Mam 2 pytania.
1. Jeśli w tym modzie wywołam tabelkę z możliwością założenia własnego królestwa, to będzie działać?
2. (Sorka, ale jeszcze mało kapuje o moddowaniu xD) Jeśli tak to ktoś mugłby mi podać komende ? ? (Już obcykałem 3 tematy i nikt nie napisał komendy .. :/)
1. Nie wiem o co chodzi.
2. Chłopie, gdyby modowanie polegało na wpisywaniu komend typu, dodaj zmianę nazw, to mój mod, byłby lepszy od Gothica :P Niestety bez wiedzy z zakresu programowania niczego z tym nie zrobisz. Może potem wprowadzę taką opcję, ale teraz nie jest to dla mnie priorytetem.
Wracając do mojego wrednego planu, to własśnie wprowadzam go w życie :P
Wysłałem Shalictarowi zdjecia mojej nowej zbroi
I od razu otrzymałem odpowiedź :P "looks great man, the new texture is cool too.
to be honest I would like to use it for some scenes in my mod.
though i have one more question, is that ingame? If so thats a cool scene!"
Zgadnijcie co mu odpowiem :P
Z newsów, praktycznie nic, poza tym, że nadal pracuję nad grafiką. Aktualnie wywaliłem większość hełmów z gry, aby je przerobić lub zrobic od nowa. Chcę by w końcy wyglądały jak samurajskie ubrojenie z prawdziwego zdarzenia. Aktualnie staram się też zriggować odpowiednio zbroję z powyższego screena, aby służyła w grze jako normlany pancerz, nie tylko ozdoba scen. W zasadzie nawet nie zamierzałem tego do gry wrzucać, ale teraz myślę, że znajdzie zastosowanie.
* W grze ta zbroja tak fajnie już nie będzie wyglądać, ponieważ M&B ma przedpotopowy silnik :P