W odswiezonym WI bedzie nadal skrypt z używaniem czesciej lub rzadziej broni (np. jednorecznej)?
Tak
Ja mam nadzieje że w końcowej wersji nie bedzie innych królestw bo to psuje klimat gry.
Pozatym mam też nadzieje że bedzie więcej bandytów słabszych bo jak narazie nadziałem sie na 12 osobowy oddział ninja i wycieli mi caly batalion co jest troche przesadą :D
No mam nadzieje ze dasz rade sprostac moim prośba
Pozdro :]
Rany, ale Wy mnie kusicie na wywalenie tych frakcji, ale taki mod już powstaje... Już bym wolał powiększyć mapę i dodać nowe frakcje, bez usuwania starych.
Dodam nowe słabsze oddziały, ale nie wiem czy w następnej wersji.
Raczyłem się zapoznac z betą. Mod póki co zapowiada się całkiem ciekawie, szczególnie udane są tekstury pancerzy szogunatu. Mam jednak parę uwag.
1. Katana powinna byc silniejsza. poza tym tsuba. W prawdziwej katanie jest raczej okrągła, kanciaste występowały raczej w ninja-to.
2. Nazwy paru wiosek i lordów są bardziej chińskie/koreańskie, niż japońskie, co psuje ogólny klimat.
3. Ogólnie brzydki teren na mapie strategicznej.
4. Wśród jednostek Szogunatu powinni się znaleźc arkebuzerzy.
5. Swadianie, Nordowie, Vaegirowie, Rhodokowie - wywalic. Khergici mogą zostac, jako tako pasują do klimatu.
6. Wiem, że dużo z tym roboty, ale przydałoby się zmienic wygląd miast i zamków na bardziej azjatycki.
7. Przydałoby się parę typów shuriken.
To są rzecz jasna tylko propozycje, zrobisz jak uważasz ;)
1. I tak jest już silna. Co do Tsuby, to nie ma reguły. Nie zawsze były okrągłe.
2. Wiosek może i tak, ale lordów nie. Chcesz to poszukaj lepszych ;p
3. Da się poprawić, ale nie chce mi się i pewnie to jeszcze zostawię.
4. Sa już w oddziałach Takedawa. Gdybym dodawał inne frakcje samurajskie, to pewnie w którejś by się znaleźli.
5. Nie wiem co Wy macie do tych frakcji :P. Wolałbym dodać nowe, ale mapa jest na to za mała, a nowej nie chce mi się tworzyć, bo to robota nie dla mnie... Może coś wykombinuję.
6. No... zaplanowałem to, ale nie mam nikogo od scen, a samemu nigdy nie chciało mi się próbować dłużej niż 30 min :P Wolę tworzyć modele tych budynków, ale na wstawienie do gry trzeba zaczkać, aż mnie jakaś wena najdzie..
7. Takie już są i to kilka, ale nie w poprzedniej wersji.
Ogólnie nie mam już tyle czasu na takie zmiany.