Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 176842 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xax

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #570 dnia: Października 16, 2009, 21:08:25 »
    widze prace nad modem skonczone i mam pytanie, czy jest do tedo spolszczenie??

@down
    no nie widziałem, ale miało być więc chciałem się upewnić, no nic i tak ściągam :)
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2009, 21:18:55 wysłana przez Xax »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #571 dnia: Października 16, 2009, 21:11:30 »
    Skoro nie ma takiego w temacie "Spolszczenia" to znaczy, że nie ma. Sprawdzaj odpowiednie tematy.

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #572 dnia: Października 16, 2009, 21:11:37 »
    Świetna robota!!! A może przekażesz swoje dzieło w ręce kogoś kto by mógł kontynuować... Wszystko wygląda świetnie dużo możliwości, tylko zauważyłem straszny problem z bronią, gdzie statystyki ciągle spadają nawet jeśli używam ciągle dwuręcznej broni (jest trudno utrzymać poziom 411 broni dwuręcznej, musiałbym ciągle walczyć). Taka mała prośba gdyby można było to zmienić..

Wow 414 ? który ty masz level ? ja 40 i broń palna 250 a cały czas w to dawałem...

widze prace nad modem skonczone i mam pytanie, czy jest do tedo spolszczenie??

O ile mi wiadomo to nie ma więc słownik w rękę i grać :)

Offline soldier_90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #573 dnia: Października 16, 2009, 22:35:51 »
    40 po prostu importuje i eksportuje postać między modami :) a broń palna 356 jakoś tak.. polecam age of blackpower, albo WWII china mod.. robi się off top... Ja mam nadzieje że ktoś się zajmie modem
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2009, 22:38:17 wysłana przez soldier_90 »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #574 dnia: Października 28, 2009, 21:41:32 »
    No, więc...
    Tak bardzo nieoficjalnie mogę powiedzieć, że powróciłem do WI.
    Nieoficjalnie, ponieważ nie wiem jeszcze na 100%. Od 2 dni mam masę wolnego czasu, bo żadna praca, zajęcie, hobby, mnie mocno nie wiąże, może poza dwom, trzema.
    Nieoficjalnie również dlatego, że wpadłem na ten pomysł wczoraj. Zacząłem coś tam robić z nowym zapałem, nowymi pomysłami i w sumie tyle. Mam masę nowych pomysłów, których zapewne nie zrealizuję, choć kto wie? To głównie dlatego, że nie planuje przynajmniej na teraz i najbliższy czas kończenia projektu, a co najwyżej dodanie nowej wersji Beta.

Aby nie truć dłużej, powiem tylko, ze wczoraj dodałem formację i naprawiłem bug z rekrutacją ninja, który pozwalał na ich najmowanie, nawet bez pieniędzy.

Druga ważna sprawa- wiem, że nie mam tyle wolnego czasu co kiedyś i wiem, że w każdej chwili może mi coś go zająć, nawet na miesiąc, a to będzie oznaczało zakończenie prac, bez wydawania nowej wersji. Z tego powodu, w końcu chciałbym kogoś na dłużej przyjąć do teamu.

Dobrze, jeżeli osoba chętna będzie coś umiała. Na razie nie wiem, kto mi się przyda, więc proszę każdego chętnego o zgłaszanie się tutaj, lub poprzez Pm, a w wiadomości napisanie, czym ktoś może się zająć. Nie będę ukrywał, że chętnie bym widział kogoś, kto potrafi tworzyć sceny w Editorze M&B.
    Jedyna rzecz której wymagam, to wolny czas i chęć pomocy, ale nie na zasadzie, ja zrobię Ci model. Chodzi o mocne zaangażowanie w projekt.

Kilka screenów:

Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #575 dnia: Października 28, 2009, 22:20:23 »
    O cudnie :) Mam nadzieje ze dokończysz moda i ze ktoś ci pomoże.

PS : te nowe modele wyglądają o wiele lepiej :) Brawo!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #576 dnia: Października 29, 2009, 14:20:27 »
    To teraz mała ciekawostka xD

Otóż, pewnie niewielu ludzi, którzy grali w WI, lub chociaż przeglądali ten wątek, wiedziało, z czego i w jaki sposób powstawał Western Invaders.

Początki były takie, że praktycznie od samego początku mojego pobytu na forum i od kiedy dowiedziałem się, że istnieje coś takiego jak mod do M&B, chciałem zrobić coś własnego. Niestety byłem zupełnie zielony w temacie, tak jak wielu ludzi, którzy także próbowali lub próbują zacząć modowanie na tym forum. Postanowiłem, że nim cokolwiek spróbuję, to najpierw się nauczę czegoś więcej niźli podstaw. Tu miałem wiele problemów, z poprawnym działaniem Pythona, co spowodowało, że uczyłem się wyłącznie obsługi takich programików jak Wings i tym, ze musiałem czekać ze wszystkim kilka miesięcy. Potem jednak wziąłem się do roboty.

I tu mały psikus, bo zapewne mało osób wiedziało, że Western Invaders na początku wyglądał tak... :P

Dopiero w trakcie prac nad tym, dałem się wkręcić w klimat wschodni.... No więc, z początku WI miało wyglądać zupełnie inaczej :P
    To jako ciekawostka...

Od siebie dodam, że ostatnio zaimplementowałem skrypt morale i aktualnie myślę, jak tu poprawić wizualnie Western Invaders. Myślę, nad ponownym poprawieniem wszystkich nowych i starych tekstur, ale czy się za to wezmę, jeszcze nie wiem.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #577 dnia: Października 29, 2009, 14:48:50 »
    To byłby mod!!! Szarża ze znakiem drogowym w ręku (:D) miodzio... Szkoda, że porzuciłeś pierwotne plany, wliczając w to napierdzielanie się szczotami i ciosy różowymi wibratorami xD

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #578 dnia: Października 29, 2009, 14:55:04 »
    Ta... gdybyś Ty wiedział jakie spustoszenie niesie oddział sprzątaczy o_0

Tak czy inaczej... może kiedy indziej :P
    Dodałem też małe ogłoszenie w pierwszym poscie.

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #579 dnia: Października 29, 2009, 18:49:59 »
    Taki mod to byłby naprawdę przebój :P
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #580 dnia: Października 29, 2009, 22:28:13 »
    Świetnie Alek!. Grałem w to co wypuściłeś i muszę przyznać, że spędziłem kilka miłych godzin(!) przy tym modzie. Zainteresował mnie on, co pozwoliło mi wrócić na dłużej do M&B. Spodziewam się tak jak zawsze po tobie dobrej roboty! ;]. Fajnie, że pokazałeś jak to się zaczęło, i muszę przyznać, że ciekawie było by powalczyć znakami ;).
    Btw. Pomógłbym ci przy modzie, bo mam sporo czasu, ale jestem zbyt niesystematyczny i nie potrafię za bardzo pracować w grupie, tym bardziej widzę, że oczekujesz kogoś kto naprawdę zaangażuje się w to.
    A właśnie.., będą nowe animacje? Wiem, że potrafisz je robić(pokazywałeś mi w końcu i wyglądało to naprawdę bardzo fajnie!).
    Cokolwiek życzę powodzenia przy dalszych pracach i żebyś nie stracił zapału, a przede wszystkim miał satysfakcję z tego co robisz! ;].
    A domyślam się, że modelowanie sprawia ci ogromną przyjemność ;).
    Pozdrawiam.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #581 dnia: Października 29, 2009, 22:32:01 »
    Tak, zamierzam robić nowe animacje. Poniekąd dlatego wróciłem do WI.
    Jeżeli serio chcesz pomóc, to myślę, że cos się znajdzie, ale najpierw zobaczymy co możesz robić.

Na razie planuję: Dodać nową frakcję lub kulturę, polepszyć nieco tekstury, troche nowych modeli i być może animacje lub coś z tym związanego. Co z tego będzie? Zobaczymy.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #582 dnia: Października 30, 2009, 18:18:52 »
    Ja bym się cieszył z kultury typu Rzym, Sparta , Grecja albo Ninja :D

Edit: Ja to bym kurde mógł pomóc ale jedyne na czym się trochę znam to Trop editor :D
    « Ostatnia zmiana: Października 30, 2009, 18:20:26 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline soldier_90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #583 dnia: Października 30, 2009, 19:07:15 »
    http://img215.imageshack.us/i/mb33.jpg/

To mi przypomina scene z amerykańskich filmów. "Ja tu tylko sprzątam".. aktorzy chyba się zbuntowali i chyba ruszyli na podbój hollywood.. haha

Poza tym też mogę ci podrzucić kilka pomysłów mogę też przetestować twoje dzieło itd.

Nowa nacja? Chiny! Albo wojna prefektur!!
    Fajnie by było gdyby te banery z miały więcej wzorów
    Powinieneś zmienić 'to coś' z bronią. Nie jestem wstanie utrzymać poziomu 411 używając w każdej walce broni dwuręcznych.

EDIT
    Poszukam jakieś muzyczki do moda..

Takie moje 3 życzenia.. Dobra robota!!!
    « Ostatnia zmiana: Października 30, 2009, 19:14:24 wysłana przez soldier_90 »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #584 dnia: Października 30, 2009, 20:20:01 »
    Ja bym się cieszył z kultury typu Rzym, Sparta , Grecja albo Ninja :D

Edit: Ja to bym kurde mógł pomóc ale jedyne na czym się trochę znam to Trop editor :D
    Jeżeli skończymy, to chyba będziesz zadowolony z nowych frakcji ;]
    Co do pomocy, to niestety nie używam czegoś takiego jak Troop editory i inne pierdoły. Na razie nie jest to porzebne, ale dzięki za chęci.

http://img215.imageshack.us/i/mb33.jpg/

To mi przypomina scene z amerykańskich filmów. "Ja tu tylko sprzątam".. aktorzy chyba się zbuntowali i chyba ruszyli na podbój hollywood.. haha

Poza tym też mogę ci podrzucić kilka pomysłów mogę też przetestować twoje dzieło itd.

Nowa nacja? Chiny! Albo wojna prefektur!!
    Fajnie by było gdyby te banery z miały więcej wzorów
    Powinieneś zmienić 'to coś' z bronią. Nie jestem wstanie utrzymać poziomu 411 używając w każdej walce broni dwuręcznych.

EDIT
    Poszukam jakieś muzyczki do moda..

Takie moje 3 życzenia.. Dobra robota!!!

Co do nowej frakcji, to raczej będzie ona odbiegała od wschodnich kultur (psikus :P)
    Bannery może porobię.... (mam niemiłe wspomnienia z nimi :D)
    Co do broni... na co komu tyle punktów? W każdym razie sprawdzę skrypt i poprawię.
    Muzyki może i poszukam, ale nie jest to priorytet.