Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)  (Przeczytany 53032 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gamer96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 14, 2009, 23:47:04 »
    Mam podobnie. Wydaje mi się że to ma coś wspólnego z położenie kamery.

Offline Gizmo

• Użytkownik
    Odp: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 15, 2009, 13:32:29 »
    Jeżeli faktycznie jest tak jak mówisz to czy jest sposób na zmianę położenia tejże kamery?

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 15, 2009, 15:06:48 »
    Generalnie mod na 7+/8-. Przynajmniej wg mnie. Najbardziej irytujące są wyżej wspomniane nie działające bitwy morskie. Otóż u mnie to wygląda tak, że jak nie daj Boże dojdzie do sytuacji, że mnie ktoś na morzu dogoni, to na polu bitwy są stateczki, wrogowie do mnie/nas strzelają, moi ludzie się kotłują wokół masztu, gdy łodzie się zaczynają zbliżać, bez względu na polecenia moi ludzie ruszają 'za burtę' w większości się topiąc (o ile tak to można nazwać - choć w takiej kupie żelastwa się nie dziwię). Gdyby moi ludzie odpowiadaliby ogniem, uznałbym ten aspekt gry za nawet udany, ale to odejmuje ogólnej ocenie 1 punkt. Mapka niezła, polowania ciekawe (chociaż ile to się trzeba nabiegać, i ile niekiedy trzeba mieć strzał i innego miotanego sprzętu...). Wzmocnione łuki - super. Chociaż jeśli przeciwnicy mają szczęście to nawet podczas walki typowo dystansowej można skończyć jako jeden z pierwszy 'na tarczy' :) Pozdrawiam i życzę miłego grania i uciekania przed łodziami niezdecydowanym. Mimo paru niedociągnięć - warto

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 15, 2009, 17:34:09 »
    Nie zagram póki tego nie naprawia: mapa się przycina..to jest cholernie irytujące :).

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 15, 2009, 22:33:28 »
    no z tą mapą to jest masakra -.-
    ale sam mod jest świetny :) piesze walki... extra :) nowe animacje... no i poziom trudności też ok. Brak paska życia trochę przeszkadza, że trzeba grać na czuja, ale jakoś trzeba dawać radę... Wkurzają mnie też nazwy jednostek. Do jakiej frakcji się dołączyliście ?

aha i napisze ktoś o co w tym wszystkim chodzi ? rządzę "Settlers", a tak naprawdę to nic z tego nie mam... oni mają jakieś wojny, których ja nie chciałem i tego nie rozumiem... ;/
    skrinszoty :)
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2009, 23:12:51 wysłana przez Eddy »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 07, 2009, 14:19:10 »
    Witam!Mam cholernie irytujący błąd taki, że są stare nazwy miast tylko te nowe miasta mają dobre nazwy(przynajmniej tak myśle bo nigdy się z nimi nie spotkałem).Może ktoś pomóc bo to strasznie uprzykrza grę!Z góry dzięki, wasz Tymbark ;D

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 07, 2009, 14:22:05 »
    Pewnie masz spolszczenie zainstalowane, a ono zostawia stare nazwy miast i przedmiotów z native. Zmień sobie w pliku language.txt pl na en i będziesz miał dobrze.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 07, 2009, 14:27:12 »
    Ale gdzie zmienić bo są 2 katalogi:W ogólnym folderze M&B albo w Modules/RoY/languanges(tylko akurat tutaj nie mam żadnego folderu tylko plik Readme)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 07, 2009, 14:34:11 »
    W katalogu głównym gry zmieniasz to.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 07, 2009, 14:43:54 »
    Najgorsze jest to, że mogę sobie pochrzanić Native bo spolszczenie mam "firmowe" i nie wiem co mam robić.Miałem zainstalowane Uniwersalne Spolszczenie do modów autorstwa Daedalusa ale je usunąłem i dalej to samo.Czy to znaczy że od razu mam usuwać seryjne spolszczenie?

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 07, 2009, 15:33:12 »
    Nadal ścina mapa?

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 07, 2009, 17:23:13 »
    Niestety tak, miejmy nadzieje że naprawią to w końcu.

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 07, 2009, 23:24:17 »
    u mnie już nie ścina... czemu ? na 100% dlatego, że zmieniłem pc'ta, bo innej opcji nie ma, a M&B nie zostało przeinstalowane tylko przerzucone i działa :)

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 08, 2009, 00:33:56 »
    E..ale tutaj nie chodzi o wymogi...tylko ten mod ma coś z mapą... :)

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 08, 2009, 12:52:12 »
    ale ja nic nie zmieniałem w modzie ;) wszystko tak jak na starej konfiguracji... tam to było straaaasznie wkurzające... ide, nie ide, ide, nie ide... i tak ciagle ;/