Mam nadzieję. ;) Już jest znacznie bliżej, niż dalej.
Obiecałem nieco screenów. Co prawda nie udało mi się porobić tych, które planowałem, czyli nowego wyglądu większości prezentacji + nowe prezentacje, bo brakuje w nich tekstów i opisów (wszystko już jest ładnie poustawiane, muszę tylko złapać wenę i zająć się prozą ;) ), a bez nich prezentacje głupio wyglądają i w sumie nie bardzo jest co wtedy pokazać.
Po rozpoczęciu samotnej rebelii będzie można dowolnie nazwać swoje królestwo (jak i dobrać od razu kulturę, ale screeny wyboru kultury dam innym razem):

Morska podróż z Wercheg do Tihr (i vice versa). Za niewielką opłatą można się załapać na jeden ze statków i spokojnie odpocząć podczas rejsu, wsłuchując się w fale i patrząc na przesuwający się horyzont:

Długość rejsu jest różna i może trwać od ok. 10 godzin do prawie całej doby. Dla bezpieczeństwa dodałem trigger, który kończy rejs automatycznie, gdy czas wyniesie ponad dobę (w razie gdyby statek się gdzieś na mapie zablokował i nie mógł dotrzeć do celu).
Obecnie kurs kosztuje 20 denarów + 5 denarów za każdego członka drużyny. Jeśli ktoś uważa, że powinno być drożej/taniej, to niech zgłasza propozycje.
Zmieniły się też trochę turnieje rycerskie. Nowy ekwipunek, nowa scena, nowi lordowie, którzy będą zajmowali się tylko i wyłącznie walkami w turniejach (będą mieli własne konie i własny sprzęt), ale dotychczasowi lordowie też będą mogli pojawić się w takim turnieju, jeżeli akurat nie będą zajęci działaniami wojennymi. Nawet samo oglądanie takiego joustingu to niezła zabawa:

Ostatnio wspominałem o nowych tarczach i rzuciłem trochę screenów. Moim zdaniem bez sensu by było, gdyby trzeba było kupować ponownie taką samą tarczę tylko dlatego, by zobaczyć na niej nieco inny wzorek. Dlatego dorobiłem możliwość "malowania" tarcz, czyli wyboru dostępnego na nich wzoru. Wybrany wzór nie jest przypisywany do przedmiotu (czyt. jak wybierzemy sobie jeden wzór, to nie spowoduje to sytuacji, że każda taka tarcza będzie miała tylko jeden wzór, lecz dla innych postaci nadal będzie on dobierany losowo). Niektóre screeny już były, no ale by nie trza było szukać:

Tarcze czyste, bez wybranego wzoru:

...i po wyborze:

I na koniec maleńki spoilerek. Nowe Zendar w tle:

Jak dopiszę brakujące opisy, to dodam obiecane screeny nowcyh prezentacji.