Czy będzie rozbudowana dyplomacja dzięki której np będzie można zawiązywać sojusze militarne,umowy handlowe,przejścia wojsk?
Nie.
-podatki zbiera ktos inny (np. skarbnik) i my jedziemy do skarbnika ktory jest w stolicy (ew. w 1 podbitym zamku, miescie)
Już od dawna coś takiego jest.
-brak ograniczenia jednostek (chodzi mi o brak limitu co do ilosci jednostek)
Nie ma mowy. Będzie wręcz przeciwnie - o wiele trudniej będzie uzbierać dobrą i liczną ekipę. Na wczesnym etapie gry będzie to wręcz niemożliwe.
-mozliwosc mianowania spotkanych towarzyszy ... (niewiem co sie nadaje) rycerzem ktory dostaje ekwipunek razem z koniem i polepszaja mu sie staty; lordem tacy jak inni (ktory by nam sluzyl); szlachcicem(to samo co lord)
A dlaczego miałyby mu się zaraz polepszać staty? To nie film "Królestwo Niebieskie". :P
-szarża konia daje duże obrażenia (ok. 30)
Ustawiając koniowi wysoką szarżę robi się z niego czołg nie do zatrzymania.
-headshot = trup/zerowe obrazenia gdy sie ma naprawde dobry helm
Modyfikatora obrażeń raczej nie da się zmieniać. Ponadto dlaczego dobry hełm miałby całkowicie chronić przed pociskami? Myślisz, że jak ktoś ma garnczkowy, to nie poczuje, gry "franciska" albo bełt wbije mu się w łeb? A już nie daj Boże taki pocisk trafi w otwory na oczy...
-mozliwosc tworzenia wlasnego sztandaru
Na chwilę obecną - niewykonalne. Jest tylko jedna osoba, której się udało zmodyfikować ukryty w grze kod tworzenia sztandaru, by wszystko działało. Ale z tą osobą nie mam się zamiaru dogadywać, bo mi podpieprzyła parę pomysłów.
-mozliwosc budowy zamku/miasta
I ile dziesiątek lat w grze zamierzasz czekać, aż go/je skończą?
-nazwy frakcji kompletnie zmienione (najlepiej na Polske i otaczajace ja kraje)
Nie ma mowy. Nie mam zamiaru teraz przerabiać wszystkich frakcji.
skarbnik odwiedza wsie miasta zbiera podatki ale można go napaść
Już jakiś czas temu myślałem o dodaniu takiego poborcy podatkowego, będącego łakomym kąskiem dla gracza, który postanowi pobawić się w bandytę. Możliwe więc, że coś takiego się kiedyś pojawi.