Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 688188 razy)

Opis tematu:

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1335 dnia: Kwietnia 18, 2010, 14:35:01 »
    musisz jeszcze proklamować niepodległość.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline adiq15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1336 dnia: Kwietnia 18, 2010, 15:02:14 »
    Mógłbyś dokładniej powiedzieć co mam zrobić?

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1337 dnia: Kwietnia 18, 2010, 15:38:27 »
    gdy rozmawiasz z swoim seneszalem to masz tam opcje (jest pierwsza) "chce ogłosić swoją suwerenność" (albo jakoś tak), potem wybierasz jaką chcesz kulturę i gotowe (potrafisz zmieniać nazwę i kolor królestwa)

Offline adiq15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1338 dnia: Kwietnia 18, 2010, 15:48:49 »
    Jeśli seneszal to ten koleś w zamku w mieście to niestety ta opcja sie mnie nie tyczy. Ale kolor i nazwe kiedyś zmieniłem na niebieską i teraz jestem w dynastii Czaróś the owner ;d a i tak pisze Rebeliant imperium, może dlatego bo straciłem wszystkie ziemie poprzez wasalstwo w imperium? Już próbowałem różnych opcji zostawiałem ziemie i na nowo podbijałem to i tak było rebeliant imperium, chyba musiałbym jakoś rozwiazać tą dynastie tylko nie wiem czy sie da... Np. Jak wczytałem wcześniejszy save bo sobie zachowałem to pisze Cez (Imperium) ale ja jestem jego władcą moge wejść do zamku mam tam zakon...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2010, 15:52:51 wysłana przez adiq15 »

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1339 dnia: Kwietnia 18, 2010, 21:20:00 »
    jeśli ogłosiłeś się królem i zostałeś wasalem to drugi raz się już nie da być królem

Offline Qcyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1340 dnia: Kwietnia 18, 2010, 21:43:17 »
    siema nie grąłem wczeniej w Nativa wiec nie spotkałem takiego problemu. otóż mam 2reczny miecz kusze i tarcze w tym zestawienie nie da sie uzywac tarczy? co zrobic zeby sie dąło pogodzic bron strzelcka 2h miecz i tarcze

Offline tsukai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1341 dnia: Kwietnia 18, 2010, 21:49:22 »
    Sama nazwa broń dwuręczna mówi ci, że trzymasz broń w dwóch rękach - więc nie możesz trzymać tarczy chyba, że masz trzecią ręke. Przerzuć się na miecz 1H z tarczą lub miecz 2H bez tarczy. Inaczej sie nie da.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #1342 dnia: Kwietnia 18, 2010, 21:57:59 »
    Ostatecznie możesz wziąć broń drzewcową do tarczy,ale nie polecam da się zrobić tylko pchnięcie chyba,że schowasz tarczę.Natomiast broń dystansowa jedynie miotana godzi się z tarczą.

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1343 dnia: Kwietnia 18, 2010, 23:19:25 »
    Witajcie

Jakiś czas temu odinstalowałem M&B stwierdzając, że więcej w to grać nie będę :). Nie doceniwszy swojego przywiązania do tej gry usunąłem też wszelkie zapisy gry, także te z moda PoP (a zwerbowałem już Aeldariana! czasem za prędko robię to, co pomyślę). No i nie wytrzymałem :). Znów mam chęć grać, i to w tego moda. Tylko nie mam najmniejszej ochoty znowu zaczynać od początku. Dlatego proszę o pomoc kogoś, kto ma save'a z w miarę dobrze rozwiniętą postacią (nieco Noldorów, Aeldarian) o przesłanie mi go na adres p.birgiel[małpa]gmail.com. Na najnowszą wersję najchętniej :).

Pozdrawiam
    Turin

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1344 dnia: Kwietnia 19, 2010, 07:39:06 »
    http://www.przeklej.pl/plik/sg01-sav-00128d782bq4

to chyba ten ;) masz tam 1 zamek 100+ noldorów, ithilrandira, aeldariana + rózne NPC, a postać ma b. dobre eq i staty. (robiłem ją od początku)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2010, 07:41:10 wysłana przez daver194 »

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1345 dnia: Kwietnia 19, 2010, 15:16:55 »
    też pozwoliłem sobie "pożyczyć" save'a :)

Co jest lepsze: Dawn'y czy te demony na koniach? dawny ulepszone, tak z 4-5 razy.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1346 dnia: Kwietnia 19, 2010, 15:43:15 »
    Wow, dzięki raver :). Tylko nie bardzo teraz wiem, gdzie ten plik umieścić... Nie znalazłem folderu, który coś by mi mówił... Jest w  folderze modem czy ogólnym? I jak się nazywa? :)

Offline LordKiełbasa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1347 dnia: Kwietnia 19, 2010, 15:46:45 »
    Nie wiem gdzie sie może u ciebie znajdować, ale folder nazywa się Mount&Blade Savegames.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1348 dnia: Kwietnia 19, 2010, 15:58:19 »
    w moje dokumenty :)

Offline rezrez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1349 dnia: Kwietnia 20, 2010, 13:42:52 »
    Czy ktos wie, gdzie w skrypcie zmniejszyc szanse ucieczki z pola bitwy wrogich lordow? Od dluzszego czasu nie moge zlapac lorda z ktorym mam dobre stosunki, daja sie lapac tylko takie plotki, z ktorymi nic sie jeszcze nie da zrobic, a ci na ktorych mi zalezy uciekaja i stracilem cierpliwosc.