Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 176656 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #645 dnia: Listopada 14, 2009, 22:39:13 »
    Znalazłem błąd .. (Albo ja się mylę)

Dołączamy do "służby" np. shogunatowi i król prosi nas o podążanie za nim no i ja już tak za nim podążam może 10 dni, a on jeszcze nie dał mi informacji ze starczy .. Lol ? (Już dostałem info żebym za nim nie chodził to nie był żaden błąd tylko moja pomyłka, ale 2 błąd nierozwiązany)

Edit:

Kolejny błąd - Należę do shogunatu tak jak pisałem u góry, no i mam wojne z rhodokami (Hmm.. i pokój z imperium 0.O ?) no i wszedłem sobie potajemnie do miasta Jellakha czy jakoś tak i widzę jak idą sobie ulicami npc z nazwą "Samuraj" WTF ?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 17:38:59 wysłana przez Nalo97 »

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #646 dnia: Listopada 15, 2009, 19:36:53 »
    Wyluzuj... Nie nadużywaj "słów" typu lol, bo wygląda to jakbyś był niezrównoważony emocjonalnie. Pewnie zamiast "edytuj" wcisnąłeś "cytuj" i tyle. Duble-posting jest na forum zabroniony więc radzę Ci, skasuj drugiego posta.
    A te "bugi" co znalazłeś to chyba nie bugi.
    Kampania wojenna... Ja raz biegałem za dowódcą miesiąc, zanim mnie zwolnił...
    A co do npc "Samuraj"... To przecież normalne ;-) Co, samuraj nie może przejść się po ulicy jak zwykły przechodzień?

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #647 dnia: Listopada 15, 2009, 21:10:31 »
    No dobra może z tymi samurajami przesadziłem, ale nie lepiej by było jak by relacje między szhogunatem a Imperium -100 np. ?
    A z innymi te obie frakcje np. na 20 ? wtedy przynajmniej nie dochodziło by do nienormalnych sojuszy między szhogunatem a Imperium.:P

Offline bednar32

• Użytkownik
    « Odpowiedź #648 dnia: Listopada 21, 2009, 12:35:36 »
    I co prace nad modem stoja czy cos robisz ?:P

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #649 dnia: Listopada 21, 2009, 12:40:32 »
    Ogólnie nie jest dobrze. Prace nad modem trwają, ale nastąpiła tj. "usterka". Więcej nie powiem. Niech Alkhadias się wypowie.
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #650 dnia: Listopada 26, 2009, 19:25:28 »
    Zajedwabisty mod!! wiem że ten post dużo nie wnosi, ale jestem pełen podziwu dla Twórcy
    Zbroje Samurajów dosłownie perfekcyjne
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #651 dnia: Listopada 28, 2009, 17:22:55 »
    Co do tych Standart Beaerów czy jakoś tak może dodasz im Alkhadis (Czy jakoś tak) jakieś miecze itp. ? Aha i żeby można było ich rekrutować :P

Offline matrix0999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #652 dnia: Listopada 28, 2009, 17:37:46 »
    Alkhadias, postaraj się naprawić Wykupicieli, nie wiem czemu wszystkich jeńców można sprzedać za 50 denarów O_O!
    PS.
    Nalo97 jak zrobiłeś tą minkę?
    EDIT: Sorry za błąd pisałem w pośpiechu i nie zauważyłem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2009, 15:23:53 wysłana przez matrix0999 »

http://aod.xaa.pl/ Serdecznie zapraszam na forum klanu Angels of Death.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #653 dnia: Listopada 28, 2009, 17:48:36 »
    Aha i fajnie by było jak Ci co zbierają rycerzu dla nas do miasta byli inteligętni. Czyli że jest sobie wioska nordów. Przejęli ją Swadianie. No to żeby nie jeździł tam ten koleś.

Alkhadias, postaraj się naprawić Wykupicieli, nie wiem czemu wszystkich można sprzedać za 50 denarów O_O!
    PS.

Skopiuj minke i wklej byle gdzie i wciskaj Backspace zobaczysz na czym to polega :P

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #654 dnia: Grudnia 01, 2009, 20:13:00 »
    Dawno sie tu nie wypowiadałem, z powodu pewnych problemów. Otóż, cała moja ostatnia praca jakby to powiedzieć wyparowała razem z zepsutą płytą.

Jakiś czas temu byłem zmuszony przywrócić system i dane, w tym też nowe modele zgrałem na płytkę. Pech jednak sprawił, że płyta musiała sie uszkodzic podczas nagrywania, albo jeszcze cos innego, ponieważ teraz nie czyta jej żaden komputer. Tak, jakby była pusta, choć nie jest. Z drugiej strony we właściwościach jest wyświetlane, iż pliki gry zajęły full miejsca, mimo że nie zajęły nawet połowy. Dałem płytke do naprawy kumplowi, ale on niczego nie zdziałał. Jeżeli macie pomysły, chętnie wysłucham.

Aha i fajnie by było jak Ci co zbierają rycerzu dla nas do miasta byli inteligętni. Czyli że jest sobie wioska nordów. Przejęli ją Swadianie. No to żeby nie jeździł tam ten koleś.

Alkhadias, postaraj się naprawić Wykupicieli, nie wiem czemu wszystkich można sprzedać za 50 denarów O_O!
    PS.

Skopiuj minke i wklej byle gdzie i wciskaj Backspace zobaczysz na czym to polega :P

Nie rozumiem...

Co do tych Standart Beaerów czy jakoś tak może dodasz im Alkhadis (Czy jakoś tak) jakieś miecze itp. ? Aha i żeby można było ich rekrutować :P
    Broni nie dam im z dwóch przyczyn. Po pierwsze raczej niewygodnie jest machać mieczem i jednocześnie tak wysokim sztandarem, po drugie sam sztandar jest już modelem na bazie broni dwuręcznej.

No dobra może z tymi samurajami przesadziłem, ale nie lepiej by było jak by relacje między szhogunatem a Imperium -100 np. ?
    A z innymi te obie frakcje np. na 20 ? wtedy przynajmniej nie dochodziło by do nienormalnych sojuszy między szhogunatem a Imperium.:P
    Niby czemu nienormalne?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #655 dnia: Grudnia 01, 2009, 20:21:12 »
    Do Nalo:
    Hmm, gry mają raczej na zasadzie być odwzorowane jak najbardziej, a co TY już zrobisz to nikogo nie obchodzi.Możesz podbić Rosje Czechami, możesz sprzedawać bochenek chleba za dwi dychy, ale kogo to obchodzi co robisz w grze?AI może zrobić wszystko mimo iż w realnym świecie jest/było inaczej, rozumiesz?Myślę, że Ci to wszystko wyjaśniłem...

Ogólnie:Mod jest modem, który już był na skraju przepaści, ale ją przeskoczył.Teraz jest na dobrych torach i myślę, że tak właśnie pozostanie do końca.

Pozdrawiam!

Offline kondi1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #656 dnia: Grudnia 01, 2009, 20:22:22 »
    szkoda że ropota wyparowala. mod jest spoko, mam nadzieję że niedługo będzie pelna wersja
    a i zrób samuraja z kataną i wakizaschi, totaka mala, leczbardzie zakrzywiona katana.

Offline Renji11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #657 dnia: Grudnia 01, 2009, 21:54:27 »
    Nie wiem czemu ten mod kojarzy mi się z grą Age of Empires 3 : Asian Dynasties.
    Jeżeli mam jakieś błędy to mnie poprawcie.
    Ale mod fajny.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2009, 21:58:37 wysłana przez Renji11 »

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #658 dnia: Grudnia 02, 2009, 16:54:02 »
    szkoda że ropota wyparowala. mod jest spoko, mam nadzieję że niedługo będzie pelna wersja
    a i zrób samuraja z kataną i wakizaschi, totaka mala, leczbardzie zakrzywiona katana.
    Wakizaschi występuje w modzie.
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #659 dnia: Grudnia 02, 2009, 18:41:44 »
    Alk wtedy jak ci mod "wyparował" mogę Ci przesłać linka jakiego dałeś mi do moda, tego z rapidshare ..

Ale mi raczej chodzi o Module system moda.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2009, 18:48:19 wysłana przez Alkhadias »