Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zjawiska paranormalne.  (Przeczytany 32368 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Nawiedzone domy lub miejsca
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 16, 2009, 22:58:43 »
    Rzeczywiscie,jak bylo napisane na poczatku,dyskusja sprowadzi sie do niskego poziomu.Wykluczanie jeden przez drugiego faktow i teorii nie doprowadzi do niczego.
    Ale fakt faktem,najgorszym duchem i najstraszniejszym potworem jest nikt inny tylko czlowiek.Kiedys ogladalem wszelkiej masci horrory klasy roznej przy ktorych teraz pekam ze smiechu.Ale gdy zaczely pojawiac sie filmy z udzialem ludzi-wylacznie,bylo troche ciekawiej.Choc szczerze mowiac,mysle ze horrory to gatunek wymarly.
    Ale Ty Arcyliuszu,to sie nie popisales z tym cyctatem.Niechaj Cie duch makaronowy o polnocy zezre:D
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 16, 2009, 23:13:17 »
    No dobra, jeśli wolą Sztachety jest, żeby ten temat pozostał otwarty, to niech tak będzie. A mój cytat był specjalnie wyrwany z kontekstu, trzeba załapać co miałem na myśli dając akurat ten cytat. :P A wracając do duchów - niech je sobie ludzie wymyślają, niech ćwiczą swoją wyobraźnię. ;]

PS: Moglibyście nie przekręcać mojego nicku i DAEDALUSA? Coś cholernie często ktoś zamiast pisać "Arcylisz" pisze "Arcyliusz, Arcylicz" i zamiast "Daedalus" tworzy "Dedalusa, Deadlusa, Dadelusa". Kurcze, oba nasze nicki mają po 8 liter i 3 sylaby, więc nie wydaje mi się, żeby ich przepisanie i odpowiednia odmiana były trudne. -.-

I wcale nie mam nadziei na jakąś dyskusję tutaj - ot przyda się jakis luźny wątek do przedstawiania co ciekawszych "rewelacji" w sposób niekoniecznie poważny. Może ktoś znalazł coś śmiesznego typu "energia KI"...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2009, 23:36:22 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 16, 2009, 23:33:35 »
    PS: Moglibyście nie przekręcać mojego nicku i DAEDALUSA? Coś cholernie często ktoś zamiast pisać "Arcylisz" pisze "Arcyliusz, Arcylicz" i zamiast "Daedalus" tworzy "Dedalusa, Deadlusa, Dadelusa". Kurcze, oba nasze nicki mają po 8 liter i 3 sylaby, więc nie wydaje mi się, żeby ich przepisanie i odpowiednia odmiana były trudne. -.-
    Dopiero zauwazylem.To literowka byla,wlasnie zakonczylem ciezki tydzien pracy.Choc juz jakis czas nie siekam bandytow ani nie rozprawiam sie z zwrogimi armiami to zagladam na forum i staram sie nie popelniac bledow,a w zadnym wypadku nie przekrecac nickow innych szanowncyh uzytkownikow,zwlaszcza starszych stazem.
    Ps.wlasnie po dlugich poszukiwaniach avatara i bardzo slabych rezutlatach,postanowilem wrzucic cos od siebie,ale  cos mi ta data nie pasuje:D,Dopiero zauwazylem :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2009, 23:36:15 wysłana przez Radh »
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 16, 2009, 23:54:08 »
    Ale Ty Arcyliuszu,to sie nie popisales z tym cyctatem.Niechaj Cie duch makaronowy o polnocy zezre:D
    Za dobrze by było :D
    Wypowiem się ogólnie, trochę nie na temat. Jeżeli chodzi o zjawiska paranormalne, to pewnie coś w tym jest, ale moim zdaniem duchy i ufo są raczej tworem naszej wyobraźnie. Jak Jason napisał ufo jest skrótem od unidentified flying object. Ale chyba nikt się nie obrazi, jak wykorzystam to stwierdzenie do kosmitów, którzy tak czesto nas odwiedzają i porywają złych ludzi ;] Na 99,9% jeśli nie na 100% w kosmosie żyje wiele istot żywych poza ludźmi i stworzeniami ziemskimi. Wszechświat jest za duży i zbyt stary, by mogła powstać tylko jedna planeta, na której może powstać życie. Poza tym nasze warunki do życia opierają się na ziemskich, a przecież kosmici nie muszą koniecznie oddychać tlenem. Tak na prawdę mogę nie oddychać. Kosmitami są nawet zwykłe bakterie, które istnieją sobie gdzieś poza Drogą Mleczną. Tak się rozpisałem, ale przejdę do sedna. Moim zdaniem kosmici nas nie odwiedzają, bo po pierwsze nie mają powodów, po drugie tak częste spotkania z kosmitami w końcu doczekałyby się potwierdzenia. Duchy, moim zdaniem są wytworem ludzkiej psychiki, ale kiedyś słyszałem i mogę potwierdzić w 90%, że istnieje pewien rodzaj "ducha" (nie wiem jak to określić). Czasem jest nazywany zmorą, marą. Kiedyś gdy byłem jeszcze mały mój świętej pamięci dziadek opisywał mi, że gdy był w wieku około 20 lat w nocy nawiedzała go taka "zmora". Przypominała kobietę ubraną na czarno i gdy się zjawiala na krótki okres, dziadek nie mógł się wysłowić i miał problem z oddychaniem, innymi słowy paraliż, który towarzyszy silnemu strachu. Nie był człowiekiem, który kłamie, ale wtedy myślałem, że tak sobie opowiada by mnie przestraszyć. Jednak całkiem niedawon temu natrafiłem w bibliotece na artykuł opisujący dokładnie to samo zjawisko, które spotyka różne osoby i każda z tych osób opisuje to w ten sam sposób. Ciemna kobieta, paraliż. Wtedy od razu przypomniały mi się słowa dziadka, niestety nie mogłem już z nim porozmawiać, bo 2 lata temu zmarł. Wyczytałem całkiem sensowny opis, z którego wynikało, że jest to pewien rodzaj snu lub inne zjawisko na tle umysłowym (żadna choroba psychiczna) Niestety psycholog, który wypowiadał się w artykule dokładnie to opisał, ale już nie pamiętam na czym to polegało. Od tamtej pory nabrałem więcej szacunku dla takich zjawisk.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Zjawiska paranormalne.
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 17, 2009, 00:14:08 »
    mogę potwierdzić w 90%, że istnieje pewien rodzaj "ducha" (nie wiem jak to określić). Czasem jest nazywany zmorą, marą. Kiedyś gdy byłem jeszcze mały mój świętej pamięci dziadek opisywał mi, że gdy był w wieku około 20 lat w nocy nawiedzała go taka "zmora". Przypominała kobietę ubraną na czarno i gdy się zjawiala na krótki okres, dziadek nie mógł się wysłowić i miał problem z oddychaniem, innymi słowy paraliż, który towarzyszy silnemu strachu. Nie był człowiekiem, który kłamie, ale wtedy myślałem, że tak sobie opowiada by mnie przestraszyć. Jednak całkiem niedawon temu natrafiłem w bibliotece na artykuł opisujący dokładnie to samo zjawisko, które spotyka różne osoby i każda z tych osób opisuje to w ten sam sposób. Ciemna kobieta, paraliż. Wtedy od razu przypomniały mi się słowa dziadka, niestety nie mogłem już z nim porozmawiać, bo 2 lata temu zmarł. Wyczytałem całkiem sensowny opis, z którego wynikało, że jest to pewien rodzaj snu lub inne zjawisko na tle umysłowym (żadna choroba psychiczna) Niestety psycholog, który wypowiadał się w artykule dokładnie to opisał, ale już nie pamiętam na czym to polegało.

Hmm, skądś to znam.  ;) Mojej matce przydarzyło się coś takiego i pewnie bym się z tego śmiał, gdyby nie przytrafiło się i mnie. Dwukrotnie. Potwierdzam objawy paraliżu, a właściwie niewyobrażalnego strachu, który całkowicie paraliżuje (próbowałem nawet krzyczeć, ale przez gardło przedostał się tylko szmer). W życiu się tak nie bałem.  Potworny, irracjonalny strach, który praktycznie rozsadza cały mózg i jestem pewien, że coś takiego, jeśli byłoby zaledwie o odrobinkę silniejsze, to potrafiłoby doprowadzić człowieka do szaleństwa lub nawet zabić.

Osobiście nie traktuję tego jednak jako zjawy (wolę tak tego nie traktować, bo chyba bałbym się więcej kłaść spać w moim pokoju ;P ). Też trochę czytałem na ten temat i znalazłem sensowne wytłumaczenie, które mówiło o tym, że jest to wynik "niepełnego przebudzenia się" czy czegoś w tym rodzaju. Po prostu pewne części mózgu się budzą (świadomość), a inne jeszcze smacznie sobie śpią. Były tam jeszcze dokładnie opisane przyczyny paraliżu, jak i wystąpienia samej zjawy (halucynacji), ale nie pamiętam tego dokładnie. Głównie sprowadza się to jednak do niedotlenienia pewnych obszarów mózgu. Jak ktoś chce poczytać o tym więcej, to niech szuka tekstów o "sukkubach"(żeńska zjawa) lub "inkubach" (męska zjawa), tyle że ponoć w przypadku tych dwóch pojawiają się też bodźce seksualne, a ja żadnego podniecenia nie pamiętam. Byłoby ze mną fatalnie, gdybym odczuł, bo ja miałem przypadek ze zjawą męską. ;P

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 27, 2009, 23:22:41 »
    Odkopuję, bo dowiedziałem się ostatnio ciekawej rzeczy... No i ktoś założył podobny temat, od razu zamknięty.
    http://www.nibiru.e-czytelnia.net.pl/component/content/article/1-nibiru/7-nibiru-planeta-x.html
    I co o tym sądzicie?
    pozdro

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 27, 2009, 23:48:46 »
    o WOW jak przeczytalem to wszystko to az mnie dreszcze przeszly, chyba dzisiaj nie zasne...

offtop: ma ktos może coś na uspokojenie ?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:03:45 »
    I po co ludzi straszyć? Ja tylko jestem ciekaw jak oni wspaniale podają co do dnia nadejście tego Nibiru czy jak to tam się zwie. Dlaczego takie instytucje jak choćby NASA nie podadzą tego do publicznej wiadomości o ile jest to prawda? Bo boją się paniki? Skoro taki wyciek miał miejsce, że ktoś umieszcza takie informacje w Internecie to co im by zależało? Osobiście pierwszy raz słyszę o planecie X. Te wszystkie informacje podane na tej stronie wydają mi się jak dobry scenariusz do filmu sensacyjnego(?);)  To jest dla mnie nie zrozumiałe zupełnie. Wg mnie będąc w wierze katolickiej nie powinno sie wierzyć w takie wymysły (sprawa osobista, kto wierzy ten wierzy) , osobiście przeżyłem 2 czy 3 końce świata m.in. w 2000 roku... to że jakiś kalendarz Majów się kończy to jest sprawa względna. Kalendarz Majów skończył się dla mnie wtedy gdy ostatnie niepodległe miasto-państwo Majów, Tayasal na jeziorze Petén Itzá w Gwatemali, zostało zdobyte w 1697r. To że ktoś sie uważa potomkiem (a zdarza się) to jest jego sprawa. Lecz wg Majów żyjemy w 4 świecie po nim nastąpi 5 i ostani... ciekawe:D Może ktoś ma jakieś dane o innych kalendarzach? Kiedy pozostałe kalendarze się kończą? Ten cały układ gwiazd i innych dupereli powtarzał się nie raz. Ale zresztą po co mamy sie rozpisywać.

Pożyjemy zobaczymy, jak to mówią;P

Jak będzie ten 21 grudnia 2012 a forum do tego dnia pociągnie napisze Wam "A nie mówiłem" (wersja radosna) albo "A jednak..." (wersja smutna)

EDIT: Zaparz sobie Nervosanu;P
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2009, 00:26:16 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:04:27 »
    Nie zaśniesz? To dam Ci coś na bezsenność na tydzień!
    http://www.nibiru.e-czytelnia.net.pl/projekt-cheops.html
    pozdro

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:10:49 »
    Ogladalem juz tam wszystko i po tym co roland powiedzial jednak nie bede potrzebowal:

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:23:21 »
    A ja jeszcze pozwolę się odnieść do tego filmiku. Przez chwilę myślałem, że oglądam jakiś filmik poprzedzający grę, który mi mówi "co mam zrobić by wygrać misję". Włóż ciało budowniczego i odczekaj kilka dni... Wiecie co, chcecie to wierzcie w takie bzdury ja już mam dosyć w słuchanie od jakiegoś czasu o końcu świata. Może się mylę, ale jeśli byłaby to prawda to nie wierze powtarzam nie wierze, że któreś z państw zachodnich nie pokwapiło się do tego by sprawdzić tą sprawę. A choćby rząd egipski powinien się zgodzić, ale ja osobiście sądzę, że nie raz takiego typu prośby były kierowane do Najwyższej Rady Starożytności i nic nie wykryto i teraz dano odmowę polskim "naukowcom"(?). Jak już mówiłem pożyjemy zobaczymy, teraz możemy tylko sobie gdybać, oglądać takie filmiki i słuchać Rolanda (Ronalda;))  co wlazł na górę i modlił się do miecza...

po tym co roland powiedzial jednak nie bede potrzebowal:

Skoro tak to będę się musiał opatentować i trzepać kasę. Cholera, ale dużo nie zarobię jak 21 grudnia 2012 bedzie koniec świata a 10 listopada będę miał 18-stkę, ale nie mogę przecież sprzedać patent nie?;D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2009, 00:28:38 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:28:18 »
    Czytałem o tym całkiem sporo. Tę planetę opisywali już Sumerowie. Według nich już doszło do zderzenia z Ziemią, które się powtórzy. Wielu utrzymuje że właśnie w 2012r.
    Tutaj jest dużo informacji:
    http://www.paranormalne.pl/index.php?showforum=145 (jest to forum więc uważam że niektóre tematy są dobre, a niektóre po prostu głupie)
    Trochę czasu można także poświecić "Projektowi Cheops". Wiążą oni Nibiru z piramidami, "Wielkim Labiryntem" opisanym przez Herodota i ogólnie starożytnym Egiptem.Na pierwszy rzut oka to co mówią wydaje się straszliwie głupie, ciemne i ogólnie jako majaczenie szaleńców, jednak to, że wskazali miejsce podziemnych komór w pobliżu egipskich piramid, które sprawdziły się daje trochę do myślenia.Dokonali także odkryć w kościele na Ślęży. Niektórzy traktują tą organizację jako "maszynkę do wyłudzania pieniędzy od naiwnych ludzi" jednak to o czym mówią i czego dokonali wydaje się interesujące. (Od razu mówię że nie uważam, że wszystko to co mówią to prawda, po prostu zainteresowało mnie to.) Więcej informacji:  http://www.projekt-cheops.com/

Dlaczego takie instytucje jak choćby NASA nie podadzą tego do publicznej wiadomości o ile jest to prawda? Bo boją się paniki? Skoro taki wyciek miał miejsce, że ktoś umieszcza takie informacje w Internecie to co im by zależało?
    Wiesz co by się stało gdyby taka informacja zostało oficjalnie potwierdzona przez NASA i podana we wszystkich "Wiadomościach", gazetach itp? Jeżeli nie to wejdź do supermarketu, i podaj przez ten "megafon" taką oto informację: " W supermarkecie jest bomba, ratuj się kto może!!!!". Jeżeli nawet taki wyciek znajdzie się w internecie to trafi on do wąskiego grona odbiorców, NASA powie że to nieprawda i wiadomość w tym wąskim gronie pozostanie. (Żeby nie było że wierzę w Nibiru, 2012 itp. Uważam że jest to możliwe ale nie że to się wydarzy na 100%)

Ten kalendarz Majów jest trochę naciągany. Majowie zaplanowali daty świąt na rok 5 tysięcy-któryśtam i później.  

PS: Filmików nie oglądałem, więc mówię o tym co wcześniej wyczytałem. Poza tym informacje podane w drugim linku są przestarzałe. Pozwolenie na wykopaliska jest i jak wcześniej mówiłem "cudownie" znaleziono jakieś komory pod ziemią
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2009, 00:32:45 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:38:42 »
    Jeżeli nie to wejdź do supermarketu, i podaj przez ten "megafon" taką oto informację: " W supermarkecie jest bomba, ratuj się kto może!!!!".

Tak, wybuchła by panika o czym wspomniałem. Prawdopodobnie wybuchł by chaos itp. Wiem może mówię to jakoś bez emocji, ale jakoś nie czuję sięz tym związany. Zacytuję tekst piosenki "Co ma być to będzie..."

Tę planetę opisywali już Sumerowie. Według nich już doszło do zderzenia z Ziemią, które się powtórzy

Niektórzy to łączą z wielką powodzią, o której mówi Biblia.

Może moje wypowiedzi wyglądają na takie, które wyśmiewają całą to sprawę to tak wogóle nie jest. Moje zdanie jest takie. Jeśli ktoś chce w to wierzyć niech wierzy. Prawda niektóre odkryte przez nich "dowody" są ciekawe i interesujące, ale ile razy już tak było a później cała sprawa ucichła?

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:55:23 »
    Eh ,gdy czytam takie posty ,to przestaje wierzyć ,że ludzie kiedykolwiek wyrzekną się ciemnoty i zabobonów.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 28, 2009, 08:45:42 »
       Wiecie co? Gdy na was wszystkich patrzę, to sobie myślę "Boże, jak to dobrze, że oni nie wpływają w żadnym stopniu na to". Wy teraz sobie idźcie i rozpowiadajcie to wszystko, że to brednie, a jak w 2011 r. będziecie mogli GOŁYM OKIEM zobaczyć planetę pędzącą w nas przyjdziecie na to forum i wszyscy powiedzie "przyborze, MIAŁEŚ rację, a my się myliliśmy".
    Roland, jeśli do wszystkiego byś tak podchodził, to nie skończyłbyś szkoły i nie znalazł pracy.
       Po co ludzi straszyć? To jest tekst na poziomie NASA, wiedza to potęga. To może w ogóle jest św. Mikołaj, króliczek wielkanocny, ziemia jest płaska i wszyscy jesteśmy szczęśliwi.
       Gdybyś był wizjonerem, sławnym na cały świat i przewidziałbyś koniec świata, to porozpowiadałbyś o nim wszystkim?  Jeśli jesteś normalny nie.
    Michal, kalendarz majów jest wręcz genialny, potrafił przewidzieć wszystkie zaćmienia słońca do 2012 r., oraz przewidzieć tę planetę X. I warto pamiętać, że majowie nie mieli nowoczesnych sprzętów do obserwacji nieba, robili to wszystko gołym okiem, bądź przy prostych przyrządach.
    Kąbiner, chyba nie wiesz do końca co napisałeś. Ciemnota i zabobon byłby, gdyby to były niepotwierdzone informacje, a na tą planetę mówilibyśmy "bóg jakiśtam".
    pozdro