Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510678 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 17, 2009, 16:06:29 »
    Co do drugiego chodzi mi o to, jakie jednostki będziesz mógł rekrutować jak już przejmiesz ten swój pierwszy zameczek

Offline nd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 17, 2009, 17:28:35 »
    Mam pare pytań co do moda

1 Czy jest spolszczenie hehehe to taki śmieszny żart na początek, bo wiem jak was to pytanie wkurza :P Po niezwylke śmiesznym dowcipie czas na poważne pytania ;)

1 Co to są takie gwiazdki obok niektórych nazw jednostek jak naciśniesz "P"
    2 Automatycznie przejmując dany zamek możesz rekrutować ich jednostki tak?
    3 Rzymianie zaczynają inwazje od morza tak?
    4 Jak rekrutuje sie Lordów

Przepraszam jeśli któreś z tych pytań padało już, jednak nie udało mi sie prześledzić wszystkich stron tego tematu ;)

4 chyba u kanclerza
    çಷîŸX§řЉ...?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 17, 2009, 23:13:09 »
    A Ja mam inne pytanko, Jak skuteczniej zwiększyć populacje w wiosce? Z tego co wyczytałem w okienku wioski to wynika ze moja wiara jest nie lubiana,populacja jest taka a taka, lubą mnie na trochę ponad 50 i są bardzo zdrowi. Jak na razie zauważyłem że zwiększa się populacja podczas zdarzeń losowych kiedy to płacę ciężko zarobiony 1000 żeby coś tam i jest ze mnie bardziej lubią, że poprawiło się zdrowie i że populacja wzrosła. Ale i tak w wiosce nie miałem wiecej populacji niż 100 :/

Kolejne pytanie: Jak zmienia sie nazwę królestwa? Bo "Kingdom of Chalbek" nie bardzo mi przypasiła. Kolor sobie zmieniłem ale nie wiem co z tą nazwą :/

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Lutego 18, 2009, 09:21:09 »
    Nazwy zmienić się nie da z tego co wiem, zaś jeśli chodzi o populację, to np. zmniejsz sobie podatki... Wiara poprawia się po wybudowaniu np. świątyni.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Lutego 18, 2009, 10:21:54 »
    Podatki mam najniższe możliwe czyli że są tylko dla chętnych a wioskę mam rozbudowana na full czyli mam obydwie budowle sakralne.

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Lutego 18, 2009, 16:45:44 »
    Powiedzcie mi czemu mój peasant awansuje na peasanta* ? Jak mam zrobić żeby awansował na coś normalnego :D?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #171 dnia: Lutego 18, 2009, 17:12:40 »
    Przejrzyj 1 strone musisz iść do Marszałka i wybudować w swoim zamku barracks lub strzelnice by móc uleprzyć ich na dany rodzaj
    i wybulić trochę kasy oczywiście i tak cały czas.

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Lutego 18, 2009, 20:57:06 »
    Aha dzięki spoko tak myślalem ;) Koszary już stoją i zaraz sobie przerobie chłopów na normalne jednostki ;)

Swoją drogą moge powiedzieć już że mod genialny choć dużo jeszcze w niego nie grałem, wreszcie mnie sie muszą wszyscy słuchać i nie musze sie wkurzać jak król nie da mi po raz kolejny zamku :P

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Lutego 18, 2009, 21:16:37 »
    Zauważyłem jeden bug. Jak da się jakieś włości komuś kogo dopiero się wynajęło a nie było wiadomości "knight ---- dołączył do ---) to włość staje się..neutralna. Jej napis staje się biały.
    Trochę irytujące są te szaty Vilianijskich łuczników, bo kto widział żeby łucznik biegał w szacie pielgrzyma?!

Offline Demogorgon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Lutego 18, 2009, 21:53:32 »
    Gram Antarianami i odrzuciłem wiarę na początku gry, czy jest to równoznaczne z tym, że najwyższy poziom drzewka będzie mógł być wyszkolony tylko na Inżyniera?
    Czy święci wojownicy na screenach w 2 poście są umieszczeni w tej samej kolejności co wiara na początku gry? Np. 5 pozycja przy wyborze wiary - odrzuć wiarę, czyli wybór Inżyniera, itd?

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Lutego 19, 2009, 07:58:41 »
    Zauważyłem jeden bug. Jak da się jakieś włości komuś kogo dopiero się wynajęło a nie było wiadomości "knight ---- dołączył do ---) to włość staje się..neutralna. Jej napis staje się biały.
    Trochę irytujące są te szaty Vilianijskich łuczników, bo kto widział żeby łucznik biegał w szacie pielgrzyma?!

Trzeba było uważnie przeczytać pierwszy wątek dotyczący moda... Nie należy dawać wioski lordowi, który dopiero co dołączył do naszego państwa... Najlepiej poczekać kilka dni od pojawienia się tego napisu... Ja robię tak, że sprawdzam, czy mam tego lorda na liście przy mapie strategicznej, jeśli tak to znaczy że już fizycznie istnieje i wówczas można przypisać mu lenno...

A co do Villian to taka ta nacja jest, że ma dobrze wyszkolonych wojów, ale słabo opancerzonych... swój brak opancerzenia nadrabiają lepszymi umiejętnościami walki... A co do tych łuczników, to lepszych chyba w grze nie ma, pomimo tych "szat pielgrzyma" - moim zdaniem lepsi nawet od Vaegirskich...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2009, 08:00:46 wysłana przez PioterC »

Offline Demogorgon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Lutego 19, 2009, 08:14:19 »
    Aby móc rekrutować DEVOURER i DARK KNIGHT należy wybrać wiarę THE OLD GODS, a CHOSEN ONE i CHAMPION OF ANCESTORS należy wybrać wiarę THE VOID?? Czy jest to bez znaczenia, aby tylko jakąś wybrać, nie odrzucać??
    Z góry dzięki za odpowiedź.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Lutego 19, 2009, 09:08:05 »
    A tak właściwie to co znaczy to "the void"?

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Lutego 19, 2009, 09:22:34 »
    U mnie Antarian   Paladin jeździ na niewidzialnym koniu, czy u kogoś też się takie coś dzieje?
    Czy po prostu muszę przeinstalować grę i moda?
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Demogorgon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Lutego 19, 2009, 10:00:07 »
    A tak właściwie to co znaczy to "the void"?

Pustka, próżnia