Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)  (Przeczytany 53069 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline necron1501

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 13, 2009, 00:13:13 »
    Właśnie brak paska życia najbardziej przeszkadza. Nie wiadomo kiedy sobie odpuścić. Wciskając "c" podczas bitwy, pokazuje status życia przed bitwą jakby co :D

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Atlor

• Użytkownik
    Odp: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 13, 2009, 15:44:52 »
    Jakby sie ukazalo spolszczenie proszę mnie zawiadomić :]
    Pozatym pierwsze wrażenie jest boskie..walka bez koni i tak dalej to jest czysta poezja i masakra..
    Pozdrawiam :]
    « Ostatnia zmiana: Września 13, 2009, 17:28:09 wysłana przez Atlor »

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • 12345pp
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 13, 2009, 17:36:43 »
    Właśnie brak paska życia najbardziej przeszkadza. Nie wiadomo kiedy sobie odpuścić.
    Myślę,iż takie było zamierzenie twórcy moda. Ma to chyba pokazać szał bitewny, w którym wojownik nie zważa na własne rany rozdając ciosy na prawo i lewo. Albo po prostu ma to wpłynąć na zwiększenie poziomu trudności. Czy ktoś wie kiedy i gdzie ma nastąpić inwazja? Nie grałem długo w tą modyfikację, więc nie do końca wiem.
    Pozdrawiam.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 13, 2009, 19:15:29 »
    No jeśli chodzi o to życie to rzeczywiscie jest trochę trudno..pozatym ja mam jeszcze większy problem bo sie od razu przerzuciłem na 101% trudności wiec musze sie pilnować :D
    Pozatym jak klikam "c" w czasie bitwy i patrze na zdrowie to jest cały czas na maksa nawet jak oberwalem.
    Co do opóźnień na mapie...mi sie takie małe lagi zaczęły dopiero jak tektury z nativa skopiowalem żeby sie menu zmieniło bo tamto to kicz był i nic widać nie było

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 13, 2009, 19:52:34 »
    2 godziny temu mi się ten modzik ściągną :)

Pograłem i jestem zachwycony, cała kraina jest pokryta lodem, bitwa to coś innego niż w native i innych modach (TO RZEŹNIA), wszyscy rąbią się toporami po łbach, nowe animacje machania bronią i 2 animacje tarczy, ponadto jak podchodzisz do wody i chcesz przejść na inny ląd, to w momencie wejścia na wodę pojawia się statek i pływamy po wodzie, bitwy morskie są zarombiaszcze, szczególnie ta 2 opcja że stoi kilka statków i wszyscy biją się na lądzie, nowe zbroje, hełmy, bronie, buty, rękawice są też zarombiste!

PS: Nie wiem co wam przeszkadza w tym że nie ma paska, dzięki temu nie wiesz kiedy zginiesz i włącza Ci się agresja i chęć przetrwania. Obrażenia własne mam na Normalny i koleś podbił mnie 3 razy 2-wu ręcznym toporem tak że wyleciałem w powietrze i mnie nie zabił.

Krótko i zwięźle mówiąc: MOD JEST ZAJE***TY, POLECAM GORĄCO!!!

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 13, 2009, 20:21:00 »
     Akurat te "nowe" animacje można sobie wkleić do prawie każdego moda (tu masz link: http://www.mbrepository.com/file.php?id=1115 ) zaś co się tyczy bitew morskich, to można umrzeć z nudów czekają aż trzeci statek zrobi, to okrążenie.Poza tym, to dzięki konnicy na polu bitwy jest ten typowy "chaos" i to głównie dzięki niemu gram w M&B.Więc wniosek jest taki, że im więcej zróżnicowanych jednostek(piechota,łucznicy,konnica,kusznicy,muszkieterzy,konni łucznicy/muszkieterzy) tym bitwa jest ciekawsza i bardziej nieprzewidywalna.  

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 13, 2009, 20:37:00 »
    Dlatego w czasie bitew morskich wybieram tę drugą opcję. Może ty lubisz zróżnicowane bitwy, ale pamiętaj że to jest mod dla ludzi lubiących walczyć pieszo, prawie każdy mod zawiera konnicę, łuczników konnych itd, więc dobrze że jest chociaż 1 mod z walką na pieszo :)

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 14, 2009, 17:27:29 »
    Mam dziwny problem dotyczacy tego moda...
    Po jakims czasie gry wywala sie error:
    http://img98.imageshack.us/img98/6035/bladj.png
    Ktos wie o co chodzi?

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Października 22, 2009, 16:34:17 »
    Przygotowałem spolszczenie dla wersji 0.3.1
    http://chomikuj.pl/raven18/Dokumenty/roots.zip
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #69 dnia: Października 22, 2009, 17:32:23 »
    Mam dziwny problem dotyczacy tego moda...
    Po jakims czasie gry wywala sie error:
    http://img98.imageshack.us/img98/6035/bladj.png
    Ktos wie o co chodzi?

Też takie coś miałem :D

Modzik fajny ale mogli by poprawić bitwy morskie bo są trochę ułomne....

Edit: Jak ten problem rozwiązałem ? Hmmm... usunąłem moda :D
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 18:24:05 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #70 dnia: Października 22, 2009, 17:42:16 »
    No to powiedz mu z łaski swojej jak ten problem rozwiązałeś, a nie cieszysz się że miałeś taki sam...
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Października 29, 2009, 18:34:29 »
    Grałem przez chwilę w moda(nie lubię grać konnicą) i muszę stwierdzić, że mod jest banalny, przynajmniej na początku. Podczas tworzenia postaci, idziemy w łucznika, dostajemy najlepszy juk jaki widziałem(zabija jednym strzałem w nogę nawet ciężko opancerzonych wrogów) i niszczymy armię nawet 40 luda(sic!) w pojedynkę! Pograłem kilka dni jako pojedynczy łucznik, nie zachciało mi się nawet rekrutów brać i mi się mod znudził.
    Ale ogółem mod jest spoko dla fanów łuczników(choć innymi nie grałem).

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Października 29, 2009, 20:21:00 »
    Racja łukiem jest z byt łatwo rozwalasz armię do 40 50 z łukiem(w zapasie toporek)w pojedynkę bez sensu.Ale rąbanina na topory jest zaje..... bitwa morska na lądzie jest dobra.Ale łuki z byt mocne.Ale na 5 punktów daje 4 na 5

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #73 dnia: Października 31, 2009, 19:38:20 »
    Od dawna ten mod jest u mnie w kolekcji ,ale jakoś czasu nie miałem aby w niego zagrać.Teraz zacząłem grac i mam pytanie czy autorzy wydali jakoś lepszą wersje i czy mod nie jest "porzucony"?

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Października 31, 2009, 19:39:34 »
    Jeśli chodzi o przetłumaczenie jednostek to jest na http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,60053.0.html . Mnie się mod podoba i ja bym dał 8
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...