Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tribe of Zumis - beta dla testerów  (Przeczytany 18065 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline slimak78

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Tribe of Zumis - beta dla testerów
    « dnia: Lutego 25, 2009, 23:40:23 »
    Dobra, postanowiłem się pochwalić.

Od jakiegoś czasu męczę was prostymi pytaniami w dziale o modingu. Dlaczego? Bo robię swojego moda. Żadne fajerwerki, nie będzie walki na bagnety, mrocznych elfów, potworków czy innego zatrudniania lordów (:D)

Więc co będzie?
    - Nowa grywalna frakcja. W założeniu miała być afrykańska, w praktyce jest barbarzyńsko-khergitcka. Na ich koszt ukradłem Khergitom miasto Narra, dwie wsie i trzech lordów. Zastanawiam się, czy zamek też wziąć im czy może Rhodokom?

- Nowe drzewko jednostek: Oparte głównie o piechotę i oszczepników. (praktycznie już jest, tylko poprawki)

- Nowy bohater, ale tu zastanawiam się, czy jest sens?

- Drobne zmiany w skryptach (krowy podążające za armią, coś w tym stylu)

W porównaniu do reszty modów z tego forum zapowiada się bardzo blado, ale ja tylko się uczę ;-)

Screeny:

Kilka spostrzeżeń po pierwszych testach: Za mało afrykańscy, za bardzo khergitcy, za dużo oszczepów (screen drugi, cały pierwszy plan to oszczepnicy), zła struktura armii (za dużo Shujaa'sów i Spearthrowerów. Deathbringerów zresztą też.

Sporo poprawek jeszcze mnie czeka. A tymczasem małe głosowanie.

Zabrać zamek Khergitom (Distar) czy Rhodokom? (Jamiche się zdaje.)

Oceniać.

Jeszcze pytanie propos tarczy na drugim screenie. Niby nie pasuje ale jednak pasuje. Jakiś pomysł co z nią zrobić? Albo jaką tarcza zastąpić?

A, faktycznie: Używam Standard weapon upgrading project, dlatego dziwny wygląd maczugi z kolcami. tego nie ma w modzie :P

Okej.

http://rapidshare.com/files/206543708/Zumis.rar

Dzięki uprzejmości Mata możecie pobierać. Dziękuje!

Wypowiadać się ;-)

UWAGA! WAŻNE
    Jest błąd. Lootersi są własnymi więźniami, okazało się, że zrobiłem błąd i należy podmienić plik. Przynajmniej tak mi się wydaje

http://lf2v1.9.w.interii.pl/party_templates.txt

Sorry ;-)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2009, 21:30:04 wysłana przez Kolba »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Tribe of Zumis
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2009, 06:37:40 »
    ślimak nieźle ,ja głosuje byś zabrał rhodokom jamiche.
    Jak na 1 mod fajnie to wszystko wygląda.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 26, 2009, 12:20:24 »
    Skoro odebrałes już tyle tym khergitom to weź coś rhodokom. A nie lepiej powiększyć mape i zrobić nowe zamki/miasta?

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 26, 2009, 12:41:26 »
    Jasne, oczywiście, lepiej. Ale jest jeden problem.

Nie umiem :D

Po pierwszym wydaniu postaram się pokombinować z mapą.

Tario: Dzięki ;-)

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 26, 2009, 13:19:43 »
    No, no slimak ;) Trochę mało afrykańscy ci wojownicy.. dodaj im jakieś itemki z osp packow ;)

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 26, 2009, 13:40:52 »
    Zobaczę co da się zrobić :P

A tymczasem, zrobić coś z Manhuntersami? Biega to-to po mapie słabe jak lootersi i właściwie nić nie robią. Nawet, żeby ich zatrudnić jest problem. Może ich wstawić do karczm czy coś? jako najemników?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 26, 2009, 13:57:36 »
    Nie uważasz że Lamelki to jak na nich trochę za dobre?

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 26, 2009, 14:00:18 »
    Jedyne, które w miarę mi pasują wyglądem i w których nie dostawali by oklepu od bandytów. Ale faktycznie, za dużo tych llamelek, trzeba pozmieniać na jakieś inne, zaraz zrobię przeszpiegi i pospisuje zbroje.

Jeśli masz jakieś propozycje zmian, wal śmiało.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 26, 2009, 14:05:11 »
    Ja bym im dał zbroje wojownika plemiennego(to co nosi Matylda) tyle że troszkę podrasowane w item_kinds1.txt ;)

Offline Zawisza Czarny z Garbowa

• Użytkownik
    • "Wolał krew mężnie przelać, niż życie ocalić."
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 26, 2009, 14:36:58 »
    Ta tarcza na drugim screenie dla mnie pasuje doskonale :)
    Co do głosowania Jamiche oczywiście.
    Ale nowa frakcja (i to afrykańska) to sporo roboty. Ale fajnie przecież w końcu jakieś urozmaicenie, a ja lubie taki klimat barbarzyński. Można jakoś liczebność zrobić dużą, żeby lord chodził po 200-300 miał :P Może przesada ale jakieś 150.Też będą mieli problem z khergitami obok, wydaję mi się, że jeśli wojne wypowiedzą sobie to "Zumis" może tego nie przetrwać. Trza zrobić jakichś jeźdźców. Nie wiem czy konie pasują w tamtym klimacie. Jak chcesz brać przykład buszmenów, to oni tam wcale nie mieli (chyba) koni itp. a na pustyniach to wielbłądy. Fajnie jakby były wielbłądy. Jeszcze wyższe rejony to już konie i to bardzo szybkie bo w końcu arabskie- najmocniejsze na świecie :] Ale się rozpisałem za bardzo, to nie dla jednego moddera początkującego. Bo jak wielbłądy to i pustynia choćby półpustynia. Bo do stepów to dwugarbne już by mogły być ale to już wtedy nie afryka. No i patrz znowu się rozpiszę. Lamelkowych zbroi, to powinno być chyba tyle, co i płytowych :] Dużo fajnych "czapek" może być. Np. Arming Cap, Headcloth, Barbette a przede wszystkim wimple.
    Łuczników nie żałuj bo też ich w afryce nie mało. Samych maczug niech nie używają. Przecież są sejmitary najbardziej klimatyczne ze wszystkich broni dostępnych w Nativie

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 26, 2009, 14:46:04 »
     Powinieneś jeszcze dodać te zbroje  co noszą je słabi rhodokowie te stroje wojowników plemiennych.
    Jakbyś potrafił to mógłbyś zmienić troszkę ich terenów na pustynne lub podobne a konie przecież to nieproblem mogą sie przecież przystosować i jeździć na nich. ;d;p

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 26, 2009, 18:05:11 »
    Są dwie jednostki konne (Maneater i Horseman). troche podobni do khergickich. Oszczepy, włócznie i szable/sejmitary.

Zawisza:
    1. Większość broni to szable, sejmitary i włócznie. Co jakiś czas trafiają się maczugi.
    2. Właśnie nie chciałbym łuczników pakować. Teoretycznie mogłyby być, praktycznie: są wszędzie. U Khergitów, Vaegirów, Nordów, bandytów... I jakoś oszczepy bardziej mi pasują :D
    3. Postaram się zmniejszyć ilość lamelek.
    4. Co do czapek. Arming Cap i wimple mi jakoś nie pasują, Headclotha i Barbette muszę sprawdzić, bo szczerze mówiąc nie pamiętam jak to wygląda.

Tario: możesz jakoś sprecyzować? Opisać tą zbroje albo dać screena?

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 26, 2009, 21:27:34 »
    HEh. Albo jak nie chcesz łuczników to dorób procarzy ( o ile się jakoś da). Fajnie by było z takimi procarzami walczyć.
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 26, 2009, 21:40:04 »
    Raczej ciężko by było do M&B wprowadzić procę, mówię tu o prawdziwej procy, była już o tym mowa, to ten sam problem co wprowadzenie kuli na łańcuchu czy kiścieni.
    Moim zdaniem szkoda zachodu, zresztą proce jakoś mi tu nie pasują.

Ps. mógłbyś wprowadzić do gry jednostkę żołnierzy biegających na gołe klaty i z quaterstaffem, mam nadzieje że większości jednostek do ekwipunku dodałeś kamienie do rzucania.
    Oczywiście niektóre bronie czy pancerze mógł byś zapożyczyć z innych modów, o ile autorzy wyrażą na to zgodę.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2009, 21:45:01 wysłana przez Marat »
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 26, 2009, 22:47:57 »
    Wszystkie jednostki mają albo kamienie, albo oszczepy. Zależnie od poziomu jednostki.

Gołoklaciarze z Quartersaffami mogli by być fajni.