Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 330639 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Mhroczny jak śnieg
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #300 dnia: Maja 21, 2009, 13:53:15 »
    Witam a Ja mam takie pytanie :)...
    Otóż chciałbym się dowiedzieć czy istnieje beta tego Moda?Ponieważ możliwe że przeoczyłem ale przejrzałem większość postów tutaj i nie dopatrzyłem się takiej ;/...Chciałbym też dowiedzieć się czy do wydania moda jest bliżej czy dalej ^^ (O date premiery nie pytam bo wiem że nie da się określić).

Pozdrawiam Andre

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #301 dnia: Maja 21, 2009, 13:57:23 »
    Bety nie ma, daty premiery nie ma, co do daty wydania to raczej sam autor nie wie, co wynika z postów, które wypisywał......o date premiery pytaj, może to jakoś przyśpieszy moda:)

Ps. Bawie się w adwokata Daedalusa:)

Ps2. Skończysz go w końcu!!!!!!?????:)
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2009, 15:18:20 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #302 dnia: Maja 21, 2009, 16:56:57 »
    Mam nadzieję. ;) Już jest znacznie bliżej, niż dalej.

Obiecałem nieco screenów. Co prawda nie udało mi się porobić tych, które planowałem, czyli nowego wyglądu większości prezentacji + nowe prezentacje, bo brakuje w nich tekstów i opisów (wszystko już jest ładnie poustawiane, muszę tylko złapać wenę i zająć się prozą ;) ), a bez nich prezentacje głupio wyglądają i w sumie nie bardzo jest co wtedy pokazać.

Po rozpoczęciu samotnej rebelii będzie można dowolnie nazwać swoje królestwo (jak i dobrać od razu kulturę, ale screeny wyboru kultury dam innym razem):

Morska podróż z Wercheg do Tihr (i vice versa). Za niewielką opłatą można się załapać na jeden ze statków i spokojnie odpocząć podczas rejsu, wsłuchując się w fale i patrząc na przesuwający się horyzont:

Długość rejsu jest różna i może trwać od ok. 10 godzin do prawie całej doby. Dla bezpieczeństwa dodałem trigger, który kończy rejs automatycznie, gdy czas wyniesie ponad dobę (w razie gdyby statek się gdzieś na mapie zablokował i nie mógł dotrzeć do celu).

Obecnie kurs kosztuje 20 denarów + 5 denarów za każdego członka drużyny. Jeśli ktoś uważa, że powinno być drożej/taniej, to niech zgłasza propozycje.

Zmieniły się też trochę turnieje rycerskie. Nowy ekwipunek, nowa scena, nowi lordowie, którzy będą zajmowali się tylko i wyłącznie walkami w turniejach (będą mieli własne konie i własny sprzęt), ale dotychczasowi lordowie też będą mogli pojawić się w takim turnieju, jeżeli akurat nie będą zajęci działaniami wojennymi. Nawet samo oglądanie takiego joustingu to niezła zabawa:

Ostatnio wspominałem o nowych tarczach i rzuciłem trochę screenów. Moim zdaniem bez sensu by było, gdyby trzeba było kupować ponownie taką samą tarczę tylko dlatego, by zobaczyć na niej nieco inny wzorek. Dlatego dorobiłem możliwość "malowania" tarcz, czyli wyboru dostępnego na nich wzoru. Wybrany wzór nie jest przypisywany do przedmiotu (czyt. jak wybierzemy sobie jeden wzór, to nie spowoduje to sytuacji, że każda taka tarcza będzie miała tylko jeden wzór, lecz dla innych postaci nadal będzie on dobierany losowo). Niektóre screeny już były, no ale by nie trza było szukać:

Tarcze czyste, bez wybranego wzoru:

...i po wyborze:

I na koniec maleńki spoilerek. Nowe Zendar w tle:

Jak dopiszę brakujące opisy, to dodam obiecane screeny nowcyh prezentacji.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #303 dnia: Maja 21, 2009, 17:07:24 »
    Ślinka Cieknie :)...Ale z tym żartem że dziś premiera to jako nowy user się w pełni nabrałem ;/...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #304 dnia: Maja 21, 2009, 18:46:27 »
    Hehe :-)

Co do screenów, wszytko gra i tyka, fajny konik. Tylko o co chodzi z tą zakładką terrain? (screeny z podróży morskiej)

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Maja 21, 2009, 19:15:38 »
    Screeny przednie. Mam tylko jeszcze pytanka. Po 1, widownia na arenie będzie żywą widownią, czy tylko martwymi modelami. Po 2, czy malowanie tarcz będzie dostępne tylko dla tych nordyckich, czy również innych (np. migdały, trójkątne)?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Maja 21, 2009, 20:00:56 »
    Tylko o co chodzi z tą zakładką terrain? (screeny z podróży morskiej)

Włączony tryb edycji.

1, widownia na arenie będzie żywą widownią, czy tylko martwymi modelami.
    Na razie same modele, ale chyba dodam trochę ludzi, by ożywić atmosferę.

2, czy malowanie tarcz będzie dostępne tylko dla tych nordyckich, czy również innych (np. migdały, trójkątne)?
    Mam gotowe tylko te kilka rodzajów nordyckich i różne wersje metalowej. Inne tarcze wyświetlają heraldykę, więc nie wiem, czy jest jeszcze sens tu coś zmieniać. Nie będzie problemu dodać coś takiego, tylko że nie za bardzo mam pomysł na jakieś wzory dla pozostałych tarcz.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Maja 21, 2009, 20:28:27 »
    Można pododawać różne herby szlacheckie, jakieś zwierzęta, symbole itp.

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Maja 21, 2009, 20:39:50 »
    Daedalus'ie, a może wypóścil byś już tego moda (jako np. postać besta). Zaciekawieni mogliby już "przetestować" tego moda i zgłosić jakieś problemy i propozycje gdyby owe mieli. A ty w tym czasie mogłbyś kontynuować dalsze prace. :)

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #309 dnia: Maja 21, 2009, 20:52:11 »
    Daedalusie jeśli szukasz wzorów na tarczę to służę pomocą;)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #310 dnia: Maja 21, 2009, 22:20:00 »
    http://www.mynetimages.com/viewimage/57f4fed6

Czy mi się wydaje, czy looter zasłonięty częściowo przez gracza jest... Eeeee jakby to ująć.... "Gołodupcem"? Ogólnie screeny bardzo fajne, na ten mod tak mi ślinka leci, że cała klawiatura jest mokra! O nie... Brat mnie zabije... Zginę! Nie będę miał dzieci! NIE ZAGRAM W RotS'a!!! MAAAAMOOOOO! ;D

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Maja 21, 2009, 22:45:54 »
    Można pododawać różne herby szlacheckie, jakieś zwierzęta, symbole itp.

No tak, ale jaki w tym jest sens? Trochę głupio będzie mieć np. sztandar z orłem, a tarczę z dzikami. Za wyświetlanie heraldyki na tarczach odpowiadają już odpowiednie skrypty, więc specjalne robienie tarcz z herbami trochę mija się z celem. No chyba że to będą jakieś naprawdę zajebiste herby. Ale wtedy znowu nie widzę powodu, dla którego nie miałbym zrobić po prostu nowego sztandaru (który też na tarczy wyświetlał się będzie).

Daedalus'ie, a może wypóścil byś już tego moda (jako np. postać besta). Zaciekawieni mogliby już "przetestować" tego moda i zgłosić jakieś problemy

Yyyyy... nie. :P Ja wiem jakie obecnie są z modem problemy - jest niegrywalny. Jest rozgrzebany do granic możliwości. W takie coś się grać po prostu nie da. I nie będzie dało, dopóki nie skończę pewnego etapu prac. Wtedy wyjdzie beta.
    To tak jakby chcieć się wprowadzić i mieszkać w domu, który jest w trakcie budowy. Raz, że przeciąg, wilgoć, bo dachu jeszcze nie ma. Dwa, że nie ma kanalizacji a instalacja elektryczna niby jest, ale nie podłączona. Trzy, że zaraz pewnie coś na łeb spadnie i będzie "game over". ;)

Czy mi się wydaje, czy looter zasłonięty częściowo przez gracza jest... Eeeee jakby to ująć.... "Gołodupcem"?

To żeński looter. Spoko, w finalnej wersji będzie ubrany. Przykro mi, ale to nie jakiś Wedding Dance, czy inny Second Age... ;P

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Maja 21, 2009, 23:02:25 »
    Co do tarcz, to masz rację, ale liczę, że dodasz jakieś wypasione sztandary :)
    Nawiasem mówiąc, Rządy Miecza jest jednym z trzech modów, na które czekam z niecierpliwością (2 pozostałe to Second Age i Sapkowski Universe Mod).

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Maja 21, 2009, 23:03:44 »
    Daedalusie jeśli szukasz wzorów na tarczę to służę pomocą;)

Jak chcesz, to możesz podesłać. Stare już mi się skończyły. ;)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #314 dnia: Maja 22, 2009, 08:19:31 »
    Ale on mnie wkurza, ale mnie denerwuje, szlag mnie zaraz trafi.....co on sobie wogóle myśli.....jak można robić taki dobry mod i jeszcze byc do tego takim skromnym człowieczkiem.....ja już powiedziałem małżonce, że jak wyjdzie beta to niech się zbiera i jedzie do swojej mamusi, bo nie będę miał czasu na nic.....a co??? twardym trzeba być a nie miętkim:)

A tak na serio to nadal twierdze, że to będzie jeden z najlepszych modów, i oby tak dalej.....

Ps. Ten Zendar przypomina mi jakiś zamek z jednej z gier, ale nie mogę sobie przypomnieć z jakiej....