlepsze TES według mnie.A jeżeli się wam znudzą questy to polecam The Lost Spires i The Elder Council(według mnie najlepsze mody do TES 4).
    O widzę że się trochę orientujesz. Jakie mody polecasz? Są może jakieś modyfikacje takie bardziej kompletne (a nie tylko dodające zbroje, etc.), takie które wprowadzają dość dużo nowości do Obliviona.

Offline Aurendil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 03, 2009, 12:22:14 »
    Przeszedłem całego Morrowinda - jest świetny - grafika, odgłosy wszystkie (doskonała wersja kinowa), muzyka, świat (chodź jak dla mnie troszeczke zbyt fantastyczny). Główny wątek jest dość ciekawy, chodź na pewno nie tak jak w Gothicu 2 na przykład. Styl walki też jest bardzo fajny.
    Obecnie gram w Obliviona i... troche mi się znudził. Przeszedłem może gdzieś połowe i nie nawidze walczyć w samym Oblivionie ( podbijając te wieże ) - nudne jak nie wiem co. Świat jest za to przepiękny, na maksymalnych detalach stojąc gdzieś ohoh w lesie na jakiejś górze, widzisz miasto, daleki horyzont w którym widnieje dajmy na to jakieś drzewko, do którego jak chcesz - możesz dojść, ale zajmuje to troche czasu :). Dali niby na to możliwość teleportu, ale mi sie to nie podoba. Ogólnie przepiękna grafika, ciekawe poboczne questy, ale jak mówie - troche odrzuciły mnie te potyczki w Oblivionie. Aktualnie w Obliviona nie gram, ale to pewnie dlatego, ze gram w Mount and Blade :D.
    Mój trailer o M&B http://www.youtube.com/watch?v=NtfeY0XcwaY
    Zapraszam do oglądania i komentowania.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 03, 2009, 20:36:20 »
    O widzę że się trochę orientujesz. Jakie mody polecasz? Są może jakieś modyfikacje takie bardziej kompletne (a nie tylko dodające zbroje, etc.), takie które wprowadzają dość dużo nowości do Obliviona.

Jest i to nawet polski w którym możesz zostać członkiem Mitycznego Brzasku i przywołać jeszcze raz Meherusa Dagona do życia Muahahahahahaha.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2009, 22:38:14 wysłana przez Kąbiner »

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 04, 2009, 09:21:54 »
    Są jeszcze OOO(Oscuro's Oblivion Overhaul(http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=15256))hmm w co ja tam jeszcze pogrywałem...o!Ancinent Towers(http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=16308) i Midas Magic Spells of Aurum(http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=9562), Frostmorne and Lich Kings Armour(http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=17032).

PS:Podałbym o wiele wiele więcej ale na razie ściągnijcie te mody i oceńcie wtedy dam kolejną paczkę modów. :)

Offline lorde

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 11, 2009, 09:49:08 »
    Ja chciałem się wciągnąc w morrowind ale mój komputer nie pociągnąłby najnowszej części a ta wcześniejsza odepchnęła mnie grafiką i rozgrywką..

Chodziłem jakimś nie-kształtnym ludkiem i biłem dziwnie poruszające się stworzenia.. Nie dla mnie ta gra ^^.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 11, 2009, 11:19:31 »
    Ja chyba zwariuję! W Oblivionie miałem już 40-poziomową postać, a nagle szlak wszystko wzięło i Oblik z dysku znikł...
    Nie no, jeszcze raz inastalować, łazić po kanałach, robić qesty... No ja nie mogę!

PS
    lorde-> A co, gra za mądra, czy po prostu się na niebezpieczne terytoria nie zapuszczałeś? (powiedziane z ironią)
    Bez urazy, ale grafa o grze nie świadczy. Np, ja dalej sobie pykam w Warcraft 2, bardziej klimatyczny jest od trójki.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 11, 2009, 11:43:24 »
    @ Lorde - Ja uważam, że Morrowind bije na łeb Oblivion'a i to w przedbiegach. Bardzo ciekawe i różnorodne questy, brak znacznika (dlaczego twórcy robią z graczy totalnych debili?!) przy wykonywaniu misji, więkasza różnorodność broni (włócznie, zbroja podzielona na więcej części itp.), dużo więcej przedmiotów, więcej klas rozwóju broni (topory, obuchowe, włócznie, miecze krótkie jak i długie), fajna fabuła, ciekamwy świat oraz duuuużo smaczków pobocznych. Dla mnie niewątpliwie najlepszym TES pozostaje do dnia dzisiejszego Morrowind.

Offline lorde

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 11, 2009, 11:45:21 »
    Wiem że grafa nie świadczy o grze.. Np. Diablo mi się bardzo podoba, mimo że kiedyś nie mogłem na nie patrzec.

Po prostu jakoś mi nie przypadła do gustu ta gra, nie załapałem o co chodzi chyba albo nie chciałem załapac.

Teraz na mojej liście "zakupów ;]" jest :
    The Bard's Tale: Opowieści Barda
    Gothic 2

...  To gry w które jeszcze nie grałem a które pójdą na moim kompie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2009, 11:47:38 wysłana przez lorde »

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 11, 2009, 16:20:37 »
    Taak ,Oblivion pada na kolana przed Morrowindem. Głównie dlatego ,że ma mniej terenów do zwiedzania .Same wnętrze Czerwonej góry jest przeogromne a dodając do tego reszte wyspy to mamy zajęcia na jakieś 2 tygodnie odkrywania. A jaki najlepszy ,według was ,quest wam się trafił w Morrowindzie?
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój