Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684667 razy)

Opis tematu:

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1305 dnia: Kwietnia 08, 2010, 22:44:30 »
    Ja tego Wolfbode'a bym chciał w swojej drużynie kiedyś zobaczyć, ale jak do tej pory mi się to nie udało. Chyba zwyczajnie mnie nie lubi, bo jak proponuję mu dołączenie to odmawia.. Ciekawi mnie ta jego zbroja. Wie ktoś coś na jej temat?

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1306 dnia: Kwietnia 10, 2010, 00:38:48 »
    Czym szturmujecie zamki? Ja ostatnio wpadłem na taktykę-cud. 40-50 silvermistow mam narazie i spoko daje rade. poprostu ustawiam ich, i niech chopaki poszczelają. Jak im sie skonczy amunicja, to sie wycofuję, i tak w koło Macieju. Tym sposobem w ok. 30-45min mozna zdobyc miasto, sprzatnac pokoj, napic sie herbaty... a straty oscylują w okolicach 6szt. na bitwę. Zadręczyłem tak narazie to miasto Fierdsvain z poddwojnym murem. i Rycerzami switu.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 01:47:43 wysłana przez Moon Eowan »
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1307 dnia: Kwietnia 10, 2010, 08:51:25 »
    Noldroskimi Zwiadowcami, względnie Wojownikami

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1308 dnia: Kwietnia 10, 2010, 12:03:00 »
    Moon a mocno ich ulepszałeś? Wydaje mi się, że umieralność Silvermistów, bez ulepszeń jest większa niż noldor rangers. Staty podobne, a Noldorów znacznie łatwiej zdobyć.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #1309 dnia: Kwietnia 10, 2010, 15:58:22 »
    jak można zdobyć konia na którym poruszają się min. wojownicy kobry i upadli mściciele ? bodajże 'bojowy koń odchłani' czy jakoś tak ,rozwaliłem kilka oddziałów kultu węża i raz eygrima pożeracza (mocno był osłabiony ,miał coś 180 wojska i 330 więźniów) i żadnego takiego konia nie udało się zdobyć a z armii eygrima wypadły praktycznie same śmieci
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 16:17:09 wysłana przez malyboy »

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1310 dnia: Kwietnia 10, 2010, 17:44:02 »
    trzeba polować na Snake Cult. Do skutku, baaardzo zadko sie trafia w sklepie. ja mam 140 dzien i jeszcze go nie znalazlem w sklepie. Netherworld Charger to jeden z najlepszych koni w grze, 90arm, 700hp, szybkosc i zwrotnosc o okolicach 32-38, zaleznie czy sprited czy lame, perfekcyjny tank z ogromną szarżą. Popoluj jeszcze troche, moze w koncu sie uda.

@daver

W ogóle ich nie ulepszalem, prawda, jade na 1/2 ale trzeba kazac im sie zatrzymac tak daleko jak to mozliwe, oni na celnosci nie tracą, a załoga i owszem.

noldorów łatwiej? chętnie się dowiem. bo narazie jedyne co łapie raz na czas noldorów to Jatu Army i Zulkar, a na nich za cienki w uszach jestem.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 17:45:57 wysłana przez Moon Eowan »
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #1311 dnia: Kwietnia 10, 2010, 20:09:21 »
    po kilkunastu kolejnych dniach trafiłem na niego w sklepie a dokładnie na "masywnej budowy koń bojowy otchłani" przydały by się jeszcze ze 3 takie dla moich npc ,bo jak na razie śmigają sobie na dzikich ogierach ;]

btw. znalazłem go w sklepie po 246 dniach w grze ;o

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #1312 dnia: Kwietnia 10, 2010, 22:03:48 »
    Ja tam wolę mojego(nie wiem jakim cudem go trafiłem po około 350 dniach w grze) wspaniałego noldorskiego nieustraszonego rumaka to jest the best koń w całej grze opancerzenie sięga powyżej koni bojowych szybkość ponad rumaki zwrotność i szarża też o wiele większe miałem prawdziwego farta że na niego trafiłem bardzo się cieszę z tego że go mam :)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1313 dnia: Kwietnia 10, 2010, 22:47:44 »
    Moon Eowan .. Ja tam na Noldorów trochę naginam grę ;). Mam 2 sposoby. Jeśli gram na niższym poziomie trudności to atakuję ich i z jakąś maczugą biegam i ich ogłuszam, ale jeśli gram na trudniejszszym to najpierw rozwijam porządnie postać, dając w charyzmę i leadership, kiedy mam około 150 ludzi max. w oddziale, to czekam aż zrespi się jakiś lord np. Aeldarian, armię zostawiam w zamku, podprowadzam go pod jakeigoś lorda, np. z imperium, pomagam Noldorom w walce, każąc atakować tylko z "łapy". Noldorowie biegną na nich z pięściami, a ja po walce zgarniam maxymalną liczbę Noldorów.. Wiem, że to zakrawa na czitowanie, ale jakże to przyjemne ;)

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1314 dnia: Kwietnia 12, 2010, 12:23:44 »
    hej czy możecie mi podać jeżeli ktoś opracował w ogóle takie coś jak drzewo jednostek z moda  2 raz już zaczynam grę i trafiam na państwo które ma beznadziejną armię

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1315 dnia: Kwietnia 12, 2010, 13:20:15 »
    Nie bardzo rozumiem co znaczy "trafiam na państwo". W PoPie zakładasz swoje własne państwo. Możesz wybrać jedną z dostępnych kultur lub wybrać kulturę Pendoru. Opis poszczególnych nacji, słabych i silnych stron masz zawarty w 10 stronch w stecz od tej zaczynając, napewno znajdziesz wiele ciekawych informacji.
    Moja rada: pograj troche a zobaczysz ktore jednostki sa warte trzymania w oddziale.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1316 dnia: Kwietnia 12, 2010, 20:01:09 »
    Wszystkie frakcje mają bardzo mocne jednostki.
    Pozwolę sobie wymienić:

Ravenstern:

Ravenstern Warden -- najlepsi nie-zakonni i nie-noldorscy łucznicy
    Ravenstern Kierguard - Może nie są to huskarlowie, ale dają radę, nawet bardzo
    Ravenstern Knight - bardzo mocna kawaleria, polehammmer, war horse (albo charger) i ciężka zbroja. Czołg.

Fierdsvain
    -Heavy Fierdsvain Archer - myślisz ze są słabi dopoki nie atakujesz ich w zamku...
    -Fierdsvain Huskarl/'Berserker - takie rezuny że ja pierdziu, huskarlowie niby nie mają morderczo wysokich obrazen, tylko bardzo wysokie, ale sa genialnie opancerzeni. Berserkerzy za to mogą ci spokojnie hita 60+ władować. na 1/4! (władował mi :))
    -Valkirie - dosyć dobra kawaleria, ale ma wątłe koniki.

Empire:
    -Empire Legionnaire/Gladiator/Armored Crossbowman -- miota oszczepami jak karabin maszynowy wysokiego kalibru. Crossbowman troche wolniej, ale celniej i z większą skutecznością.
    -Empire Legionnaire/Gladiator- Wchodzi i zabija wszystko. Gladiator to lepiej opancerzony Berserker. tak ze trzy razy lepiej. Legioniści natomiast są wystarczająco opancerzeni by móc stawic czoła Fierdsvainowi...
    -Empire Horseman- No coz, jak ktos lubi jazdę strzelczą... moim zdaniem troche kiepawi... Chyba najgorsza kawaleria w grze.

D'Shar
    -Veteran Bowman- zapomnij.
    -Scorpion Assasin - Cud, miód i orzeszki. wręcz: dobry, na dystans boski. nozyki 40k robią swoje :)
    -Blademaster- Bardzo dobra piechota "wręcz"
    -Horseman- Cudowna jazda strzelcza, jedzie i strzela, zawraca, strzela, wraca i strzela. Jako oddziały wsparcia -- cudowni.

Sarleon
    Armored Longbowman -- no łucznicy, dobrzy nawet
    Halberdier -- dobrzy na kawalerię
    Knight- Najlepsze "tanki" w grze, z podstawowych jednostek konnych.

Pednor:
    Gray Archer -- bajka.
    Knight -- bajka.
    Foot knight -- bajka.
    Frakcja dedykowana pod zakony, potem masz silvermistów, dawn/clarion call i ebony gauntlet...

Nie ma "złych" czy "dobrych" frakcji. Wszystkie są silne. Bardzo silne.
    Pozdro.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #1317 dnia: Kwietnia 12, 2010, 21:03:54 »
    ja od początku gram D'sharami ,nie wiem jak jest u innych frakcji ,ale dość szybko można wyszkolić sobie doborowego łucznika,d'sharskiego wojownika albo d'sharskie ostrze ze szkoleniem w drużynie oczywiście i mamy mięsko do zamku jeszcze szkole pendorskich szarych łuczników do zamków (jako ,że opieram armie na kawalerii) a z moich wiosek mam ich sporo ,ale oni tak szybko nie awansują ;]

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1318 dnia: Kwietnia 12, 2010, 21:25:31 »
    Olej d'shar'a zostan ninja :)

Jak zacząłeś walczyc z unique spawns to zaraz twoja armia pojdzie w rozsypkę :) przynajmniej zawsze moi Horsemani szli. Zawsze miej gdzies skitranych 100-200 tankerów. 40 piechoty, 40 lukow,70 kawalerii. Chyba ze nie potrzebujesz :)

pytanie: zeby miec w druzynie takich kozakow jak ithilardir czy Aelderian, trzeba ich odbić jako więźniów?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1319 dnia: Kwietnia 12, 2010, 21:49:28 »
    dokładnie