Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328895 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1335 dnia: Października 18, 2009, 17:26:50 »
    mam nadzieje ze ta przybliżona data była tylko Sarkazmem ;D

Mod już wyglada wspaniale i wydaje mi sie ze zostały co drobnostki ale mogę się mylić bo nie wiem co już zrobiłeś a co zamierzasz :)

Offline Talar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1336 dnia: Października 18, 2009, 18:11:21 »
    Nie wiem czy już ktoś zauważył, że dodałeś bardzo ładne nowe screeny. Szczególnie podobają mi się zakonnicy - uwielbiam takie szaty i kolory. Mam też pytanie odnośnie łuku zamieszczonego w screenshotach - jest on nowy i całkowicie przez ciebie zrobiony, czy też jest to stary łuk po lekkim upiększeniu. Bardzo przydałby się nowy powiew wśród łuków, gdyż jest to moja ulubiona broń i przyjemnie by się grało nowym modelem.

Edit: A co z nachyloną lancą od piechoty? Daedalus zamierza to wprowadzić?
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2009, 20:14:59 wysłana przez Talar »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1337 dnia: Października 18, 2009, 18:39:03 »
    Niewiem jaki oglądałeś, ale wydaje mi się, że oglądałeś ten o jakim myślę i jest to łuk zrobiony przez Daedalusa ;P A co do tworzenia nowych łuków czy kusz jest z tym o wiele więcej pracy niż ze zwykłymi itemami, więc Daedalus chyba zrezygnował z mnóstwem nowych łuków i kusz;)

Mnóstwa nie, ale trochę nowych będzie. I stare łuki prawdopodobnie albo wylecą całkiem, albo przejdą mocny facelifting. Stare strzały już zupełnie zniknęły i ich miejsce zajęły nowsze, o wiele ładniejsze modele. Kusz na razie nie tykam, bo piękne Warband wprowadzi, więc nie wiem, czy w ogóle jest sens się za nie brać.
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2009, 20:50:34 wysłana przez Daedalus »

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1338 dnia: Października 18, 2009, 22:15:25 »
    Parę moich pomysłów :

Dało by się zrobić aby z innymi krajami po założeniu królestwa zawiązać sojusz a nie tylko pokój lub Wojnę?? Plusami z Sojuszu było by możliwość poproszenia a właściwie narzucenia sojuszniczemu państwu wojny z państwem z którym aktualnie walczymy, lub tez nasz sojusznik mógł by nam narzucić wojnę z innymi. Np jeśli nie zgodzilibyśmy się automatycznie w zależności od naszych stosunków czy nam wybacza (minus do relacji) lub werwą sojusz, tak samo jeśli nasz sojusznik się nie zgodzi będziemy mogli wybrać 2 opcje  " 1- Zerwania sojuszu 2- Wybaczenia

Drugą sprawą jest to ze dość denerwowało mnie w modzie Sword of Damocles ze moi lordowie po pierwsze nie wiedzieli kim jestem , wiem nie widzieliśmy się niby ale powinni wiedzieć komu służą tym bardziej ze król sie jednak jako tako wyróżnia  , do tego podczas rozmowy z nim traktuje mnie jak zwykłego wasala xD Drugą rzeczą jest to ze często się mnie nie słuchają a jak każe im zjechać się do zamku aby przygotować wyprawę to czekałem zawsze z 30 dni jak nie dłużej  , nie wiem  jak jest tu ale mam nadzieje ze jest możliwość uniknięcia tego :)

Nie wiem czy w Native jest to możliwe ale fajnie by było móc    się ożenić ;D i jeszcze lepiej mieć syna który by po np roku dorósł  (wiem ze nie realistyczne ale raczej nikomu by się nie chciało czekać no 18 lat w grze? )  do młodziaka i mógł bym być naszym lordem lub towarzyszem

Taki mały drobiazg mianowicie chodzi mi o to ze na początku mogli byśmy pojawiać się w mieście a nie gdzieś na terenie, jeśli jest to możliwe, chyba ze zbyt wiele z tym roboty to nie warto :)

A co do walk rycerskich dostępnych tylko dla szlachty zapewne się nie da alby zrobić tak ze nie będąc szlachcicem tylko i wyłącznie  je oglądać??
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2009, 19:37:22 wysłana przez Chidori »

Offline gronko10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1339 dnia: Października 19, 2009, 17:10:54 »
    Daedalus możesz powiedzieć co Ci jeszcze zostało do zrobienia i ile już zrobiłeś? Bo normalnie się doczekać nie mogę ;d

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1340 dnia: Października 19, 2009, 19:59:56 »
    Nie tylko ty ;D ale znając daedalusa to on wyleci z modem spokojnie(jak dedal xD) a my się rzucimy jak opętani na niego i będziemy takimi M&B Addicts ;d

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1341 dnia: Października 22, 2009, 19:01:34 »
    Czy to jest ogólnie do zrobienia aby element zbroi, mam na myśli rękawice, mogły również mieć statystyki odpowiedzialne za obrażenia? Coś jak kastety......

Offline Brat Eryk

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1342 dnia: Października 22, 2009, 21:57:34 »
    no, mi nie wchodzą, a zascreenowałem ruchy głowy!

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1343 dnia: Października 23, 2009, 14:07:42 »
    Czy to jest ogólnie do zrobienia aby element zbroi, mam na myśli rękawice, mogły również mieć statystyki odpowiedzialne za obrażenia? Coś jak kastety......
    Fajnie by było. Jeszcze lepiej(ale pewnie to albo nie do zrobienia, albo znowu za duzo roboty) zeby pokazywało obrażenia na broniach razem z naszym skillem dodajacym Attackpowera. Przyklad:

Lanca
    26-29obr.
    +24%(stat)

Podobnie przy armorach, mogloby Ironflesh dawac takie cus;

Zbroja płytowa
    21-35obr zatrzymywanych
    +18%(stat)

Byłoby do zrobienia?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1344 dnia: Października 23, 2009, 17:39:06 »
    Dało by się zrobić aby z innymi krajami po założeniu królestwa zawiązać sojusz a nie tylko pokój lub Wojnę?

Wszystko się da. Niektórych rzeczy jednak lepiej nie ruszać, bo potem trzeba połowę skryptów przerabiać, by co chwila nie wyskakiwały głupie błędy.

fajnie by było modź...
    Ała...

...się ożenić

Mało Ci nieszczęść w normalnym życiu, dodatkowo grę chcesz sobie obrzydzać? ;P

i jeszcze lepiej mieć syna który by po np roku dorósł

Taaaa...

zeby pokazywało obrażenia na broniach razem z naszym skillem dodajacym Attackpowera... Podobnie przy armorach, mogloby Ironflesh dawac takie cus... Byłoby do zrobienia?

Bonus od Power Strike'a jest stały dla wszystkich broni, więc nie ma sensu dodawać go do każdego opisu. Natomiast Ironflesh dodaje na każdy poziom 2 punkty życia, a nie procentowy bonus do zbroi.

Daedalus możesz powiedzieć co Ci jeszcze zostało do zrobienia i ile już zrobiłeś?

Nie i dużo. :P

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1345 dnia: Października 23, 2009, 19:59:01 »
    A ja mam taki pomysł:

Otrzymywanie ekwipunku od króla
    Otóż w niektórych modach np. 1257 A.D jest coś takiego że po zostaniu wasalem dostajemy zbroję i konia.

Przykład:
    W modzie 1257 A.D po przystąpieniu do Zakonu Swadi dostajemy pancerz i konia zakonnego.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1346 dnia: Października 23, 2009, 21:00:29 »
    Według mnie to mało istotne. Większość z nas pewnie będzie chciała założyć własne królestwo i podbić inne więc nie ma to większego sensu.

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1347 dnia: Października 23, 2009, 22:18:47 »
    Większość nie oznacza ze wszyscy Nieprawdaż, ze tobie sie nie podoba nie znaczy to ze innym nie przypadnie do gustu, mi sie pomysł spodobał, ale nie nam decydować czy to będzie czy nie

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1348 dnia: Października 23, 2009, 23:03:48 »
    Mnie się wręcz podoba taki pomysł, pod warunkiem, że aby zostać czyimś wasalem musielibyśmy się więcej natrudzić. Nawiązując do starszych wersji (0.751 itp), w których zdobywaliśmy rangi służąc wybranemu królestwu, gracz mógłby za osiągnięcia otrzymywać unikalne przedmioty, charakterystyczne dla danej frakcji.
    To, że będzie możliwość założenia własnego królestwa, nie oznacza to, że tego typu rozwiązania byłyby zbędne, bo mam nadzieję, że RotS będzie bardziej wymagającym modem niż pozostałe i założenie własnego królestwa nie będzie takie proste...

Pozdrawiam!

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1349 dnia: Października 24, 2009, 09:50:19 »
    Właśnie, założenie królestwa mogłoby mieć pewne wymogi. Na przykład trzeba by mieć 1000 renown lub więcej(żeby nie było tak, że zaraz na początku gry podbije sie zamek i ma się królestwo), służyć jako ochrona karawan, najemnik wojenny(u królów) lub jeszcze coś innego. Daed, a jak z umieraniem lordów? ta propozycja z 88 czy 89 strony ;]