Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 176843 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline soldier_90

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #585 dnia: Października 31, 2009, 14:26:31 »

Poza tym też mogę ci podrzucić kilka pomysłów mogę też przetestować twoje dzieło itd.

Nowa nacja? Chiny! Albo wojna prefektur!!
    Fajnie by było gdyby te banery z miały więcej wzorów
    Powinieneś zmienić 'to coś' z bronią. Nie jestem wstanie utrzymać poziomu 411 używając w każdej walce broni dwuręcznych.

EDIT
    Poszukam jakieś muzyczki do moda..

Takie moje 3 życzenia.. Dobra robota!!!

Co do nowej frakcji, to raczej będzie ona odbiegała od wschodnich kultur (psikus :P)
    Bannery może porobię.... (mam niemiłe wspomnienia z nimi :D)
    Co do broni... na co komu tyle punktów? W każdym razie sprawdzę skrypt i poprawię.
    Muzyki może i poszukam, ale nie jest to priorytet.

- Trochę robi się z tego Hegemony: Timeless Kingdoms... ale to twój mod i niczego nie krytykuje..
    - Dobrze że w końcu będą nowe uzbrojenia turniejowe.. (W stylu chińskim widziałem w modzie Chaos War).
    - Nareszcie ktoś się bierze za pomieszczenia .. mam nadzieje że dojdze nawet nowy wygląd budynków, bo mam dosyć szturmowania w każdym modzie tych samych zamków.
    - Co do pierdółek.. Jeśli planujesz greków i rzymian to koniecznie wklej do niego "Form ranks"
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,62492.0.html

Troszkę więcej samurajskiej broni- tachi, tanto, ninja-to, nunchako (z tym by było ciężko) i inne..
    Mogę podesłać ci parę linków, żebyś wiedział jak co wygląda...
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2009, 14:35:21 wysłana przez Alkhadias »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #586 dnia: Października 31, 2009, 14:34:19 »
    Form ranks mam już od dawna. Dogadałem się z tym kolesiem i teraz jeszcze lekko zmieniam kod, na następną Betę będzie gotowe.
    Co do zdjęć broni nija i samurajów, nie potrzeba znam się na tym i mam własne źródła. ;]
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2009, 14:37:20 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline soldier_90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #587 dnia: Października 31, 2009, 14:45:38 »
    Form ranks mam już od dawna. Dogadałem się z tym kolesiem i teraz jeszcze lekko zmieniam kod, na następną Betę będzie gotowe.
    Co do zdjęć broni nija i samurajów, nie potrzeba znam się na tym i mam własne źródła. ;]
    Elegancko już zacieram ręce.. Nareszcie podział na oddziały..

EDIT
    Nowe obuwie dla samurajów!!

Co do ninja, będą oni w miastach 'organizować pułapki', zamiast zwykłych Forest Bandit'ów??
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2009, 14:55:59 wysłana przez soldier_90 »

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #588 dnia: Października 31, 2009, 15:13:27 »
    Alkhadias ty naprawdę chcesz zrobić kolesi latającymi z miotłami albo konnice ze znakami drogowymi ?? :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #589 dnia: Listopada 01, 2009, 12:15:38 »

Pewnie ze Chce doda jeszcze armie fanatyków z Rózowymi wibratorami ktorzy beda scigac Biednego naszego bochatera a raczej jego tyłeczek

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #590 dnia: Listopada 01, 2009, 17:06:23 »
    Alkhadias ty naprawdę chcesz zrobić kolesi latającymi z miotłami albo konnice ze znakami drogowymi ?? :D

Nie, po prostu tak kiedyś wyglądało WI :D

A teraz garstka informacji na temat etapu prac:

Ja aktualnie zajmuję się ulepszaniem nowego skryptu formacji oraz drobną poprawą grafiki. Co jakiś czas wykonam jakiś model.
    Teraz może napiszę coś o nowych formacjach.
    Stare formacje zostały wywalone i zastąpiły je nowe o większych możliwościach taktycznych. Od tej pory możemy dzielić swoją armię na kilka grup (max 8). Aby stworzyć oddział trzeba posiadać bohatera z gospody i mianować go kapitanem (opcje dialogowe). Nastepnie w menu obozu możemy przydzielić naszym oddziałom wojska. Podczas bitwy każdemu oddziałowi można wydawać oddzielne rozkazy, co daje nam zupełnie nowe możliwości. Od teraz możemy ustawić strzelców w linię na wzgórzu, piechotą uformować falangę i posłać ją na wroga, a kilkoma oddziałami kawalerii flankować wroga ze wszystkich stron. Nie jesteśmy ograniczeni do sterowania tylko konnicą, piechotą i strzelcami, bo spokojnie można podzielić sobie ich przykładowo na dwa oddziały piechoty, 3 oddziały konnych i każdemu wydawać osobne rozkazy, ale to nie koniec zmian.

Pojawiły się nowe rozkazy:
    Gdy oddział jest w szyku, można wydać mu rozkaz ataku. Jednak teraz możemy wybrać też prędkość szarży- od zwykłego marszu po desperacki bieg do wroga.
    Możemy też wydawać rozkaz odwrotu- tu tak samo możemy wybrać prędkość od taktycznego odwrotu, po paniczną ucieczkę.
    Rozkaz Stać!- mówi samo za siebie.
    Za pomocą strzałek możemy sterować wybraną formacją, jak zwykłym żołnierzem. W przód, tył, lewo i prawo.
    za pomocą ", i ." możemy obracać naszą formację, ale możemy też włączyć autorotację w kierunku wroga.

To tylko część nowych możliwości taktycznych.

Dostępne formacje:
    Linia
    Falanga
    klin
    Czworobok.

Jest też nowa ulepszona mapa strategiczna. Wszystko to w połączeniu z nowymi i starymi rozkazami daje nam zupełnie nowe możliwości.

Ponad to wziąłem się za poprawę graficzną, ale wstępne efekty prac przedstawię w tygodniu. Będziecie chyba zadowoleni.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #591 dnia: Listopada 01, 2009, 17:31:42 »
    A ja obecnie zaczynam pracę nad hełmami greckimi ;).
    Te formacje to teraz potęga WI ;].

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #592 dnia: Listopada 01, 2009, 17:31:57 »
    Alk, ty przebijesz Warbanda tym modem!

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ;-)
    Ten mod z pewnością będzie jednym z najlepszych jakie powstaną pod 1.010 :)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #593 dnia: Listopada 01, 2009, 17:34:00 »

Offline DuoGum

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Listopada 01, 2009, 17:36:12 »
    Odpowiem za Alkha : Tak to ten skrypt, ale mocno udoskonalony.

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #595 dnia: Listopada 01, 2009, 17:43:40 »
    ale mocno udoskonalony.

Co masz na myśli mówiąc dużo udoskonalony? Bo jak dla mnie, to już jest świetny! Alkh, powodzenie w robieniu moda, i abyś miał dużo chęci i czasu do ukończenia go.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    « Odpowiedź #596 dnia: Listopada 01, 2009, 17:50:05 »
    To co zostało opisane przez Alkha na poprz. strony to te udoskonalenia ;).
    Sam skrypty nie miał tylu opcji.

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #597 dnia: Listopada 01, 2009, 17:56:39 »
    Ok, rozumiem. A mam pytanie do Alkhadiasa: zamierzasz wprowadzić inne formacja, czy tylko te wymienione?

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #598 dnia: Listopada 03, 2009, 18:47:21 »
    Czytając te wszystkie posty dotyczące formacji nachodzi mnie kilka wniosków :
    1. Zanim wszystkich ustawimy już zapewne wróg będzie stał już prawie koło nas
    2. Cała klawiatura będzie zawalona skrótami

Oby tak nie było... ale wielu próbowało się z formacjami i wielu poległo :/

Edit: Może i jest spowolnienie ale jak cała klawiatura będzie zawalona skrótami to raczej ciężko będzie się połapać z tym nawet w spowolnionym czasie ...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2009, 13:46:24 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #599 dnia: Listopada 03, 2009, 19:38:30 »
    Przecież istnieje w grze spowolnienie czasu. Wtedy spokojnie można wszystko zrobić i będzie jeszcze dużo czasu...