Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: CIS] Fabuła  (Przeczytany 3751 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #330 dnia: Lutego 27, 2017, 18:45:02 »
    ~ Ostrożnie teraz, jeszcze cieńszy lód niż u Dyrektora ~ pomyślała dziewczyna - Jeszcze mnie poznają jeżeli stanie się coś mojej przyjaciółce. A co do pańskiego pytania, bo chcę ustalić i odnaleźć prawdę? Nawet najokrutniejszą i najboleśniejszą. Dlatego zadaję takie a nie inne pytania. Bo inny by się nie odważył. A mnie szkolono do tego. By nie bać się zadawać pytań i iść zawsze z podniesioną głową, jak na Inkwizytor przystało. I przez część swoich pytań zostałam ranna. Może nie śmiertelnie, ale jak ktoś nie obejrzy mi rany, to chyba umrę od jakiegoś zakażenia... bo podejrzewam, że opatrunek już dawno powinno się zmienić. Może mi Komandor obejrzeć ranę? - spytała.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #331 dnia: Lutego 27, 2017, 18:58:59 »
    - Wkrótce dotrzemy do kryjówki, tam Panią opatrzę. - rzekł przez ramię. - I zapewniam Panią, że posiada Pani komplet informacji niezbędny do prowadzenia przez Panią skutecznej działalności w ramach i granicach Inkwizycji. Chyba, że ma Pani jakieś szczegółowe pytania, proszę zatem śmiało.
    Doszliście w końcu do drzwi, które Komandor odchylił i zaprosił Cię do środka. Ujrzałaś wykopaną dosłownie dziurę, w której w centrum znajdowała się niezbyt duża prycza, a przy ścianie regał z książkami. Wskazał Ci ręką pryczę, a sam skierował się do regału, na którym dostrzegłaś też jakieś niewielkie ampułki z różnymi substancjami...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Lutego 27, 2017, 19:12:58 »
    Ciężko usiadła na pryczy, położyła torbę obok niej i poczuła jaka jest cholernie zmęczona - Powiedzmy Komandorze, że nie lubię jak ktoś zamyka mi przed nosem dostęp do informacji. Jak chociażby pański zakaz wejścia na cmentarz, wielka inspiracja tym grimuarem... Wie pan Komandorze jak to brzmi?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Lutego 27, 2017, 19:20:22 »
    Powziął jedną ampułkę i bandaż, siadł obok Ciebie i zaczął powoli rozwijać Twój opatrunek, z uśmiechem na twarzy odpowiadając.
    - Jak to brzmi, Pani Inkwizytor?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Lutego 27, 2017, 19:25:40 »
    Syknęła lekko gdy poczuła, jak zaschnięta krew odrywa się razem ze szmatą. Poczuła ogromny dreszcz i kontynuowała - Jakby Komandor zdradził swoje ideały. Przepraszam za swoje słowa, ale dzisiaj miałam ochotę przejąć grimuar i go po prostu spalić. Po to, by zacząć czyścić tą kloakę, nie wiadomo przez kogo nazwaną kolonią. Ale widać, że ktoś inny zajął się tym. Rozumiem, że teraz już nie możemy otwarcie paradować jako Inkwizycja? - spytała.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Lutego 27, 2017, 19:43:20 »
    Komandor zerwał resztkę opatrunku, a następnie wylał kilka kropli niebieskiej cieczy z ampułki na ranę. Ta zaczęła syczeć i pienić się, powodując ogromny ból, a wycieńczone ciało ledwie go przyjęło - aż w głowie Ci się zakręciło.
    - Pani Inkwizytor. - prychnął. - Gdyby moje ideały sprzeczne były z tymi, które piastuje Inkwizycja, zapewne nigdy by się o tym Pani nie dowiedziała. Wątpi Pani w moje kompetencje? Poza tym... gdyby nawet Pani taką tajemnicę odkryła, byłaby Pani martwa nim to całe piekło się rozpętało. Co do naszej tożsamości... wydaje mi się, że najeźdźcy nie są świadomi naszej roli i obecności. A co do Księgi - została skradziona. Nie wiem dokąd, nie wiem przez kogo... ale przez kogoś, kto mógł szybko wkraść się do do Komandorii i ukraść ją, pod moją, naszą nieobecność.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Lutego 27, 2017, 19:57:18 »
    ~ Ciekawe ~ pomyślała dziewczyna o pewnej osobie opierając się o ścianę, by nie stracić do końca przytomności. Zaczęła mówić bardzo cicho, odczuwając bardzo silnie zmęczenie dzisiejszym dniem - Cóż, fanatyk też darł ryja na temat księgi, więc możliwe że nikt z nich jej nie ma. Mam pewne podejrzenia, ale zostawię je dla siebie. Przepraszam za swoje słowa, ale tak odebrałam pańską niechęć do tego, bym podjęła wątek na cmentarzu. Potrzebowałam go do odkrycia innej tajemnicy, która wg. mnie może być połączona z naszą sprawą. Możliwe, że będę tylko wielką kłodą dla pana, Komandorze... I chyba już nigdy nie założę sukni z szerokim wcięciem na szyję i ramiona...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Lutego 27, 2017, 20:57:16 »
    Mężczyzna zaczął wiązać nowy, czysty bandaż na Twoim ramieniu, mówiąc przy okazji.
    - Podejrzenia? Jestem szczerze skonsternowany Pani podejrzeniami. Nie będę jednak dociekał. Co do cmentarza... - zatrzymał się. - Są tam rzeczy, których widzieć nie powinien nikt, kto do ich widzenia nie jest powołany, bez ofensywy, Pani Inkwizytor. Dlaczego miałaby Pani stanowić przeszkodę dla mnie?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Lutego 27, 2017, 21:00:17 »
    - Ponieważ mam wrażenie, że wszystko jest powiązane ze sobą. A tak naprawdę, chciałam odwiedzić grób żony Dyrektora. Mam osobiste podejrzenia, że jej morderstwo łączy się z naszą sprawą - powiedziawszy to zaczęła odczuwać ulgę - Paskudna ta rana?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Lutego 27, 2017, 21:13:34 »
    - Tak, też wydaje mi się, że śmierć Lady Triess mogła nosić znamiona... morderstwa na tle religijnym. - mężczyzna ścisnął mocniej ranę i zaśmiał się. - Będzie Pani żyła, tak mi się wydaje, haha. Będzie mi jeszcze Pani potrzebna do... wielu, wielu rzeczy. - delikatnie pogładził Twoje ramię.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Lutego 27, 2017, 21:19:11 »
    - Mianowicie? - spytała dziewczyna ciągle odczuwając ból w ramieniu - Póki co musimy przeżyć... a ja muszę odnaleźć ważną osobę i dowiedzieć się, czy nic jej nie jest.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Lutego 27, 2017, 21:22:22 »
    - Cóż. - przekręcił Twoją twarz ręką i spojrzał prosto w oczy. - Potrzebuję dobrych ludzi w tych głupich czasach. Drugi Inkwizytor gdzieś zaginął, więc wytępienie herezji należy już tylko do naszej dwójki. - uśmiechnął się i puścił Twój podbródek. - A któż dla Pani jest tak ważny? I cóż mu grozi?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Lutego 27, 2017, 21:25:22 »
    - Chodzi o przydzieloną mi służkę, Annabel - odpowiedziała dziewczyna czując ciągle dotyk Komandora - Wysłałam ją do domu Dyrektora przed szturmem tych obcych wojsk, lecz nie zastałam jej tam. Martwię się o nią. Jest jedyną bliską mi osobą w tym mieście... i nie chciałabym jej stracić.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Lutego 27, 2017, 21:30:35 »
    - Służka... - zastanowił się. - Takan, mój służący miał zebrać służbę i zapewnić im byt w jakiejś karczmie, czy gospodzie, byleby byli uznani za cywilów z nami nie związanych. Cywilów raczej mordować nie będą... a tak mi się wydaje. Skąd ta więź ze służącą?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Lutego 27, 2017, 21:32:46 »
    - Powstała i jest pielęgnowana - odpowiedziała dziewczyna - Czyżby Komandor miał coś za złe?