Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: CIS] Fabuła  (Przeczytany 3799 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #390 dnia: Marca 02, 2017, 21:39:22 »
    ~ Szlag by to ~ pomyślała szybko dziewczyna i powiedziała - Z nimi? Prawie przez nich zginęłam kowalu. Nie są mi przyjaciółmi.... Rozumiem, że już się znalazła grupa ludzi, która zkurwiła się i weszła z nimi w konsztachty?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #391 dnia: Marca 02, 2017, 22:21:54 »
    - Dokładnie. - mężczyzna zacisnął pięść. - Dyrektor na początku konfliktu posłał jakiegoś Elyna do nich, który miał wynegocjować pokój. A rozpętał on wojnę i na dodatek dołączył do nich, kurwy syn... no i jakaś część ludzi też się do nich przyłączała. Pomagają im w okupowaniu i grabieniu nas...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #392 dnia: Marca 02, 2017, 22:26:36 »
    ~ Elyna? Czy on oszalał ~ pomyślała dziewczyna i powiedziała - Nie dobrze kowalu, nie dobrze... Złe czasy nadeszły. Ale nic, bywaj. Powodzenia, mam nadzieję że niedługo otworzysz swój zakład na nowo i będę mogła podziwiać Twoje wyroby - po czym wyszła i skierowała się do zakładu krawieckiego.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #393 dnia: Marca 02, 2017, 22:36:13 »
    Kowal pożegnał się z Tobą, Ty zaś poszłaś w stronę zakładu krawieckiego. Weszłaś do środka i ujrzałaś niewielkie pomieszczenie - na wprost znajdowały się drzwi, zapewne do tkalni, po lewej zaś lada, przy której stała przyjaźnie wyglądająca babcinka.
    - Dzień dobry. - powiedziała uprzejmym, lekkim głosem. - W czym mogę pomóc?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Marca 02, 2017, 22:40:11 »
    ~ Babcia, ciekawe ~ pomyślała dziewczyna i powiedziała - Dzień dobry, proszę pani. Chciałabym się dowiedzieć, czy ma pani może kawałki utwardzanej skóry, mocne nici i dobre igły... oraz dobrą gatunkową skórę i szerokie pasy materiału. Wie pani o co mi chodzi....

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Marca 02, 2017, 22:44:14 »
    Babcinka uśmiechnęła się, a dopiero wtedy dostrzegłaś, że mimo to na jej twarzy maluje się zmęczenie, strach i niepewność.
    - Utwardzoną skórę mam, wielowiązane nici i igły też. Skóra, cóż, jeszcze jej trochę mam, materiał też, ale ten będzie dużo kosztował... - spojrzała w okno, w którym w oddali widać było zachodnią bramę. - Z dostawami coraz ciężej, zapasy się kończą. Wszystko przez tych... bandytów.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Marca 02, 2017, 22:47:35 »
    Jeżeli jest miejsce usiądzie gdzieś przed babcią i spyta (oczywiście nie zapominając po co przyszła) - Pewnie pani wiele widziała w swoim życiu. Czy coś takiego miało już miejsce tutaj?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Marca 02, 2017, 22:51:22 »
    Babcinka zaczęła powolutku maszerować po swoim warsztacie, kompletując Twoje zamówienie, a w międzyczasie mówiła.
    - Cóż... byłam kiedyś w oblężonym mieście, podczas pierwszej insurekcji elyńskiej. Miasto nazywało się Aares Elyia... też nam wszystko poblokowali, odcięli. Tośmy się zbuntowali, ach pamiętam... mój przyjaciel, Ferdinando, wywalił w powietrze całą zbrojownię haha! - zaśmiała się żwawo, jak na staruszkę. - Sama do nich strzelałam z muszkieta. Ale nigdy... nigdy takich ludzi nie widziałam. Najeźdźców takich.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Marca 02, 2017, 22:54:57 »
    Obserwując babcię cały czas spytała - Jak myślisz, pani. Czy ktoś nam pomoże w tej czarnej godzinie?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Marca 02, 2017, 22:57:13 »
    Babcia się zatrzymała i spojrzała na Ciebie zmartwiona.
    - Chciałabym. Bardzo bym chciała. Ale na kontynencie trwa wojna... i nie wiem, czy możemy się spodziewać pomocy. Najchętniej wziełabym sprawy w swoje ręce, ale cóż, jestem już stara i schorowana. Ale jak ktoś się poderwie przeciw nim, to będę choćby kuśtykać tuż za tłumem.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Marca 02, 2017, 23:01:19 »
    Dziewczyna uśmiechnęła się półgębkiem, wstała i podeszła do niej ze słowami - Kto wie pani, może taka osoba się znajdzie. Przy okazji, słyszała pani coś o tych morderstwach wyznawców Światłości? Dziwna sprawa...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #401 dnia: Marca 02, 2017, 23:03:29 »
    Babinka skompletowała całe zamówienie, a na słowa o wyznawcach wyraźnie się obruszyła.
    - To dopiero oburzające! - zakrzyknęła. - Żeby tak wiernych, prawdziwie wiernych mordować. To na pewno któreś z tych potworów, co to nas okupują, albo te heretyki, sekciarze cholerne, co rozbijają się po mieście i ludzi straszą!

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Marca 02, 2017, 23:05:31 »
    - Heretyki powiada pani? - spytała dziewczyna odpowiednio kierując rozmowę - Ktoś powinien zrobić z nimi porządek! Gdzie jest władza, ja się pytam? A może pani wie, gdzie ich ostatnio widziano? - po czym zaczekała na podanie kwoty, ile sobie babcia policzy za wszystko...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Marca 02, 2017, 23:09:22 »
    - Się należy czterysta pięćdziesiąt denarów. - odrzekła babcinka i kontynuowała rozmowę. - Ja nie wiem, droga Pani, nie wiem. Gdzie ich widziano? A byli u mnie jakieś takie dziwne, cholery. Pytali o jakieś książki, pytali o jakieś Inkwizytory, ja nic nie wiedziałam, to mi zabrali wszystkie pieniądze com miała... i poszli. Przeklęte, bezbożne... tfu! - splunęła na ziemię w oburzeniu.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Marca 02, 2017, 23:16:36 »
    Splunęła za babcią i odliczyła gotowiznę i dała jej - Trzymajcie się pani w Światłości. Tylko ona nam już pozostała - po czym zapakowała zakupy od babci i rozejrzała się po rynku. Jeżeli nie dojrzy niczego wartego uwagi, wróci do miejsca skąd przybyła - do podziemi. Lecz zrobi to idąc na około i ciągle dyskretnie upewniając się, że nikt jej nie śledzi...