Generalnie mod na 7+/8-. Przynajmniej wg mnie. Najbardziej irytujące są wyżej wspomniane nie działające bitwy morskie. Otóż u mnie to wygląda tak, że jak nie daj Boże dojdzie do sytuacji, że mnie ktoś na morzu dogoni, to na polu bitwy są stateczki, wrogowie do mnie/nas strzelają, moi ludzie się kotłują wokół masztu, gdy łodzie się zaczynają zbliżać, bez względu na polecenia moi ludzie ruszają 'za burtę' w większości się topiąc (o ile tak to można nazwać - choć w takiej kupie żelastwa się nie dziwię). Gdyby moi ludzie odpowiadaliby ogniem, uznałbym ten aspekt gry za nawet udany, ale to odejmuje ogólnej ocenie 1 punkt. Mapka niezła, polowania ciekawe (chociaż ile to się trzeba nabiegać, i ile niekiedy trzeba mieć strzał i innego miotanego sprzętu...). Wzmocnione łuki - super. Chociaż jeśli przeciwnicy mają szczęście to nawet podczas walki typowo dystansowej można skończyć jako jeden z pierwszy 'na tarczy' :) Pozdrawiam i życzę miłego grania i uciekania przed łodziami niezdecydowanym. Mimo paru niedociągnięć - warto