Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: CIS] Fabuła  (Przeczytany 4059 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #255 dnia: Lutego 24, 2017, 20:49:21 »
    Upadłaś na kolana tuż przed nimi, a ich uderzenia chybiły. Jednego z nich cięłaś w kolano ostrzem, drugi zaś wykonał piruet i uniknął uderzenia. Trafiony padł na ziemię, jednak drugi prędko kopnął Cię w plecy, a Ty padłaś na brzuch. Obecnie znajdujesz się gdzieś metr od niego, a on biegnie w Twoją stronę, z zamiarem dobicia...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #256 dnia: Lutego 24, 2017, 20:57:00 »
    ~ Kurwa mać ~ pomyślała i szybko zacznie się turlać w bok. Przy najbliższej okazji wstanie i zacznie parować uderzenia przeciwnika swoim mieczem, wykorzystując całą wiedzę jaką posiadła podczas cholernie ciężkiego szkolenia... Finty, wypady, półfinty, obroty... rozpocznie swój taniec Śmierci, prowadzona przez Światłość i Żar, wypełniający jej ciało.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Lutego 24, 2017, 21:01:14 »
    Przeturlałaś się na bok i korzystając z impetu prędko wstałaś na równe nogi. Napastnik jednak zatrzymał się w pół kroku i wyjął pistolet. Wtem, z krzaków (od strony traktu) zaczęli wyskakiwać żołnierze Kompanii, najpewniej goniący napastników - palili w ich stronę z muszkietów i biegli, nie zwracając uwagę na Ciebie i Twojego oponenta...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Lutego 24, 2017, 21:05:04 »
    Bez zastanowienia się rzuciła z całej siły buzdyganem w swojego przeciwnika, starając się wytrącić go chociaż na chwilę z równowagi. Wykorzystując rzut, zaszarżuje na niego z mieczem w dłoni, starając się zabić go tak szybko, jak to możliwe.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Lutego 24, 2017, 21:11:38 »
    Natychmiast cisnęłaś buzdyganem w przeciwnika. Nie wiadomo, czy to Twoje umiejętności, czy cud, tym niemniej, kulka uderzyła w buzdygan. To jednak nie wszystko - broń uderzyła przeciwnika w łeb i to tak fortunnie, iż ten upadł na ziemię, a Ty z powodzeniem przebiłaś jego serce ostrzem. Żołnierze Kompanii biegli już w oddali, a wtedy z krzaków wyskoczyło jeszcze dwóch żołnierzy, którzy nie biegli, a ostrożnie posuwali się naprzód...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Lutego 24, 2017, 21:14:20 »
    Spojrzała na nich i krzyknęła - Jestem Inkwizytorem Zakonu Świętego Płomienia! W tamtą stronę uciekł wróg! - po czym pokazała ręką dokąd pobiegli. Wytarła miecz o szmaty zabitego, ciągle obserwując tych dwóch żołnierzy.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Lutego 24, 2017, 21:29:28 »
    Najpierw jeden z żołnierzy, wysoki mężczyzna z długimi włosami i bródką rzekł coś do drugiego, wyraźnie młodszego, przystojnego o mocnych rysach twarzy i blond włosach, a następnie krzyknął w Twoją stronę.
    - Niezły rzut.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Lutego 24, 2017, 21:34:04 »
    Teatralnie ukłoniła im się i schowała miecz do pochwy. Poszukała swojego buzdygana i przypięła go do paska ~ Odnowię Cię, zobaczysz. Zasłużyłeś na to ~ pomyślała dziewczyna i rozpoczęła przeszukiwanie dwóch ciał. Zabiera wszystkie pistolety (i kabury na nie), granaty, amunicję, pieniądze, jakiekolwiek dokumenty - wszystko co się już im nie przyda. Gdy to zrobi, rozejrzy się po pobojowisku i pójdzie w stronę tych pięciu, co się oddalili. W międzyczasie przeładuje wszystkie pistolety, jeżeli znajdzie kabury do pistoletów to zaczepi je na spodniach na udach tak, by były łatwo dostępne... i wyruszy w poszukiwaniu rannych... i niedobitków "partyzantów".

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Lutego 24, 2017, 21:49:25 »
    Znalazłaś dwa rapiery słabej jakości produkcji kyraliańskiej, 50 denarów i jeden pistolet produkcji elyńskiej (możesz dopisać do ekwipunku). Zaczęłaś iść w stronę żołnierzy (czyli za tą piątką, ten sam kierunek), a jeden z nich odpowiedział.
    - Chwała niech będzie światłości. Jeśli szuka Pani pułkownika, to jest na wzgórzu, zaraz pod lasem. Miło, że inkwizycja przybyła, aby nas wspomóc.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Lutego 24, 2017, 21:53:58 »
    Rapiery odrzuca, nie przydadzą jej się. Pistolet wzięła jak i kaburę i przyczepiła ją do uda. Wysłuchała żołnierza i powiedziała - Niech Światłość zawsze wypełnia twe serce, a Żar Cię prowadzi. Prowadź do pułkownika.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Lutego 24, 2017, 22:01:48 »
    - Obawiam się, że nie mogę tego zrobić, pułkownik wyraził się dosyć jasno: "Jeśli zobaczę, że ktoś zawróci dostanie kulkę w łeb". A rozumie Pani, że mimo wszystko jeszcze dobrze mi na tym świecie i w mundurze. Dostałem rozkazy odszukać ocalałych i zrobić z nimi porządek. Nie mogę złamać rozkazu. Będzie musiała Pani sama trafić do pułkownika. - odpowiedział żołnierz i stał niewzruszony, choć dostrzegłaś na jego twarzy cień strachu...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Lutego 24, 2017, 22:04:17 »
    - Dobrze, wykonajcie swój rozkaz. Powodzenia żołnierzu, obyśmy się spotkali w lepszych czasach - powiedziała do niego i skierowała się w stronę gdzie stacjonował pułkownik. Szybko obejrzała się po swoich ubraniu i spróbowała na szybko otrzepać się z ziemi, brudu i kurzu. Poprawiła kapelusz i poszła.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Lutego 24, 2017, 22:10:40 »
    Udałaś się we wskazaną stronę i po ogarnięciu swego wyglądu wyszłaś z lasu. Dostrzegłaś pięciu pułkowników stojących na niewielkim wzniesieniu, którzy żywo nad czymś debatowali. Gdy Cię dojrzeli, wszyscy zwrócili się w Twoją stronę.
    - A Pani to kto? Co Pani tutaj robi?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Lutego 24, 2017, 22:16:31 »
    - Nazywam się Claudia Isabella Santángel i jestem Inkwizytorem Zakonu Świętego Płomienia - powiedziała dziewczyna dumnym i lodowatym głosem -  I chyba również sprawczynią ostrzeżenia Waszych wojsk, choć nie dałam rady wyeliminować sama tych rewolucjonistów. Z kim mam przyjemność rozmawiać i jak sytuacja wygląda?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Lutego 24, 2017, 22:27:59 »
    - Ach, Inkwizycja. - rzekł jeden z nich. - Ma Pani przyjemność z polowym dowództwem trzeciego legionu. Dostaliśmy rozkaz, aby być w pogotowiu, w razie ataku przychodzącego z tych dziwnych okrętów, mieliśmy zabezpieczyć trakt. I zostaliśmy zaatakowani... najpewniej przez tych Elynów z Ligi.