Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328884 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marat

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1050 dnia: Sierpnia 17, 2009, 22:43:22 »
    Można by zrobić konkurs na concept art do RES moda o tematyce takiej jaka ci jest w tej chwili potrzebna, zwycięzca otrzymał by specjalny imienny baner Rządów miecza albo jako pierwszy mógł by testować wersje beta. Można by wymyślić jeszcze kilka innych nagród, może by trafił się jakiś wybitny grafik na forum!
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1051 dnia: Sierpnia 17, 2009, 22:52:32 »
    Właściwie to chodziło mi o to, czy każdy menus będzie posiadał jakąś grafikę (np w menu relacji), ale Twoja odpowiedź chyba rozwiała moje wątpliwości. O wielokrotnym zastosowaniu "papieru" to ja wiem. W końcu tak-jakby menusy do WI robię. ;x

Pozdrawiam!

Offline Maksi123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1052 dnia: Sierpnia 18, 2009, 20:23:02 »
    A może by tak można było dodać opcję w miastach i zamkach, aby automatycznie rekrutowały danych wieśniaków z lenn po kilku dziennie? Dzięki temu nie musielibyśmy ciągle latać i ręcznie rekrutować!

Offline swistakf16

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1053 dnia: Sierpnia 18, 2009, 21:01:13 »
    Dziennie nie, ale myślę że 10, 20 na tydzień.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1054 dnia: Sierpnia 19, 2009, 09:01:13 »
    A może by tak można było dodać opcję w miastach i zamkach, aby automatycznie rekrutowały danych wieśniaków z lenn po kilku dziennie? Dzięki temu nie musielibyśmy ciągle latać i ręcznie rekrutować!

Super pomysł. Byłby jeszcze do tego budynek (np. koszary), który by zwiększał liczbę lub jakość rekrutowanych jednostek.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1055 dnia: Sierpnia 19, 2009, 09:08:19 »
    Dobry pomysł, ale wydaje mi się, że zautomatyzowałoby to grę

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1056 dnia: Sierpnia 19, 2009, 09:12:35 »

Super pomysł. Byłby jeszcze do tego budynek (np. koszary), który by zwiększał liczbę lub jakość rekrutowanych jednostek.

Zgadzam się z wami. To musi wejść w życie :D
    Bo taki głupi lord komputera se siedzi w zamku, ma 3 ludzi i mu przybywa po 5-8 na dzień(czasami) z czego duża liczba to mocno wyszkolone jednostki a my musimy latać po wiochach i się pytać ile ludzi chce dołączyć... czasem po 3-ech dniach jak nie mamy farta to nam dołączy 4-6 ludzi :D

@up
    ee no co ty, ale jeżeli tak uwazasz to można też zrobić tak: (drugi wariant)

W zamku/mieście tam gdzie jest "Manage Castle''/ "Manage Town" możnaby dodać opcję "Wyślij (tutaj nazwa jakichś ludzi którzy rekrutowaliby z wiosek) do xxx(tu nazwa wioski)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1057 dnia: Sierpnia 19, 2009, 09:18:08 »
    Ale przecież gra straci sens jak będziesz cały czas siedział w zamku...
    Cała trudność tej gry polega na tym że najpierw musisz ZEBRAĆ armię a potem ją utrzymać. Jak stracisz wojaków to masz problem i zaczynasz od początku...
    Nie wiem jak inni się na to zapatrują ale jak dla mnie to sama nawalanka o zamki i miasta była by nudna...
    Czemu wszystko chcecie mieć na kliknięcie? Ruszyć trochę tyłki i napocić się...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1058 dnia: Sierpnia 19, 2009, 09:31:55 »
    Ale przecież gra straci sens jak będziesz cały czas siedział w zamku...
    Cała trudność tej gry polega na tym że najpierw musisz ZEBRAĆ armię a potem ją utrzymać. Jak stracisz wojaków to masz problem i zaczynasz od początku...
    Nie wiem jak inni się na to zapatrują ale jak dla mnie to sama nawalanka o zamki i miasta była by nudna...
    Czemu wszystko chcecie mieć na kliknięcie? Ruszyć trochę tyłki i napocić się...

No ale kto powiedział, że od razu musi Ci przybywać 20-50 wojaków na dobę? Nie wiem jak inni ale ja miałem na myśli max 3 - i to nie za darmo tylko kosztem obciążenia finansowego.

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1059 dnia: Sierpnia 19, 2009, 11:28:46 »
    Automatyczna rekrutacja woja w zamkach tak jak to jest w SoD, jest mocno powiązana z relacjami z wioskami, ich zasobnością etc.

Całkiem nieźle się to sprawdza, pozwala zabarać wojo z zamku licząc że się on "dopakuje".

Tyle że to podstawowe jednostki oczywiście.

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1060 dnia: Sierpnia 19, 2009, 14:20:05 »
    Ja uważam, ze mogłoby być tak 5-10 tygodniowo, ale żeby koszt trych jednostek był większy, np nie 10 za wojaka, ale 50 czy 100 (powiedzmy, ze opłata, za kolesia, który będzie zbierał nam armie) i żeby to byli podstawowi, a żeby byli lepsi to potrzebny by był albo budynek, dzięki któremu będą przybywały jednostki o wyższych lvlach, albo zeby to był budynek coś jak pole treningowe i żeby pozwolił podnieść lvl jednoski o 1 dziennie, ale np tylko 5 jednostkom, alebo nawet 2 czy 1 i żeby to również się wiązało z kosztami, tak żeby w razie kryzysu było bardziej oplacalnie latanie po wioskach i trenowanie ich poprzez walki, albo umiejętność trening, bądź na  polach treningowych

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1061 dnia: Sierpnia 19, 2009, 14:36:46 »
    Coś mi tu Heroes'ami V zaleciało :D
    Według mnie, to wcale nie jest potrzebne...
    Jak wspominał sir Luca, zabawa traci sens...

Offline Gzdnkh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1062 dnia: Sierpnia 19, 2009, 15:42:46 »
    Ja z kolei nie widzę nic zabawnego w byciu królem, który musi sam zapylać po każdej zaplutej wiosce za rekrutem. W SoD wcale nie siedzę w zamku, mam więcej czasu za to na ciekawsze rzeczy, czyli wszystko inne.

Jakby trzeba zrobić przysiad za każdego zatrudnionego woja to też byście uważali to za "esencję" tej gry?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1063 dnia: Sierpnia 19, 2009, 16:53:48 »
    Ale chyba się nie rozumiemy...
    Przecież chodzi o to że całą frajda z gry to stworzyć mocną armię. A podstawą dobrej armii są właśnie rekruci.
    I czemu chcecie to sobie ułatwiać? Moim zdaniem powinno być właśnie trudniej... Na przykład mniej rekrutów z wiosek i częściej sytuacja że nikt nie chce się do nas przyłączyć.
    Tak samo jak bardzo podoba mi się pomysł ograniczenia liczebności armii. Teraz trzeba będzie pomyśleć kogo chcemy mieć do pomocy a nie brać wszystkich jak leci...
    Im trudniejsza rozgrywka tym bardziej wciągająca.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Maksi123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1064 dnia: Sierpnia 19, 2009, 16:59:30 »
    Towarzyszu, chodzi mi o to, że rekruci którzy są dostępni lecą do zamku/miasta, ale tylko jeśli ta wioska jest powiązana z zamkiem/miastem, bo mnie irytuje, że ciągle muszę latać, ja pan i władca 2 miast i 4 zamków do wiochy i prosić o rekrutów, zamiast wysłać jak normalny władca gońca. Ilość rekrutów mogłaby zależeć od ilości gospodarki, twojej popularności etc.

W dodatku można by było podnieść żołd trochę, bo on jest po prostu śmieszny. Wielki, potężny rycerz swadiański bierze 42 złota, to jak on wyżywi rodzinę i dzieci za 42 tygodniowo? Powinno to być co najmniej 2 razy większe. W dodatku automatyczna rekrutacja powinna się liczyć z tym, że ludzie w czasie podróży mogliby po prostu zdezerterować, nie każdy chce służyć w armii, prawda? '

Ja lubię bawić się wojnę siedząc w zamku, tak jak to jest w SoD :D. Wysyłam lordów a sam opracowuję strategię. Ja bym chciał jakieś rozwinięcie gospodarki i przemysłu oraz rozwoju miast, zamków i wsi. Np. ulepszanie targów etc.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2009, 17:06:05 wysłana przez Maksi123 »