Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685453 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasjel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2730 dnia: Stycznia 12, 2011, 20:53:20 »
    mam małe pytanko o co chodzi z tym dołączaniem do zakonów że mogę niby być członkiem zakonu to coś daje czy tylk otak dla bajeru jest?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2731 dnia: Stycznia 12, 2011, 20:57:14 »
    Jeżeli jesteś w zakonie możesz szkolić i rekrutować jednostki. Jest chyba jeszcze takie coś że pojawiają się relacje pomiędzy zakonami, inne są do siebie wrogie a inne nie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2732 dnia: Stycznia 12, 2011, 21:23:50 »
    Raczej dla bajeru :) Żeby szkolic jednostki i tak trzeba założyć zakon. Za dołączenie do zakonu dostajesz zestaw pancerza, który dany zakon używa i chyba tyle.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2733 dnia: Stycznia 13, 2011, 22:21:55 »
    No fajnie fajnie. A jak dołączyć do Zakonu? Łatwiej mi stworzyć własny Zakon niż wstępować do innego, ale chcę mieć zbroję rycerzy Lwa, po za tym postanowiłem, że moja nowa postać (jednak) bez niechlubnego miana "oszust" będzie wasalem Sarleonu... przynajmniej jakiś czas.
    Z tego co sam odkryłem to jest jeden rycerz w zamku (w Sarleonie), lecz tylko nam prezentuje swoje umiejętności ;)
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2734 dnia: Stycznia 13, 2011, 22:23:33 »
    Do zakonu można tylko dołączyć, nie da się stworzyć nowego zakonu.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2735 dnia: Stycznia 13, 2011, 22:27:47 »
    Jak się ma własne państwo to za 20tys złota i jak ma się 10 honoru co najmniej to da się stworzyć zakon i ponawiam pytanie. Jak dołączyć do Zakonu?

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #2736 dnia: Stycznia 13, 2011, 22:48:09 »
    Gdy w jakimś mieście czy zamku jest zakon, najłatwiej wejść do sali lorda i tam na straży powinien stać zakonnik. Porozmawiaj z nim, on podda cię próbom(czyli rozwal paru gości) i jesteś w zakonie. Oczywiście musisz mieć pozytywne relacje z zakonem do którego chcesz wstąpić. A tak przy okazji jest o tym napisane w FAQ.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 22:52:24 wysłana przez MeXicaN »

Offline Ryuuzaki

• Użytkownik
    • !!! METAL !!!
    « Odpowiedź #2737 dnia: Stycznia 14, 2011, 07:21:18 »
    Mam kilka pytań.
    1. Skąd można wziąść klejnoty oprócz z miasta
    (click to show/hide)
    , albo pokonując bohaterów?
    2. Teraz gram od nowa w POp`a jak grałem ostatnio to bohaterowie pojawili się dość szybko. Teraz mam armie i czekam aż któryś się pojawi bo potrzebny mi miecz z kopalni. WIe ktoś co trzeba zrobić żeby "przyszli" ?
    3. Czy to prawda że można przyjmować zadania od bogów? Jeśli tak to jak?

A i jeszcze jedno. Warto przyłaczyć się do jakiegoś zakonu gdyż dają dobrą zbroję

Offline huth

« Odpowiedź #2738 dnia: Stycznia 14, 2011, 11:10:31 »
    1. FAQ pkt. 18.
    2. Unikalne spawny szybciej się pojawią, jeśli będziesz trafiał na 'plotki' o nich. Więc pytaj o plotki każdego kogo spotkasz. I naprawdę żadnego nie ma, skoro już masz armię, żeby ich rozwalić? W 'raportach' -> postęp wygranej są wypisane armie, które akurat są na mapie.
    3. To jest tak, że bogowie mogą 'chcieć', żebyś coś zrobił, gdy nadarzy się okazja np. Ullrvetr daje runiczny rubinowy łuk, gdy zauważysz armię Mystmountain, żebyś zniszczył ją. Tu akurat jest taki haczyk, że jeśli ty używasz tego łuku i zniszczysz tą armię, to po bitwie bóg weźmie ci ten łuk :P Ale jak już dasz go towarzyszowi, to zostanie u niego.
    Jakaś tam bogini D'Sharu również może prosić cię o pomoc, gdy D'Shar przegrywa, ale tutaj nie wiem czy w ogóle jest jakaś nagroda... Może są też inne 'boskie' skrypty, ale ja się natknąłem tylko na te.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2739 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:45:18 »
    Przepraszam, że nie napisałem tego w poprzednim poście ale dopiero teraz naszły mnie wątpliwości.
    1. Czy jeśli dołączę do np: Zakonu Lwa to będę mógł jakoś dołączyć do innego, jakiegoś Zakonu Smoka itp? (chyba nie ale chcę się upewnić)
    2. Czy jeśli dołączę do jakiegoś Zakonu to po założeniu własnego państwa będę mógł stworzyć własny Zakon, Pendorski?
    3. Czy jak dołączam do jakiegoś Zakonu to mogę rekrutować ich wojów? np: Zakon Lwa - Rycerze Lwa.

4. Czy da się zmajstrować coś w plikach gry aby piwo i wino dodawały morale? W SoDzie dawały morale, to było bardzo fajne, ogólnie więcej morale żarcie dodawało, a by się więcej morale przydało, bo kiedyś trzeba będzie utrzymywać z czegoś 200 woja albo i więcej. :)

Offline huth

« Odpowiedź #2740 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:58:12 »
    Nie ma problemu :)
    1. Nie możesz do innego.
    2. emm, żadnego przez ciebie wymyślonego zakonu nie możesz stworzyć, niezależnie od tego czy jesteś już w zakonie czy nie, czy masz królestwo czy nie, można robić tylko te z listy(link do niej w punkcie 2. FAQu)
    A za 'pendorski' zakon można uznać Zakon Gryfa, który miał strzec pendorskiej dynastii. Oczywiście w samej grze nie ma to odniśnika, ale można się pobawić w role-play :P
    3. Same dołączenie nic nie da, musisz mieć założony zakon i tylko tam, gdzie jest jego 'placówka' możesz, z odpowiedniej dla danego zakonu jednostki, szkolić przez dialog z zarządcą nowych zakonników.
    4. Pewnie się jakoś da... może w Item Editorze da się to zmienić. W każdym razie utrzymanie >200 osobowej armii nie jest wcale trudne, ważne jest mieć różne rodzaje pożywienia, a z tym nie ma problemu.

Offline Aivar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2741 dnia: Stycznia 14, 2011, 21:20:39 »
    Cześć znowu jestem i z nową porcją pytań...
    1. Na początku gry zdarzyło mi się uzyć CTRL + H w bitwie i dostałem ksywkę w osiągnięciach "oszust" ponadto napisali mi, że wszystkie mojedotychczasowe osiągnięcia zostaną skasowane. Ponieważ to był 6 dzień gry to się nie zmartwiłem i grałem dalej, ale... zdobyłem już zamek, wygrałem kilkadziesiąt turniejów, uwięziłem co najmniej 2 Lordów i walczyłem wielokrotnie z "Wężami" a osiągnięć ni ma, oszust nadal sobie świeci. Czy to znaczy, że osiągnięcia są dla tej postaci zablokowane, czy to co osiągnąłem to jeszcze małe piwo? Jesli to ten "oszust" to jak go skasować, nie chcę od nowa zaczynać gry!
    5. Czy z Noldorami to się można tylko bić?! Mam z nimi relacje obojętne coś koło 6, a jak z którymś gadam (nie ucieka, nie goni) to mówi "broń się" itp itd, no i trza walczyć. Warunkiem zwycięstwa jest dobra relacja z Noldorami, więc coś mi tu nie pasuje.

warto grać bez oszusta
    inni piszą że nagrody za osiągnięcia są symboliczne, ja mam inne zdanie :)
    w sumie z nagród mam kilka pkt charyzmy,  coś tam inteligencji, siły, a do tego różne punkty umiejętności.
    Większość osiągnięć wymienionych na wcześniejszych stronach, ma ciąg dalszy i można zdobyć kolejne nagrody za jeszcze większą reputację, jeszcze więcej wgranych bitew, itd.

a stosunki z Noldorami najłatwiej poprawić walcząc z nimi i biorąc ich do niewoli :)
    wystarczy drużynę wyposażyć w lance o tępych grotach, dla siebie też taką kup, i z każdej bitwy masz sporo jeńców. Kiedyś w jednej walce wziąłem ponad 50 elfich jeńców. Tylko nie zaczynaj wypuszczania ich z niewoli zanim nie uzbierasz ich większej liczby. Jak stosunki z nimi podniesiesz ponad zero to stracisz możliwość dalszego atakowania i zacznie się kombinowanie z podprowadzaniem im wrogów aby później przyjść z pomocą.

Offline Ryuuzaki

• Użytkownik
    • !!! METAL !!!
    « Odpowiedź #2742 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:53:24 »
    dobra przyznaje jestem leniwy i nie chce mi sie szua\kać. Gdzie Faq? :)

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2743 dnia: Stycznia 14, 2011, 23:27:04 »
    dobra przyznaje jestem leniwy i nie chce mi sie szua\kać. Gdzie Faq? :)
    U HUtHa, dwa posty wyżej...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline huth

« Odpowiedź #2744 dnia: Stycznia 15, 2011, 00:39:23 »
    W mojej sygnaturce i we wstępniaku w pierwszym poście........    :P