Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 687115 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2790 dnia: Stycznia 20, 2011, 17:49:25 »
    1. Możesz mieć i straciłeś okazje. Dostajesz info od swojego zarządcy w danym mieście ( tak jak z zadaniami ) i może ci się trafi taka możliwość. Armia zostaje dodana do garnizonu miasta/zamku. Bohatera nie dostaniesz.

Cytat: Crims
    Ja Jatu pokonałem w prosty sposób. Zebrałem wszystkich lordów i do jatu. Pojedyńczo każdą armię. Ganiając się w berka z jAtu trzeba wyczuć moment w, którym gdy my zaatakujemy z automatu nasi lordowie dołączą, wtedy nasza armia rośnie kilkukrotnie w siłę. Mi się z reguły udawało wciągnąć do walki 2-3 lordów. Po rozgromieniu 1 armi lordowie dostaną ogromny zastrzyk jeńców - u mnie jeden lord po walce miał 1200 chłopa :).

Czyli nie mogę mieć czegoś takiego jak Ulrich? Czy mogę? Małej armii nie wliczającej się do limitu oddziału? :/                                                             screen: http://img9.imageshack.us/i/beztytuuwkh.png/
    A tych Jatu za 10k to kupiłem, kupiłem... Przyszło 100 przybłęd, gorszych od moich taniutkich kawalerzystów (56denarów) i 3 razy droższych. Najemnych Jatu już wywaliłem a resztę chyba też wywalę jak tylko naładuję kolejny zamek wojskiem zawodowym, albo dam ich Lordom i napadniem se na Barbardzyńców, o! ;)
    Swoją drogą zacząłem wojnę z Sarleonem bez "znajomości" i zdążyłem dopiero dwóch Lordów przekabacić. Oczywiście musiałem najpierw ze 3razy puścić ich wolno. Ehh ja niecierpliwy. A armie Jatu, spróbuję jakoś pojedynczo przemycić w nocy i załatwić po kolei z Lordami, problemem będzie ostatnia armia licząca 1000woja (3 armie 300-400, 1armia z 1000) :/
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2791 dnia: Stycznia 21, 2011, 15:04:37 »
    Doszło do pięknej bitwy ja z Urlichem na króla D'sharu(nie pamiętam imienia). No i fajnie ruszamy i zaciekawiła mnie broń króla sarleonu. Miał Rycerską kopię z proporcem, natomiast gdy zbliżyłem się do tego drugiego od D'sharu miał łuk wielkości balisty. Moje pytanie, czy mogę zdobyć tą broń?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2792 dnia: Stycznia 21, 2011, 15:11:42 »
    Nie możesz zdobyć broni królów ani lordów. Bronie możesz zdobyć jedynie od swoich npc albo od noldorów,jatu, heretyków itd o ile ich pokonasz.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2793 dnia: Stycznia 21, 2011, 15:52:15 »
    Można zdobyć bronie, którymi walczą władcy, ale tylko jako łup po bitwie, więc trzeba mieć ogromne szczęście.

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #2794 dnia: Stycznia 22, 2011, 10:21:40 »
    Obiło mi się o uszy że bronie władców i tak znikają po pewnym czasie ale nie jestem pewien bo sam żadnej nie zdobyłem. Dostałem tylko runiczny łuk od boga jak polowałem na tamtą armię z tajemniczych gór, ale byłem głupi bo nie dałem go żadnemu kompanowi i po walce nie dość że bohater zwiał i nie wyciągnąłem od niego qualis gema to jeszcze łuk znikł. Wyobraźcie sobie jak bardzo się wkurzyłem.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2795 dnia: Stycznia 22, 2011, 10:31:14 »
    Mexican, Huth już pisał ( chyba jedną czy dwie strony wcześniej) że należy bron runiczną dać kompanowi jeżeli jej się nie chce stracić w walce z armią tajemniczych gór.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2796 dnia: Stycznia 22, 2011, 12:28:46 »
    Możecie mi jedną rzecz wytłumaczyć? Wczoraj grałem sobie, założyłem zakon Rycerzy Hebanowej Rękawicy, wyszkoliłem 4 rycerzy i pojechałem sobie na armie vankersów (jakoś tak się nazywają). Wracam do zamku jakieś 5-6 dni później, z ludźmi do garnizonu, i zauważyłem, że wyszkoliło się 15 Rycerzy Hebanowej Rękawicy, bez moich pieszych pendorskich rycerzy. Otóż czy to jest normalne. Potem znów po około 6 dniach zajeżdżam i nie ma żadnego rycerza.

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #2797 dnia: Stycznia 22, 2011, 12:39:39 »
    Mexican, Huth już pisał ( chyba jedną czy dwie strony wcześniej) że należy bron runiczną dać kompanowi jeżeli jej się nie chce stracić w walce z armią tajemniczych gór.
    Tak wiem, tyle że to się wydarzyło zanim HUtH to napisał.

Offline huth

« Odpowiedź #2798 dnia: Stycznia 22, 2011, 13:29:27 »
    Lord Rall <- To jest taki skrypt, że jakaś ich losowa liczba się robi sama, co jakiś czas pojawiają się nowi. Ale armii z nich to się nie zrobi :P

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2799 dnia: Stycznia 29, 2011, 12:36:13 »
    Czy jest jakiś sposób aby dowiedzieć się kiedy odrodzi się armia noldorów (mam na myśli armie 700-800 ludzi) , i czy jest jakaś możliwość aby zwiększyć szansę na odrodzenie oprócz plotek  ?

Offline huth

« Odpowiedź #2800 dnia: Stycznia 29, 2011, 14:41:30 »
    Oprócz statusu danej nacji w Warunkach zwycięstwa(im wyżej tym więcej się spawnuje), to nie ma żadnego podglądu czegoś takiego. I tylko przez plotki, w każdym razie nie znam innej możliwości.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2801 dnia: Lutego 01, 2011, 10:22:42 »
    Kiedy walczyłem z oddziałem jatu to otrzymałem pewien łup, noldorskie towary. Czy jest jakiś sposób na wykorzystanie tego czy pozostaje mi jedynie sprzedasz ?

Offline huth

« Odpowiedź #2802 dnia: Lutego 01, 2011, 14:40:29 »
    Na sprzedaż. To jest coś takiego jak sztaba złota albo różne łupy, tylko Qualis nie jest na sprzedaż(tzn jak ktoś chce, to może sprzedać :P)

Offline huth

« Odpowiedź #2803 dnia: Lutego 01, 2011, 21:41:03 »
    Przeklejam z wątku PoPa na WB:

Chciałbym, żebyście o tym wiedzieli: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,156679.msg3766388.html#msg3766388
    Moje tłumaczenie:

(click to show/hide)

Dla tych co nie wiedzą,  Fawzia dokhtar-i-Sanjar jest jedną z głównych postaci w dev-teamie PoP.

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2804 dnia: Lutego 01, 2011, 23:25:37 »
    Szkoda że na forum nie wolno używać słów, które cisną się na usta po przeczytaniu czegoś takiego. Kiedy w końcu medycyna zrobi porządek z tym potworem?!. Ehhhh...