Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329017 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2190 dnia: Marca 13, 2010, 23:48:39 »
    Może dałoby zrobić się dodatkową frakcję na wzór arabskiej, gdzieś na południu mapy?

Tylko błagam! Żadnych Arabów! Moim zdaniem dodanie Arabów do "kraju rycerzy" zepsuje ten klimat...

@Jasio
    Tak jest to Sułtanat Sarranidów. (moim zdaniem nie powinni dodawać kultury arabskopodopnej)
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2010, 00:20:51 wysłana przez PissInPeace »

Offline Jasio troll-killer

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2191 dnia: Marca 14, 2010, 00:03:22 »
    Argaleb@
    Taka frakcja już będzie w Warbandzie, to będą Sarranidzi (tak to się pisze?).
    Troll - bezmózgi kręgowiec z rodziny niekomunikatywnych. Zwykle wielki, tępy i cuchnący stwór unikający mydła i promieni słonecznych. Niezależne badania wykazały że trolle najlepiej rozmnażają się w środowisku Neostrady dzięki dużej zawartości pokarmu, którymi przede wszystkim są rożnego rodzaju fora internetowe, chaty itp. Występuje w wieku od 9 lat do 14, choć zdarzają się przypadki trolli pełnoletnich.

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2192 dnia: Marca 14, 2010, 07:41:54 »
    Up Chyba tak
    Ja mam tylko triala , bo mam  ogniem i mieczem ;/

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2193 dnia: Marca 14, 2010, 08:09:50 »
    Może dałoby zrobić się dodatkową frakcję na wzór arabskiej, gdzieś na południu mapy?

Tylko błagam! Żadnych Arabów! Moim zdaniem dodanie Arabów do "kraju rycerzy" zepsuje ten klimat...

@Jasio
    Tak jest to Sułtanat Sarranidów. (moim zdaniem nie powinni dodawać kultury arabskopodopnej)

Czemu miało by zepsuć klimat?Właśnie rozmaici.Ja chciał bym żeby taka frakcja była.
    W średniowieczu nie było arabów?Byli .

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2194 dnia: Marca 14, 2010, 08:20:03 »
     Powinna byc frakcja arabska, robic wyprawy krzyzowe an niewiernych palic Gwałcic Nawracac niewiernych Xd
    Daedalus juz dawno pisal ze bedzie arabska frakcja. :)

Offline Jasio troll-killer

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2195 dnia: Marca 14, 2010, 08:31:16 »
    Ponieważ wiele ludzi cały czas proponuje te wyprawy krzyżowe, to może żeby to jakoś uprościć, np. zamiast "Królestwo X wypowiedziało wojnę Królestwu Y", czyli arabom, to może tylko zmienić komunikat na "Królestwo X Zwołało krucjatę przeciw Królestwu Y". No bo czym by się różniło wypowiedzenie wojny i zwołanie krucjaty (akurat w Mount&Blade)? Można by tylko zrobić coś takiego, że gdy król lub my tak zrobimy i zbierzemy lordów do walki, to żeby oni tak szybko nie rezygnowali z wyprawy wojennej.
    Troll - bezmózgi kręgowiec z rodziny niekomunikatywnych. Zwykle wielki, tępy i cuchnący stwór unikający mydła i promieni słonecznych. Niezależne badania wykazały że trolle najlepiej rozmnażają się w środowisku Neostrady dzięki dużej zawartości pokarmu, którymi przede wszystkim są rożnego rodzaju fora internetowe, chaty itp. Występuje w wieku od 9 lat do 14, choć zdarzają się przypadki trolli pełnoletnich.

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2196 dnia: Marca 14, 2010, 15:50:20 »
    Mnie jeszcze jedna rzecz wkurza w M&B. Jeśli rozkażę swojemu lordowi, by podążał za mną, to on owszem, robi to, ale za każdym razem gdy tylko zauważy wrogiego lorda, karawanę lub bandytów to rusza z pogonią za nimi, a mnie olewa -_- Dałoby radę to zmienić?

Tak.

To świetnie
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2010, 19:25:55 wysłana przez krzysioo »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #2197 dnia: Marca 16, 2010, 22:57:57 »
     Ej, Ty, u góry! Nie pisać mi tu kolorem!
     Nie wiem, czy już taki pomysł padł, ale czy dałoby radę zrobić coś takiego:
    Lord X plądruje wioskę Y. Załóżmy, że robimy dla tej wioski zadanie, należy do naszej frakcji, do nas lub planujemy ją przejąć i chcemy, aby była bogata, wszystko jedno. Podjeżdżamy do lorda i, jeżeli nie ma z nami wojny, to w polu "chcę ci przekazać moje żądania" pojawiłaby się opcja prośby, groźby lub czegoś tam, żeby przestał niszczyć tę wioskę. Opcje do wybrania mogłyby być podobne jak w czasie oddawania długu. Jeśli ma z nami wojnę, to to, czy ustąpi zależałoby od naszej renomy, wojska, relacji itp.

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2198 dnia: Marca 17, 2010, 15:53:57 »
    Ej, Ty u góry! Dobry pomysł ;)
    A jeśli w żaden sposób go nie przekonamy, to oczywiście istnieje możliwość ataku?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2199 dnia: Marca 17, 2010, 19:47:38 »
    Cytat: Daedalus
    Odsiadka w więzieniu trwa od kilku dni do nawet paru tygodni. Podczas pobytu w lochu może się nadarzyć szansa na ucieczkę, lecz trzeba się liczyć z tym, że wówczas nasze zbrodnie będą nadal nad nami wisieć i każda kolejna wizyta w owym mieście będzie się wiązała ze sporym ryzykiem. Owej misji ucieczki jeszcze nie mam co prawda zrobionej, ale planuję w niej wykorzystać system otwierania zamków (by dostać się do skrzyni, w której będzie przechowywany ekwipunek gracza) + jakieś drobne walki ze strażnikami.
    Mam propozycję na quest :P

Lord zleca nam zadanie -- "Zlikwidować strażnika więziennego (naczelnika?) w mieście X", który w przeszłości poniżał zleceniodawcę, gdy ten był więziony. Gracz musi udać się do miasta i wyrządzić jakąś szkodę, za którą trafi do więzienia. Podczas odsiadki, podszyty klawisz nie zamknie drzwi, co spowoduje, że gracz będzie mógł spokojnie opuścić celę, zabrać jakąś lekką broń ze stołu - np sztylet i za jej pomocą zabić strażnika stojącego przy wyjściu. Opcjonalnie powinno się również odzyskać ekwipunek. Gdy strażnik zostanie zabity gracz musi uciec z miasta, albo dać się złapać ponownie (w tym przypadku grzywna wyniesie więcej, gdyż zamordowano strażnika).
    Jeśli wszystko przebiegnie zgodnie z planem (strażnik zginie), gracz otrzyma sporą kwotę od zleceniodawcy, za "zemstę". Jeśli natomiast uda nam się uciec, a strażnik nie zostanie zabity, bądź ogłuszy gracza, wówczas zadanie nie zostanie wykonane -- nasz cel zniknie bez śladu w obawie o życie.

Myślę, że jak ogarniesz "uciekanie z więzienia", to taki quest nie byłby problemem ;>
    Aha... na SP WB można atakować ludzi na mieście każdym typem broni... Z nudów robiłem sobie "czystki" ;p

EDIT: No dobra.. może na czas questu dodać opcję dialogową u strażników - "obelga". Gracz trafiałby do paki na 24h i nie traciłby relacji z miastem, za "podskakiwanie" do strażników.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2010, 20:00:18 wysłana przez NIFN »

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2200 dnia: Marca 17, 2010, 21:37:23 »
    Pachnie mi Prison Breakiem ;p

Offline Macieq

• Użytkownik
    • Epic Sax Guy!!!
    « Odpowiedź #2201 dnia: Marca 21, 2010, 13:07:02 »
    Ktoś, kiedyś wpadł na pomysł aby trzeba było własnoręcznie ekwipować wojska. Lecz kosztowałoby to fortune...więc czy można by było sprawić, że kowal/płatnerz za odpowiednią ilość surowca (np. żelaza) mógłby (po odpowiednim czasie) stworzyć broń/zbroję? Od razu nasuwa się pytanie skąd wziąść tyle żelaza? Otóż można byłoby zrobić np.iron mine (tak jak salt mine w starej wersji M&B) w której sprzedawano by po niskich cenach żelazo. W takim razie przydałoby się zrobić kopalnie dołączone(jak wioski) do nie których zamków i miast-takie kopalnie dostarczały by właścicielowi 1-2 irony dziennie. Można by pobawić się innymi surowcami takimi jak miedź(słabsza broń/zbroje-np.sztylety/kolczugi) czy złoto. W przypadku złota dorobiło by się budynek-warsztat złotnika który by przerabiał sztabki złota na monety(np.1 sztabka-300 monet?)Tylko, że zamiast co dzień (jak w przypadku żelaza) co tydzień. Mam nadzieje, że mój pomysł jest możliwy do zrealizowania.
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    znany inaczej jako Master of iwul

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2202 dnia: Marca 21, 2010, 13:18:20 »
    Maciek :
    W m&b oim tak było.
    Że kupowałeś hurtowo i np. najlepszy hełm dla 10 kosztował jakieś 2300

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2203 dnia: Marca 21, 2010, 20:38:08 »
    Wiesz co można zrobić coś takiego że jak będziesz miał już swój zamek to można go ulepszać np. budujesz koszary i w nich rekrutujesz lepsze jednostki niż w wsiach albo w koszarach ulepszasz jednostki które już masz zostawiasz je i przez jakiż czas, zostawiamy je w zamku i łapio doświadczenia i później koszary można ulepszać że lepsze jednostki trenuje ,lub strzelnice ze łuczników rekrutujesz itp

Offline JediLeemur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2204 dnia: Marca 21, 2010, 20:54:17 »
    Może w zamkach/miastach dodać koszary/stajnie/strzelnice które np. co 2 dni szkolą kilka jednostek odpowiedniej klasy czyli strzelnica co 2 dni dawała by nam 5 łuczników odpowiedniej frakcji. Co o tym myślicie??
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)