Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)  (Przeczytany 53055 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arsenek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 08, 2009, 23:09:18 »
    Wyobraź sobie że odpalam moda na jednym z najlepiej wyposażonym PC jaki można na dzień dzisiejszy złożyć (fajnie jest mieć brata informatyka :) ) i nadal to samo...

Offline gamer96

• Użytkownik
    Odp: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 09, 2009, 12:03:57 »
    Wyobraź sobie że odpalam kompa z legalnym oprogramowaniem. Ludzie dajcie spokój już. Stronę temu było wiadomo, że to nie jest wina/zasługa komputera. Zresztą w bitwie wszystko gra i dobrze działa, a do mapy można się przyzwyczaić ;3.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 11, 2009, 18:05:53 »
    mod ogolnie fajny tylko przeszkadza mi brak paska zycia :/

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 11, 2009, 18:12:10 »
    minus za ścinanie na mapie.... niektóre zbroje wyglądają po prostu słabo ... czasami "płyniemy" łódką po lądzie na mapie ... ale ma na swój sposób klimat a to już coś :) ja bym mu dał 7
    "Vide Cull Fide"

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 11, 2009, 18:48:34 »
    Mod byłby całkiem spoko, jakby nie denerwujące bugi na mapie oraz świecące zbroje w ciemności.

Słyszeliście o nowej wersji RoY?

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 11, 2009, 19:45:41 »
    Roland czy moglbys rozwinac temat nowej wersji roy?

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 12, 2009, 22:56:35 »
    brak paska zycia ? w trakcie walki wciskasz "C" i juz wiesz ile masz HP :)

Offline Solan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 26, 2009, 17:39:34 »
    Jest jakieś spolszczenie tego moda ?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 26, 2009, 21:30:12 »
    Solan, znajdź sobie temat z ukończonymi spolszczeniami , jak znajdziesz to daj znać (nie znajdziesz)
    Eddy na arenie ten trik nie działa.

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • 12345pp
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 27, 2009, 18:19:54 »
    Witam.
    Osobiście wolę walkę konno, lecz warto czasem opuścić siodło pomachać toporem. Rozczarowały mnie nieco bitwy morskie, gdyż przy dużych bitwach na statkach jest dość mało miejsca. Rzucił mi się w oczy fakt, iż obniżono ilość amunicji. Bitwy w których łucznicy przeciwnika strzelali nieprzerwanym strumieniem strzał przez ok. 5 minut mając w kołczanie po 99 strzał nie są zbyt realistyczne i potrafią zirytować. Zauważyłem iż w pewnym momencie gry ma nastąpić inwazja bojarów (jak w SoD, tylko że na mniejszą skalę).Bronie dopasowane są do północnych klimatów, mam jednak pewne zastrzeżenie co do zbroi: kolczuga z żółtymi elementami potrafi być znacznie słabsza od tej z czerwonymi, a niektóre tuniki bronią lepiej od kolczugi. Moja ocena tego moda to 8+/10.
    Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Września 13, 2009, 17:31:24 wysłana przez Rizzet »

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 27, 2009, 21:51:41 »
    Nie śledziłem ani tutaj ani na ogólnoświatowym forum postepu w tym modzie. Czy bitwy i bugmap jest naprawiony?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 27, 2009, 22:01:14 »
    Ja bardzo ubolewam nad brakiem słowian, jest inwazja tych rusinów a gdyby tak dodać jakieś tereny leśne na dole mapy można by zrobić słowian w lamelkowych pancerzach (skórzanych!) i szyszakach wielkopolskich :-)

Po ostatniej łatce w mapie dużo mniej mi się tnie, lekko skacze ale prawie niezauważalnie :D Ja czekam jak na razie na zmianę zamków na coś bardziej klimatycznego, te wielkie kamienne miasta po prostu nie pasują : p
    Sława!

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 27, 2009, 22:30:18 »
    Ja zauważyłem już po pierwszych minutach w grze strasznie słabe AI przeciwników na turniejach. Gdy skończy im się amunicja, potrafią dobre 20 sekund stać, zanim wpadną na pomysł użycia drugiego zestawu oszczepów albo dzidy. Mapka się troche tnie, ale najbardziej wkurzające jest to jak bije po oczach, zmiana jasności niewiele pomaga, rozumiem śnieg, ale coś bardziej szarego mogli by stworzyć. No dodam jeszcze nieczytelne menu i brak paska życia (wiem że to nie bug).
    Poza tym klimatyczny, fajnie wygladająca mapa, ciekawe frakcje, aż chce się siekać toporem.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 12, 2009, 20:35:11 »
    czy ukazalo sie juz spolszczenie bo chetnie bym sobie zagral..
    no moze byc nawet po angielsku bo to dla mnie jak polski

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 12, 2009, 21:18:04 »
    @up przciez ten mod jest po angielsku :)