Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686403 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adiq15

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1380 dnia: Kwietnia 27, 2010, 13:25:18 »
    Mi taki wyskakiwał przy wielkich bitwach na battlesizerze 300. Ale wyłączyłem ze na mapie leża zwłoki i git
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2010, 13:27:28 wysłana przez adiq15 »

Offline tsukai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1381 dnia: Kwietnia 27, 2010, 13:55:56 »
    Macie jakiś prosty i szybko sposób na Noldorów? Coś banalnie prostego ale bez cheatów. Już mam 4 noldorskich szlachciców i 20 zwiadowców ale bardzo długo się męczyłem, żeby je zdobyć. Prosze o pomoc.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1382 dnia: Kwietnia 27, 2010, 14:11:15 »
    hmm... co do noldorów to nie ma żadnej taktyki ogólnie ważny jest każdy żołnierz. Kiedy ja walczyłem używałem głównie konnicy, ciężkiej konnicy która się sprawdziła wyśmienicie. Ale pamiętaj że jak masz 40 noldorów to nie możesz z nimi walczyć mając 20-40 wojów, ja z nimi walczyłem 100 (60% i więcej konnica, 10% najemni ciężcy kusznicy, 10% to łucznicy w tym pendorscy szarzy łucznicy i 20% piechota w tym moi ukochani, najlepsi i w ogóle the best Pendorski Pieszy Rycerz.)

adiq15 - pokombinowałem tak jak ty i dzięki już jest w porządku :D

Offline adiq15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1383 dnia: Kwietnia 27, 2010, 17:32:39 »
    Zdobyłeś 24 noldorów mowisz a da sie jakoś inaczej niż poprzez pokonanie jakiejś armii która ma ich jako jeńców? A co do pokonania ich to ciężka kawaleria załatwi sprawe gorzej z piechotą chyba że naprawde masz ja na hardcore np. Empire Immortals

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1384 dnia: Kwietnia 27, 2010, 19:38:39 »
    dokładnie, w armii noldorów jest głównie piechota ,a kawaleria złożona z npc i dobrych botów jest w stanie wygrać bez wyolbrzymionych strat :)

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #1385 dnia: Kwietnia 27, 2010, 20:32:19 »
    z noldorami walczę tak ,że czekam aż szlachcice podjadą do mnie ,wybijamy ich jak najszybciej a później wybijam piechotę ,a i nie polecam szarży na zwiadowców/wojowników bez tarczy bo nieźle strzelają z łuków i można szybko zostać ogłuszonym ;p

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1386 dnia: Kwietnia 27, 2010, 20:41:59 »
    I polecam konia otchłani do walki z nimi. Jedyny koń którego nie zdołali mi ustrzelić

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1387 dnia: Kwietnia 27, 2010, 20:56:06 »
    Albo Masywnego Dzikiego Ogiera czy też Szkarłatnego Konia. Świetni w szarży a do tego te ahh... opancerzenie :) no nic tylko na kopyta dziada brać :D . Można też np: pobawić się w łucznika konnego. Podjazd, ostrzał i ucieczka i tak do usranej. Tylko pamiętajmy o tym że i oni mają co nieco :/

Offline tsukai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1388 dnia: Kwietnia 28, 2010, 07:33:13 »
    Konia Otchłani jeszcze nie mam ale mam zaje*istego noldorskiego nieustraszonego konia :D Miałem farta bo lootnął mi na jednym z mniejszych oddziałów ;]

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1389 dnia: Kwietnia 28, 2010, 09:11:31 »
    Ogólnie to te konie się spisują, raz mi zginął w wielkiej bitwie między Firdesvain(?) i ich mur tarcz, huskarlowie, berserkerzy :/ trudno było potem od nich uciec ale się udało konika znaleźć i jakoś poszło. Ostatnio trafiłem na okazję :) znalazłem w sklepie za 45k Runiczny Miecz :) 50k 32c szybkość: 121 Długość:101 lub 121 nie pamiętam ale tak się nim śmiga że wymiękają :P

Offline tsukai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1390 dnia: Kwietnia 28, 2010, 09:38:52 »
    Ja tam wole miecz 2H, jakiś dobry łuk i dwie paczki noldorskich strzał i wszyscy wymiękają :)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1391 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:38:58 »
    Dokł rubinowy dwuręczniak i leci dorze, tylko trzeba odpowiednią zbroję mieć, bo cie z łuku ustrzelą i tyle :) Moja Noldorska płytówka po Ithilrandirze znakomicie się spisuje :D

Offline adiq15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1392 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:49:13 »
    Da sie jakoś zmienić reputacje we frakcjach poprzez edycje gdzieś w folderze z grą? bo wypuściłem jednego noldora i teraz nie moge ich atakować... Aha i jak ktoś ich atakuje to moge pomóc tylko im albo nie mieszać sie...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2010, 11:53:34 wysłana przez adiq15 »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1393 dnia: Kwietnia 28, 2010, 13:35:27 »
    Użyj MS'a tylko ja się na tym nie znam :/ więc nie pomogę za wiele.

Offline Greloziom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1394 dnia: Kwietnia 30, 2010, 15:06:06 »
    Co robić?
    Mam pod swym wladaniem Janos, Singal, 3 zamki, 3 wasali (musialem ich zwerbowac, bo nie chce mi sie latac z zamku do zamku) mam armię liczącą 10npcków + jakies 160 nieśmiertelnych <robią rzeź z 1szego podejscia wroga, z drugiego to samo jesli im zostaje oszczepów, w sumie w zwarciu wiekszosc maja na hita/dwa> ze statami ok 900 (a szybko rosną, bo bawię się ostatnio w porywanie obcych baronów - wogole prowadze wojne ze wszystkimi, z ktorymi jest to mozliwe). Zostały mi tylko 2 armie jatu <bez bohaterów ;/> (wogole mam problem z gemami ,wszystkie takowe armie rozpizdzilem a dowódcy mi zwiali, wiec tylko mam 1 zakon ;/). Przestawiłem battlesizera na 350, bo jednak wolę, by to wyglądało normalnie, a nie grać na low detalach, SI na maxa, obrazenia moje/sojuszników to samo. Nie mam co robić, bitwy ja vs 800woja czy to sarleon/firesdvan~/revenstarn czy imperium to jest dla mnie nic (o d'sharach nie wspominam), żadne armie się nie respią, a zdobycie miasta ze 160 woja jest dla mnie nadal pestką (a jeszcze mam pod sobą 3 wasali) :/, rzadko kiedy cos mnie najezdza, bo wiekszosc co sie rusza po mapie ginie w mgnieniu oka, nie mam z kim walczyc, a podbijanie miast/zamków to monotonia.

Jak długo trzeba czekać na zrespienie się tych epic armii? Co byście Wy mi radzili?
    Ogólnie jest to jakiś 140-160dzien w ktorym gram.
    Pierwsze 20-30 było ciężkie, później szło jak po maśle, a jak podbiłem Janos z wasalami, to wogóle (Nieśmiertelni odblokowani :P) rządzę...