Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328761 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #465 dnia: Czerwca 08, 2009, 21:13:43 »
    Denerwujące jest to, że jak wchodze do miasta, w którym "niby" jest 50 więźniów .... llochy i tak gniją pustkami (zawsze puste)
    Bo to są lochy "lordowskie" ;-) Siedzą tam tylko Lordowie, jakby tam byli także szeregwcy, to by były tłumy.
    A możliwość oswobodzenia jakiegoś sojuszniczego lorda to dobry pomysł. Jednak pewnie także dużo roboty.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #466 dnia: Czerwca 08, 2009, 21:16:21 »
    Witam!
    A ja mam pomysł z "innej beczki", ale najpierw pytanie: Czy pozostawisz na mapie "Obozy treningowe"? jeśli tak, to mam pewną propozycję...

Jak wszystkim wiadomo w tych obozach możemy pojedynkować się ze swoimi piechurami, oraz szkolić naszych łuczników/kuszników poprzez zestrzeliwane z różnych odległości dzbanków nasadzonych na wbite w ziemie badyle, czy też jeżdżąc konno strącanie ich mieczem, lancą... jeśli szkolimy jednostki konne. Wrócę do tych pojedynków.
    Do wyboru w nim mamy pojedynek do 4 osób z oddziału, które walczyć będą przeciwko nam. Czy istnieje możliwość rozbudowania tego "żmudnego sposobu szkolenia jednostek"? O co mi chodzi... czy można by było ustalać drużyny, które będą pojedynkować się na placu (np 4 vs 4, 2 vs 8, etc... max 10 vs 10), standardowo każdy startowałby na "gołą klatę" i z losową bronią treningową. Oczywiście im więcej osób brałoby udział po przeciwnej stronie, tym więcej doświadczenia by otrzymywali, gdyby gracz (ze swoim składem) pokonałby ich (też w granicach rozsądku... limit jakiś czy coś...).
    Jeśli planujesz usunąć obozy treningowe i umieszczenie jedynego trenera w Zendar, to czy udałoby się zaimplementować powyższy pomysł do tej treningowej piwniczki? Oczywiście ze względu na rozmiar pomieszczenia (chyba, że będzie inne, niż te, które widzieliśmy do tej pory - Native Plus, Return of Zendar, etc) limit walk ograniczyłoby się do powiedzmy 6 vs 6 max...

Czemu wpadłem na taki pomysł... po prostu te "żmudne szkolenie" sprawia mi radochę, ale trudno walczyć kiedy leci na Ciebie 4 z jednoręcznymi mieczami i tarczami, gdzie tobie wylosowało kijek <3... dlatego jakakolwiek pomoc mogłaby się przydać, no i zawsze jakieś urozmaicenie ;>

Pozdrawiam!

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #467 dnia: Czerwca 09, 2009, 08:19:18 »
    To jak już przy tym jesteśmy to czy dałoby się wprowadzić też (ewentualnie) taką wersje treningu, gdzie my i nasi żołnierze startują ze swoim sprzętem??

Nie dałoby się, bo już jest. ;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2009, 10:01:26 wysłana przez Daedalus »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #468 dnia: Czerwca 09, 2009, 13:57:35 »
    To moze tak.
    Bardzo mi sie nie podoba jedno. Gdyz we wsi mozna wiecej rozbudowac niz w miescie, oO?
    Moze byscie dodali do miast i zamkow pare budynkow, np.
    Miasto:
    -Biblioteka: Beda tam sie zbierali antykfariusze

PS. narazie nic wiecej nie wymysle ale moze ktos inny ma pomysl ?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #469 dnia: Czerwca 09, 2009, 14:05:45 »
    Ja mam pomysł... dodać więcej różnorakich książek do czytania, coś typu:

"Poradnik Inżyniera" = +1 do inżynierii gdy w ekwipunku
    "300 Spartan" = po przeczytaniu +1 do "potężnego rzutu" (wymaga 11 inteligencji)
    "Kaczki na wodzie" = po przeczytaniu +5 do biegłości w broniach miotanej (wymaga 7 inteligencji)
    "Forester gamp" = po przeczytaniu +1 do atletyki (wymaga 9 inteligencji i 12 zwinności)
    "Luke Ssajpałker vs Lord Viagier" = po przeczytaniu + 15 do biegłości w broniach jednoręcznych (wymaga 9 inteligencji)
    "Lekcje Pana Daedalusa" = po przeczytaniu +1 do siły, zwinności, inteligencji, charyzmy (wymaga 30 inteligencji)
    itp tid...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2009, 14:10:02 wysłana przez NIFN »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #470 dnia: Czerwca 09, 2009, 14:09:53 »
    "Antykfariusze"  mówisz......a to nie znam.....
    Robić bibliotekę dla kilku ludzików z książkami do sprzedania......trochę bez sensu jak dla mnie, ale to już Dedal oceni...
    Poza tym z tymi kośćmii, żeby nie było tak, że nikt nie prowadzi bitew, ani wojen tylko gra w kości:)
    Dedal na Teleworlds napisałeś, że spodziewasz się bety na ten miesiąc.....wykonalne????

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #471 dnia: Czerwca 09, 2009, 14:54:25 »
    To moze tak.
    Bardzo mi sie nie podoba jedno. Gdyz we wsi mozna wiecej rozbudowac niz w miescie, oO?
    Moze byscie dodali do miast i zamkow pare budynkow, np.
    Miasto:
    -Biblioteka: Beda tam sie zbierali antykfariusze

PS. narazie nic wiecej nie wymysle ale moze ktos inny ma pomysl ?

Może nie biblioteka a klasztor ,w średnowieczu zbiory ksiąg chowano w klasztorach.
    Przyszedł mi z jeden pomysł do głowy. Deadelus nie musi robić żadnego bohatera ,który jest przy nas od początku gry. Po prostu idziemy do takiego klasztoru i wynajmujemy lub robimy inną rzecz (quest) ,a w nagrodę dołącza do nas jeden z mnichów ,który opowiada nam o krainie.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #472 dnia: Czerwca 09, 2009, 17:00:05 »
    Może nie biblioteka a klasztor ,w średnowieczu zbiory ksiąg chowano w klasztorach.
    Przyszedł mi z jeden pomysł do głowy. Deadelus nie musi robić żadnego bohatera ,który jest przy nas od początku gry. Po prostu idziemy do takiego klasztoru i wynajmujemy lub robimy inną rzecz (quest) ,a w nagrodę dołącza do nas jeden z mnichów ,który opowiada nam o krainie.

moze zeczywiscie klasztor lepszy :D

Ale do zakmu tez mozna dodac jakas kapliczke ktora bedzie dodawala morali obraniajacym podczas oblezenia zamku

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #473 dnia: Czerwca 09, 2009, 17:11:08 »
    Klasztor doba sprawa jako jeden z budynków. Dobry też pomysł z misją i nagrodą w postaci nowego bohatera .... ów bohater miałby zdolności lecznicze etc. coś ala Jeremus z Native (z początku najlepiej żeby miał 1-szy lvl). Także zgadzam się z większą ilością ksiąg. Dobre pomysły ale wszystko zależy od Deadalus'a.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #474 dnia: Czerwca 09, 2009, 17:21:32 »
    "Poradnik Inżyniera" = +1 do inżynierii gdy w ekwipunku
    "300 Spartan" = po przeczytaniu +1 do "potężnego rzutu" (wymaga 11 inteligencji)
    "Kaczki na wodzie" = po przeczytaniu +5 do biegłości w broniach miotanej (wymaga 7 inteligencji)
    "Forester gamp" = po przeczytaniu +1 do atletyki (wymaga 9 inteligencji i 12 zwinności)
    "Luke Ssajpałker vs Lord Viagier" = po przeczytaniu + 15 do biegłości w broniach jednoręcznych (wymaga 9 inteligencji)
    "Lekcje Pana Daedalusa" = po przeczytaniu +1 do siły, zwinności, inteligencji, charyzmy (wymaga 30 inteligencji)

Hehehe... Te zaznaczone na czerwono mnie rozwaliły :D Może zamiast "Poradnik Inżyniera" książka nazywałaby się "Zestaw Mały Inżynier" albo coś :D
     I jeszcze jedno pytanko: Są jakieś unikalne questy, tzn. takie, które pojawią się tylko raz? Mam na myśli to, czy i jeśli tak, to ile ich zrobiłeś?

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #475 dnia: Czerwca 09, 2009, 17:53:49 »
    Żeby te quest były jeszcze trudne i miały jakieś unikalne przedmioty jako nagrodę :].

Offline Valgard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #476 dnia: Czerwca 09, 2009, 18:53:57 »
    fajnie by było jakby w ekwipunku pojawił się cep bojowy lub korbacz, a w technice walki uderzenie przeciwnika tarczą i szturmowanie tarczą co powodowało by obalenie lub odrzucenie przeciwnika w zależności od siły atakującego.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Czerwca 09, 2009, 20:14:18 »
    A co do budynkow to moze torturownia xD? Bedzie mozna tam torturowac lordow przezco by tracili reputacje i w jakims momencie by ci powiedzieli np.: kto jest marszalkiem frakcji, jaki bedzie kolejny zamek/miasto celem ataku.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #478 dnia: Czerwca 09, 2009, 20:30:08 »
    A co do budynkow to moze torturownia xD? Bedzie mozna tam torturowac lordow przezco by tracili reputacje i w jakims momencie by ci powiedzieli np.: kto jest marszalkiem frakcji, jaki bedzie kolejny zamek/miasto celem ataku.

Po:
    1.Jak ma wiedzieć ,kto jest marszałkiem ,skoro gnije w lochu i nawet nie wie co się dzieje w sąsiednim pomieszczeniu.
    2.Według mnie w prawdziwym świecie zyskałby ,by większy szacunek za dzielne wytrzymanie tortur(nie mogło ,by się ciągle udawać) no ,chyba że zdradziłby tajemnice swojego państwa ,ale czemu ,by tego nie mógł zrobić patrz wyżej.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #479 dnia: Czerwca 09, 2009, 20:36:11 »
    Korbacze to dobry pomysł ;}.

BTW:

Co się stało ale tylko na tym forum mam jakby zmniejszone wszystko... D asię coś z tym zrobić?