Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142491 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #525 dnia: Stycznia 22, 2012, 21:21:13 »
    Cały mod to jeden wielki BUG.Zdecydowanie nie polecam grać w to, dopóki twórcy nie wydadzą jakiegoś sensownego patcha(oczywiście niekompatybilnego z saveami, ale o to pretensji nie mam).

PS:Jakiś koleś znalazł sposób, by nasza postać mogła oblegać zamki: While waiting for the patch I started tinkering with the module system and playing around with the TLD files.

I managed to re-activate the option to assault an enemy castle by copying around the "Join the next assault" option in menu.txt. This adds the option to immediately assault an enemy camp or castle when visting. Note, that you won't be able to actually capture the castle, just kill all the troops inside.
    Also, it creates a number of scripting error messages after each fight (unsurprisingly considering I simply copied a chunk of code around). I never got a crash from it though.

In my game I mainly use the option to finish off spent factions. Once the patch comes out, I will probably go back to playing the way the devs intended but for now this tweak has re-vitalized my enjoyment of the mod.

Anyway, here is what I did:

1) Open menus.txt in the main TLD director in a text editor
    2) Find "menu_castle_outside"
    3) Replace all text from "menu_castle_outside" up to "menu_castle_besiege" with the text found here:
        http://shortText.com/Q5XiYq
    4) Save menus.txt and start the game
    Jeszcze tego nie sprawdziłem, ale wrzucam na wszelki wypadek.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2012, 21:28:58 wysłana przez Kąbiner »

Offline Zielak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #526 dnia: Stycznia 23, 2012, 14:59:47 »
    Ile w grze jest scenek? Jak na razie zauważyłem tylko tą po rozpoczęciu wojny.

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #527 dnia: Stycznia 23, 2012, 20:11:57 »
    ja widziałem jeszcze dwie gdy podjeżdża do ciebie Nazgul i gdy podjeżdża Gandalf

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #528 dnia: Stycznia 23, 2012, 21:11:42 »
    ja widziałem jeszcze dwie gdy podjeżdża do ciebie Nazgul i gdy podjeżdża Gandalf
    a kiedy to się dzieje i gdzie?
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Zielak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #529 dnia: Stycznia 23, 2012, 21:21:27 »
    I czy zależy to od levelu? Obecnie mam 21 i nic.

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #530 dnia: Stycznia 23, 2012, 22:24:41 »
    Nazgul podjeżdza, gdy trzymasz z ciemną stroną sródziemia.
    Teoretycznie na 8 lvl masz rozpoczęcie wojny + gandalfa/nazgula w zależności czy trzymasz z dobrem czy ze złem ;)
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #531 dnia: Stycznia 23, 2012, 22:41:17 »
    Orientuje się ktoś czy piszą coś na TW o TLD?

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #532 dnia: Stycznia 24, 2012, 15:32:59 »
    u mnie spotkanie Nazgula wyglądało inaczej jeszcze przed wojną szedłem sobie po Gondorze a wtedy on podjechał i powiedział że szuka Shire
    A co do Gandalfa to pojawił się gdy odmówiłem dołączenia do kampanii wojennej powiedział że mam pojechać i porozmawiać z Steward Denethor czy jakoś tak i powiedział że on jedzie do Theodena

Offline Zielak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #533 dnia: Stycznia 24, 2012, 19:25:31 »
    Ja sobie Gandalfa nie przypominam, chociaż trzymam z gondorem.

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #534 dnia: Stycznia 24, 2012, 19:31:43 »
    Czy jest jakiś sposób aby w 3.01 oblegać zamek przeciwnika? Gram Rohanem i chciałbym się wziąć za Dunglander Camp (tę wioskę przed Isengardem) jednak mam tam tylko opcję "opuść" (tak samo jak w pozostałych lokacjach nieprzyjaciela).
    I co mam właściwie zrobić w queście "Dispatch a scout party"? Z treści wnioskuję, że mam się spotkać z jakimś zwiadowcą w okolicy miasta, które mam śledzić (tu też chodzi o Dunglander Camp), jednak w pobliżu przez tydzień nie pojawił nikt oprócz orków i Dunglandanów.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #535 dnia: Stycznia 25, 2012, 15:34:50 »
    Masz pogadać ze swoim człowiekiem w menu drużyny.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #536 dnia: Stycznia 25, 2012, 16:34:56 »
    u mnie spotkanie Nazgula wyglądało inaczej jeszcze przed wojną szedłem sobie po Gondorze a wtedy on podjechał i powiedział że szuka Shire
    A co do Gandalfa to pojawił się gdy odmówiłem dołączenia do kampanii wojennej powiedział że mam pojechać i porozmawiać z Steward Denethor czy jakoś tak i powiedział że on jedzie do Theodena
    Ja po długiej grze (254days) grania gondorem, przypominam sobie jedynie pippina. Mam 36lvl i jakoś nie widziałem gandalfa ani merry'ego. Gdy grałem złem (11days, nie przypadł mi do gustu) spotkałem Lone Rider'a Nazgula.  Nie wiem jak to możliwe.
    Czy jest jakiś sposób aby w 3.01 oblegać zamek przeciwnika? Gram Rohanem i chciałbym się wziąć za Dunglander Camp (tę wioskę przed Isengardem) jednak mam tam tylko opcję "opuść" (tak samo jak w pozostałych lokacjach nieprzyjaciela).
    I co mam właściwie zrobić w queście "Dispatch a scout party"? Z treści wnioskuję, że mam się spotkać z jakimś zwiadowcą w okolicy miasta, które mam śledzić (tu też chodzi o Dunglander Camp), jednak w pobliżu przez tydzień nie pojawił nikt oprócz orków i Dunglandanów.
    eh Bierzesz 7osób ( ci przed footman of rohan) w tym jednego footmana i idziesz do dunlander camp. Obok dunlander camp rozmawiasz z footmanem i mówisz mu że ma swoje rozkazy i żegnasz go. Coś jeszcze??? Aha i Fangorn (grając złymi) wystarczy wejść do tego lasu i jak pojawi się komunikat wziąć dolną opcję. Walczysz przeciwko entom (co minute pojawia się nowy więnc trza zrobić to szybko), i wracasz oddać questa.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2012, 18:42:32 wysłana przez Shary »
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #537 dnia: Stycznia 25, 2012, 16:38:59 »
    Da się jakoś "popchnąć" do działania dowódców? Np. do podążania za Tobą albo ataku na obóz wroga. Gondor ciągle dostaje lańsko, a chciałbym ruszyć z jednym z dowódców Rohirrimów by wesprzeć Gondor dostający po dupsku. (W rejonie Osgiliath, zwłaszcza. Nawet Faramir tam przegrał.) Gram Rohańczykiem ofc.

Offline Kalindro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #538 dnia: Stycznia 25, 2012, 18:03:42 »
    Ja przeszukałem Morie, (trzeba wejść, iść bodajże prosto, wejść w prawy zakręt, potem prosto i dalej na czuja ^^) i znalazłem przy trupie jakaś książkę opisującą coś tam o krasnoludach. Gdy ją wziąłem pisało, że murze znaleźć wyjście. Tak też zrobiłem. Można z nią zrobić coś innego niż sprzedać za marne 110 ? A i w Fangornie (lesie) można coś zrobić ? Bo gdy tam walczę jest menu z tylko opcją zaatakuj, domyślam, że mogą mi pomoc enty, ale jak ;) ?

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #539 dnia: Stycznia 25, 2012, 18:41:36 »
    Ja po długiej grze (254days) grania gondorem, przypominam sobie jedynie pippina. Mam 36lvl i jakoś nie widziałem gandalfa ani merry'ego. Gdy grałem złem (11days, nie przypadł mi do gustu) spotkałem Lone Rider'a Nazgula.  Nie wiem jak to możliwe.
    merry jest w rohanie w edoras
    Da się jakoś "popchnąć" do działania dowódców? Np. do podążania za Tobą albo ataku na obóz wroga. Gondor ciągle dostaje lańsko, a chciałbym ruszyć z jednym z dowódców Rohirrimów by wesprzeć Gondor dostający po dupsku. (W rejonie Osgiliath, zwłaszcza. Nawet Faramir tam przegrał.) Gram Rohańczykiem ofc.
    za zdobyte punkty inflance powinna pojawić się kwiestia "I have new quest for you" czy jakoś tak i tam wybierasz czy dana postać ma za tobą iść czy gdzieś pojechać