Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182490 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 26, 2007, 22:14:29 »
    Co do Gothic'a... Kupię jak będzie w extra klasyce za 19,99.
    Cóż, dzięki jego bugom i błędom może to się stać wcześniej niż myślimy. No i te wymagania - tak samo było z DOOM 3. Miało być wspaniale, a wiadomo jak sie skończyło. Dzisiaj już nikt o nim nie pamięta, bo twórcy za bardzo się skoncentrowali na grafice a nie na gameplayu...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2007, 22:19:44 wysłana przez Emil »

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 26, 2007, 22:47:45 »
    Emil "Ja osobiście nie grałem w żadnego z Baldursów (troche sie męczyłem z Icewindem), bo po prostu dla mnie w RPG liczy sie bardziej akcja, niż czytanie tabelek ze statystykami i odpoczywaniem w podróży." Dlatego jesli lubisz gierce typu baldura, NWN, diablo, fallout to Titan Quest jest akurat, malo gadania i statystyk, durzo potworow, krwi, latajacych glow i jelit :).
    http://pallid.piwko.pl/net_rules.htm
    Zanim wyślesz - przeczytaj,
    zanim przeczytasz - poprawnie napisz,
    zanim poprawnie napiszesz - zastanów się, co masz do powiedzenia.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 26, 2007, 23:22:52 »
    Tom, właśnie Baldur to statystyki, fabuła i klimat, Titan Qest (który ma duże wymagania :D) to jatka jak diablo, to nieco inne gatunki gier ;D

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 27, 2007, 00:13:21 »
    Dragonit, NIE wpieniaj mnie, nie lap mnie za slowka i nie wymadrzaj sie, koles ma problem bo chce pograc w cos podobnego do icewind tylko bez statow a z wieksza iloscia akcji. Tak wiec fabula i postac NWN, akcja fallout, fabula + akcja = Titan Quest. Nie wyskakuj mi tu "to nieco inne gatunki gier" bo nie wiem czy zauwazyles ale rozmowa dotyczyla nie tylko NWN, Diablo, Icewind ale tez Obliviona, Gothica, nawet BFa jakby nie bylo to masz tu bynajmniej 4 gatunki gier.
    http://pallid.piwko.pl/net_rules.htm
    Zanim wyślesz - przeczytaj,
    zanim przeczytasz - poprawnie napisz,
    zanim poprawnie napiszesz - zastanów się, co masz do powiedzenia.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 27, 2007, 12:43:25 »
    Cóż, co do tych 4 innych gatunków gier to bym polemizował (wszystkie są RPG tylko z innym ukazaniem świata i bohatera), ale spoko - chyba dla mnie najlepszym wyborem będzie jednak Oblivion, bo czego jak czego ale akcji jest w nim od groma (a i na brak fabuły nie można narzekać). Co do Icewinda to moim zdaniem to taki podrasowany akcją Baldurs, ale nie powiem, też mnie zauroczył...

Aha, i jeszcze pytanie do grających w Obliviona: czy da się w tej grze walczyć, gdy się siedzi na koniu?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2007, 14:42:11 wysłana przez Emil »

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 30, 2007, 10:05:55 »
    Chyba tak, a przynajmniej z dodatkiem Knight of Nine (Czy jakoś tak?)

PS: Bardziej ci się Icewind podoba od Baldura? Cóż, niektórym się bardziej podoba ale ogólnie to Baldur jest jednak bardziej rozbudowany i lepszy :D

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 30, 2007, 16:33:28 »
    No ale mi właśnie to jego skomplikowanie jakoś za bardzo przeszkadzało. Ale dobra, mam już Obliviona, ale mam z nim mały problem z dźwiękiem: gdy np. wale mieczem w kamień to czasami nie słychać tego odgłosu, tak samo jest jak walę we wrogów. Czy ktoś z grających zetknął sie kiedyś z tym problemem? Jeśli tak to proszę o pomoc. Kartę dźwiękowa mam zintegrowaną (c-media ac97 audio device), ale może to wina grafiki? Z góry dziękuje.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2007, 17:32:15 wysłana przez Emil »

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 30, 2007, 21:42:07 »
    Ja mam Sound Blaster Live! Value i miałem ten błąd w momencie kiedy włączyłem sztuczne środowisko(to był pogłos czy coś). Po wyłączeniu wszystko wróciło do normy.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 30, 2007, 23:01:54 »
    Error, a gdzie sie wyłącza to sztuczne środowisko, czy w tym pliku w Moich Dokumentach?
    I czy ta twoja karta to jest zintegrowana na płycie?

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 01, 2007, 07:27:41 »
    Nie jest zintegrowana. Środowiska wyłącza się w sterownikach. Nie mam za bardzo pojęcia jak to u ciebie zrobić bo mam tylko dwie karty. Tą co mówiłem i zintegrowanego Realteca którego nie używam.

A i środowisko to jest hmm tak jakby zmiana dźwięku żeby brzmiał podobnie do tego co jest w różnych miejscach. Ja mam różne, np. amfiteatr, opera, kibel, rura kanalizacyjna, las... Jeżeli się nie bawiłeś ustawieniami karty wcześniej to nic nie powinno być nic włączone. Może sterowniki jeszcze raz zainstaluj. Oblivion jest na to czuły.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 01, 2007, 09:55:34 »
    Ok, dzieki za pomoc, ale chyba raczej kupie sobie jakąś porządną nową karte dźwiękową, bo ta moja to jakiś staroć. Patrzyłem na stronie producenta i tam są najnowsze stery dla niej z 2003r - respect...
    Zna ktoś może jakaś dobrą i w miare tanią karte dźwiekową (zgodną z Directx 8.1) ?

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 01, 2007, 10:18:57 »
    Jak dla mnie to Sound Blaster to jedyne rozwiązanie... nie jestem przekonany co do innych firm.

http://znak.pl/index.php?cid=163&scid=165&prid=kmCreAudSE Audigy SE

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 01, 2007, 11:42:12 »
    Oki, dzieki Error. Kupiłem te karte (choć troche droga) i teraz śmiga mi wyśmienicie. Sound Blaster rulez!

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 01, 2007, 11:57:49 »
    No to jest obecnie najtańsza creative'a. Osobiście bym jej nie brał bo nie mam zaufania do tych wąskich. Popatrz sobie na x-fi... ale mówiłeś że nie ba być droga więc do 150zł to byłby dla mnie jedyny wybór.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 03, 2007, 14:17:48 »
    No tak, ale jednak nie można walczyć w grze z konia. Czy ktoś zna jakiegoś moda, który to dodaje?