Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 330092 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1020 dnia: Sierpnia 15, 2009, 15:39:10 »
    A ja mam parę pytań.
    Czy będzie rozbudowana dyplomacja dzięki której np będzie można zawiązywać sojusze militarne,umowy handlowe,przejścia wojsk?
    Dało by rade coś takiego zrobić ze bez umowy handlowej miedzy Swadianami a np Mongołami ich kupcy nie mogą sprzedawać w miastach przeciwnika?
    Albo bez przemarszu wojsk wojska mongołów nie mogą wkroczyć na tereny Swadii.Tu trzeba by zrobić granice ale to nie było by takie trudne chyba.Wystarczyło by przyznać każdemu zamkowi lub miastu jakiś obszar.
    Co o tym sadzicie i dało by rade coś takiego zrobić?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1021 dnia: Sierpnia 15, 2009, 18:54:26 »
    Po co powtarzasz się ? Nawet ja ze swoim Aldzchaimerem pamiętam to słowo w słowo... Aczkolwiek wątpię żeby takie coś mogło zaistnieć.

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #1022 dnia: Sierpnia 15, 2009, 21:57:31 »
    uff... dzięki Kradus, już myślałem że dostałem deja vu.... błąd w matriksie??

Sojusze militarne - fajnie, tylko czym by się to różniło od postawy neutralnej? Wspólna walka? Wtedy jeżeli 1 wypowie wojnę X to i 2 ma wojnę z X. A jak po tym zawrzeć pokój? Chciałbyś aby komp zakończył wojnę twojej frakcji za ciebie? Albo byś ty musiał płacić za zawarcie pokoju z kimś na kogo właśnie rzucił się sojusznik ( a deklaracje wojny/ pokoju są całkiem losowe )

Umowa handlowa - tym zajmują się kupcy a nie szlachta. Góra hierarhii tylko ściąga daninę

Granice - i każde przekroczenie cudzej granicy miałoby być deklaracją wojny? Powodzenia...
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Dunios

• BANITA
    • Użytkownik
    • HAHA
    « Odpowiedź #1023 dnia: Sierpnia 16, 2009, 09:57:08 »
    jeszcze bym prosił żeby z oczu bohatera było widać z wnętrza hełmu od środka

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #1024 dnia: Sierpnia 16, 2009, 10:43:29 »
    Ktoś wspomniał o granicach. Wyobraźmy sobie ,że każdy zamek i miasto ma określony teren do niego przyległy. Zdobycie zamku powiększa teren Naszego królestwa o mniejszy obszar niż miasto ,ale zawsze jakiś.
    Wiem ,że to nie jest potrzebne ,ale nada to charakteru grze i realizmu.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #1025 dnia: Sierpnia 16, 2009, 14:31:15 »
    Przecież już tak jest. Tyle że powierzchnia państwa liczy się w wioskach należących do miast, zamków...
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline swistakf16

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1026 dnia: Sierpnia 16, 2009, 15:40:56 »
    Ja bym chciał jeszcze :
    -podatki zbiera ktos inny (np. skarbnik) i my jedziemy do skarbnika ktory jest w stolicy (ew. w 1 podbitym zamku, miescie)
    -brak ograniczenia jednostek (chodzi mi o brak limitu co do ilosci jednostek)
    -mozliwosc mianowania spotkanych towarzyszy ... (niewiem co sie nadaje) rycerzem ktory dostaje ekwipunek razem z koniem i polepszaja mu sie staty; lordem tacy jak inni (ktory by nam sluzyl); szlachcicem(to samo co lord)
    -szarża konia daje duże obrażenia (ok. 30)
    -headshot = trup/zerowe obrazenia gdy sie ma naprawde dobry helm
    -turnieje jak w rzeczywistosci byly (czyli 2 rycerzy z kopiamy pedzacych na siebie oraz takie jak ma w planach autor moda
    -do oblezen uzywa sie tylko wiezy oblezniczej lub trzeba wymyslic cos zamiast drabiny oraz mozliwosc zbudowania dwoch wiezy oblezniczych
    -mozliwosc wyslania swoich zolnierzy zeby uzupelnili zapasy jedzenia
    -mozliwosc tworzenia wlasnego sztandaru
    -mozna wybudowac jakies budynki dzieki ktorym mamy specjalne jednostki
    -mozliwosc budowy zamku/miasta
    -nazwy frakcji kompletnie zmienione (najlepiej na Polske i otaczajace ja kraje)

oczywiscie to tylko propozycje i wiem ze niektore z nich po prostu nie da sie zrobic

nie pisze ą,ę,ć,ź,ż bo mi sie nie chce taka jest prawda

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1027 dnia: Sierpnia 16, 2009, 18:17:21 »
     Spodobal mi sie pomysł ze skarbnikiem Fajny pomysł ale dodał bym iż skarbnik odwiedza wsie miasta zbiera podatki ale można go napaść (posiada on żołnierzy swojemu będziemy mogli dodawać więcej wojska żeby nasze podatki trafiały do nas a nie do sakwy miejscowego bandyty) wrogie nam mocarstwa tez by posiadały skarbnika który by zbierał kasiorke i którego byśmy mogli napaść ;p

Dobry pomysł z Tym lordem  :))
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2009, 18:23:04 wysłana przez carl »

Offline swistakf16

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1028 dnia: Sierpnia 16, 2009, 18:20:31 »
    carl swietny pomysl moglibysmy jeszcze kazac naszym lordom (jesli bedziemy ich miec) zeby eskortowali skarbnika

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1029 dnia: Sierpnia 16, 2009, 18:25:16 »
    Jeżeli tak to przynajmniej 2
    Miałem własnie napisać o eskorcie

A co do tematu to jednak najbardziej przydałyby się nowe sceny zdobywania zamków.
    Bo sory, ale jedna drabina i wieża to jest po prostu sieka, nawet nie ma jak tam wyjść.
    Zamek atakowany z 4 stron/z użyciem kilku drabin :D To jest coś
    (no dobra, z 2 też by było fajnie albo z jednej z użyciem większej ilości wejść)

Może to i dużo roboty, ale widziałem coś takiego już w modach.
    Można się zapytac, może ktoś pozwoli użyć swoich scen.

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1030 dnia: Sierpnia 16, 2009, 18:54:53 »

W Jakich Modach to widziałeś?? podaj namiary żeby Twórca miał łatwiej ;p bo jakoś nie wydaje mi sie żeby miał czas żeby szukac sprawdzać itp....

a żeby nie było offtopu  fajnie by było gdyby np bandyci robili zasadzki na skarbnika i byśmy musieli mu pomoc albo ze czesto jest on atakowany przez bandytów ;p  (wiecie $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$)

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1031 dnia: Sierpnia 16, 2009, 21:18:12 »
    W modzie Lords and Realms napewno jest więcej sprzętu oblężniczego podczas ataku i miasta te same.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1032 dnia: Sierpnia 17, 2009, 00:42:43 »
    Czy będzie rozbudowana dyplomacja dzięki której np będzie można zawiązywać sojusze militarne,umowy handlowe,przejścia wojsk?

Nie.

-podatki zbiera ktos inny (np. skarbnik) i my jedziemy do skarbnika ktory jest w stolicy (ew. w 1 podbitym zamku, miescie)

Już od dawna coś takiego jest.

-brak ograniczenia jednostek (chodzi mi o brak limitu co do ilosci jednostek)

Nie ma mowy. Będzie wręcz przeciwnie - o wiele trudniej będzie uzbierać dobrą i liczną ekipę. Na wczesnym etapie gry będzie to wręcz niemożliwe.

-mozliwosc mianowania spotkanych towarzyszy ... (niewiem co sie nadaje) rycerzem ktory dostaje ekwipunek razem z koniem i polepszaja mu sie staty; lordem tacy jak inni (ktory by nam sluzyl); szlachcicem(to samo co lord)

A dlaczego miałyby mu się zaraz polepszać staty? To nie film "Królestwo Niebieskie". :P

-szarża konia daje duże obrażenia (ok. 30)

Ustawiając koniowi wysoką szarżę robi się z niego czołg nie do zatrzymania.

-headshot = trup/zerowe obrazenia gdy sie ma naprawde dobry helm

Modyfikatora obrażeń raczej nie da się zmieniać. Ponadto dlaczego dobry hełm miałby całkowicie chronić przed pociskami? Myślisz, że jak ktoś ma garnczkowy, to nie poczuje, gry "franciska" albo bełt wbije mu się w łeb? A już nie daj Boże taki pocisk trafi w otwory na oczy...

-mozliwosc tworzenia wlasnego sztandaru

Na chwilę obecną - niewykonalne. Jest tylko jedna osoba, której się udało zmodyfikować ukryty w grze kod tworzenia sztandaru, by wszystko działało. Ale z tą osobą nie mam się zamiaru dogadywać, bo mi podpieprzyła parę pomysłów.

-mozliwosc budowy zamku/miasta

I ile dziesiątek lat w grze zamierzasz czekać, aż go/je skończą?

-nazwy frakcji kompletnie zmienione (najlepiej na Polske i otaczajace ja kraje)

Nie ma mowy. Nie mam zamiaru teraz przerabiać wszystkich frakcji.

skarbnik odwiedza wsie miasta zbiera podatki ale można go napaść

Już jakiś czas temu myślałem o dodaniu takiego poborcy podatkowego, będącego łakomym kąskiem dla gracza, który postanowi pobawić się w bandytę. Możliwe więc, że coś takiego się kiedyś pojawi.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1033 dnia: Sierpnia 17, 2009, 00:43:19 »
    W modzie Lords and Realms napewno jest więcej sprzętu oblężniczego podczas ataku i miasta te same.

Dodatkowo autor tego moda zamieścił te dodatkowe drabiny, które można wkleić do dowolnego moda - działają, sprawdziłem.

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1034 dnia: Sierpnia 17, 2009, 10:25:02 »

Dodatkowo autor tego moda zamieścił te dodatkowe drabiny, które można wkleić do dowolnego moda - działają, sprawdziłem.
    Pod warunkiem że mod wykorzystuje lokacje z Native to jest dosyć ważne.