Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328927 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2175 dnia: Marca 10, 2010, 21:09:48 »
    Nie robię moda o Polsce, więc żadnego Chełmu nie będzie. Przykro mi.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2176 dnia: Marca 11, 2010, 16:06:09 »
    Chyba nie dowidzę ale jemu chyba chodziło o "hełm" [coś ala takie jak nosi każdy zwykły średniowieczak, taki który chroni główkę przed "łupnęciem"] nie o miasto "Chełm" :)

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #2177 dnia: Marca 11, 2010, 16:11:18 »
    Panie Kradusie, to była ironia ze strony Daedalusa!

Offline kuuubbbbaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2178 dnia: Marca 11, 2010, 17:31:58 »
    Przepraszam bardzo oczywiście że chodzi o hełm! (muszę popracować nad ortografią)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #2179 dnia: Marca 11, 2010, 19:01:15 »
    Mała pomyłka i niezrozumienie + głupkowata ironia.
    Jestem pewien że dałoby się też zrobić tak, żeby nie można było z fristpersona obracać głową dookoła i widzieć przez kark.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2180 dnia: Marca 11, 2010, 21:33:50 »
    Mam taką sugestię odnośnie przyjmowania questów. Ta losowość jest trochę denerwująca na dłuższą metę, gdyż czasami non-stop otrzymujemy głupie zadanie polegające na ganianiu za bydłem, czy też lataniem z karawaną na drugi koniec mapy... Nie twierdzę, że te questy są totalnie niepotrzebne, ale gdy odmówimy musimy czekać parę dni, lub jechać do innego miasta/wsi, by ponownie móc prosić o zadanie.
    Wiem, ze istnieją przestoje czasowe, by dany quest się powtórzył i wszystko jest ok ale chciałbym, by gracz miał wybór zadania, którego mógłby się podjąć. Nie mówię tu o opcji dialogu "Chcę inny!".

Rozmawiając z NPC-em, który zleca zadania mielibyśmy możliwość określenia, jaki rodzaj pracy nas interesuje. Propozycja rozmowy z guild masterem:

Guild Master: "Witaj wędrowcze, jestem Wójtem miasta Khudan. Czy mogę ci w czymś pomóc?"
    Gracz: "Szukam jakiejś pracy."
    Guild Master: "Myślę, zę znalazłoby się kilka rzeczy, w ktorych mógłbyś mi pomóc. Jaki rodzaj pracy się interesuje?"
    Gracz (możliwości wyboru):
    1. "Coś dla łowcy głów."
    2. "Coś dla podróżnika."
    3. "Coś prostego."
    4. "Cokolwiek..."

Po wyborze danej kategorii losowany byłby quest z danej dziedziny. Podzieliłem questy na następujące grupy:
    1. Questy typu: rozpraw się z kłopotliwymi bandytami, odbij dziewkę z okupu, razpraw się z rabusiami, rozpraw się z nocnymi bandytami
    2. Questy typu: dostarcz wino/piwo, odeskortuj karawanę, przegnaj bydło, zawarcie pokoju
    3. Questy typu: rozpraw siez rabusiami, rozpraw się z nocnymi bandytami, dostarcz wino/piwo
    4. Losowy quest z pkt 1,2,3.
    To jest przykładowy podział, może być inny - wg uznania autora.

Podobnie tyczyłoby się lordów...

Pozdrawiam!

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2181 dnia: Marca 11, 2010, 21:39:33 »
    Ooo, popieram pomysł. Trochę wkurzające jest ciągłe bieganie z winem między miastami i zaganianie bydła. Zwłaszcza jak się ma sporą i obfitującą w zakute łby armię to idiotycznie to wygląda jak idą z krowami na targ na drugim końcu mapy. :P

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2182 dnia: Marca 11, 2010, 21:46:33 »
    Noo również popieram pomysł bo nie raz mnie denerwowało jak ten spaślaki były szybsze ode mnie ^^ ;d

Offline kuuubbbbaaa

• Użytkownik
    Odp: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2183 dnia: Marca 12, 2010, 15:09:45 »
    Pomysł dobry... Tylko czy ktoś by wybierał misje dla podróżnika?
    A tak po za tym czytałem że w tym modzie będzie można pić w gospodach. Jeśli to prawda to mogłaby się czasem pojawić informacja typu: Twój bohater wypił za dużo. I wtedy sterowanie by się losowo pozmieniało np. klawisz w to skręt w lewo , s chodzienie do przodu itp.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2184 dnia: Marca 12, 2010, 15:48:45 »
    Pomysł dobry... Tylko czy ktoś by wybierał misje dla podróżnika?
    Na pewno by były wybierane, lub przynajmniej sprawdzane, gdyby wspomniany Guild Master nie miałby żadnych zleceń dla łowcy głów. Nie zapominaj, że zadanie "zawarcie pokoju" jest najbardziej opłacalnym zadaniem w całym M&B, gdyż otrzymujemy sporo doświadczenia i od 3000 do 12000 denarów.
    Questy dla podróżników mogłyby być rekompensowane wyższymi zarobkami (w stosunku do tych dla łowców głów), oczywiście w granicy rozsądku.
    Mam nadzieję, że pojawią się nowe zadania i jeśli Daedalus wprowadzi taki system zleceń, przyporządkuje je wg uznania. Wcześniej podawałem kilka propozycji na rozbudowany quest z karawaną i podobnymi i byłyby one ciekawym urozmaiceniem w rozgrywce.

Pozdrawiam!

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2185 dnia: Marca 12, 2010, 19:03:55 »

A tak po za tym czytałem że w tym modzie będzie można pić w gospodach. Jeśli to prawda to mogłaby się czasem pojawić informacja typu: Twój bohater wypił za dużo. I wtedy sterowanie by się losowo pozmieniało np. klawisz w to skręt w lewo , s chodzienie do przodu itp.

Myślę, że to nie ma sensu, bo mało jest graczy, którzy w ogóle przechadzają się po mieście, a na mapie nie ma mowy o poruszaniu się po pijanemu, wtedy cała drużyna musiałaby mieć wypite ;) A bitwy po pijaku? No nie wiem, nie wiem...

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2186 dnia: Marca 12, 2010, 19:21:03 »
    Z tym pijaństwem to mogłoby polegać na tym, że każdy trunek ma "inne właściwości", np. piwo zwiększy nam siłę, ale wzamian zmniejszy zwinność, inteligencję i charyzmę na jakiś czas, a jakiś inny trunek, np. zmniejszy resztę, a zwiększy zręczność, ale to dopiero gdy wypijemy tego dosyć dużo. Wiem, że to żywcem z "erpegów", ale tam to chyba nikomu nie przeszkadzało? ;)
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2010, 19:28:55 wysłana przez PissInPeace »

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2187 dnia: Marca 12, 2010, 19:31:01 »
    Takie rozwiązanie bardziej przypadłoby mi do gustu :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2188 dnia: Marca 12, 2010, 20:23:10 »
    Eee... Może przyhamujcie trochę z takimi ciekawymi pomysłami, jak pijaństwo. Bardziej prosiłbym skupić się na rzeczach, które będą przydatne, czy jakoś wyraźnie będą wpływały na rozgrywkę.

Inna sprawa, niedługo postaram się zrobić jakąś listę z przedstawionych tu pomysłów, by w miarę jasne było co zostało dodane, co jeszcze nie, ale ma szansę, a co nie będzie wcale wprowadzone. To jednak dopiero po tym, jak uporam się z pewnymi trudnościami i wieszaniem się gry pod Windows 7.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #2189 dnia: Marca 13, 2010, 22:42:03 »
    Może dałoby zrobić się dodatkową frakcję na wzór arabskiej, gdzieś na południu mapy?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012