Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684179 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2700 dnia: Grudnia 28, 2010, 11:39:23 »
    Mam pytanko.
    Mianowicie, czy zabawa z eksportowaniem postaci będzie zaliczana jako cheat. Bo nie chce stracic postaci.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2701 dnia: Grudnia 28, 2010, 12:17:21 »
    Nie. Wykrywane są tylko kombinacje klawiszowe jak ctrl+h, ctrl+shift+F4 i chyba też ctrl+x. Aha i niezależnie od tego, co zaznaczysz w 'włącz cheaty', jeśli się taką kombinacje klawiszy trafi i tak się Cheatera dostaje.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2702 dnia: Grudnia 28, 2010, 16:14:41 »
    Dzięki HUtH! Wyeksportuje se postać dam kasę kilka milionów, perswazja na 10 i lecę z maksymalną ilością bohaterów. Ale zabawa będzie. :D

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2703 dnia: Grudnia 30, 2010, 10:57:46 »
    A gdzie tu zabawa...? Cała frajda to własnie zdobywanie kasy, nowego eq, cechy postaci jak najbardziej można exportować z innych modów ale bez grzebania w pliku ewentualnie można zmniejszyć kasę aby start był tak jakby od zera... Jak dasz max kasy to nie ma się żadnych celów wszystko można miec od tak.... wystarczy pobiegać po miastach i eq na maxa.

Offline Eaffi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2704 dnia: Grudnia 30, 2010, 15:43:36 »
    Crims ma rację, to jest cheat. W końcu się gra dla zabawy a nie po to by tylko przejść.

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2705 dnia: Grudnia 30, 2010, 16:02:46 »
    Heh, ostatnie dni w PoPie nie były dla mnie ciekawe, najpierw dałem się zrobić w d tym trzem wiedźmom i się im poddałem (armia 300 ludu, łuk od boga i mnóstwo kasy w cholere), potem Ravenstern wypowiedział mi wojne i podbił Sarleon i Marleons, jeszcze potem Kult węża przybył z armią i rozwalił mi 4 lordów przy Cez, a na sam koniec save się zepsuł i muszę zaczynać od nowa, chociaż nie wiem czy zacznę :[

Offline huth

« Odpowiedź #2706 dnia: Grudnia 30, 2010, 18:42:35 »
    Jeśli miałeś jakiś wcześniejszy save, a nie chcesz zaczynać od nowa, to wczytaj go i staraj się rozwalić jak najwięcej drużyn od tych pomniejszych frakcji jak Snake Cult, Jatu, bandyci itp(najlepiej wziąć się ostro za jedną i ich całkowicie wyeliminować), bo to zbyt duża liczba spawnów powoduje psucie sejwów(i zwykle dzieje się to po 500 dniu, bo wtedy skryptowo jest zwiększana liczba spawnów, żeby było trudniej i ciekawiej).

Edit: Dodałem do FAQu jak rozkładają się statystyki przy tworzeniu bohatera, o ile ktos to na M&B jeszcze potrzebuje, bardziej z myślą o PoPie na WB.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 22:16:14 wysłana przez HUtH »

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #2707 dnia: Grudnia 31, 2010, 14:22:21 »
    Mam pytanie otóż chciałbym mieć w oddziale jednocześnie hebanowa rękawice i srebrną mgłę ale w FAQu pisze że jeśli zakony się nie lubią to może dojść do ciekawych sytuacji. Można by wyjaśnić co dokładnie się dzieje.

Offline Eaffi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2708 dnia: Grudnia 31, 2010, 15:10:58 »
    Ma ktoś linka do drzewek rozwoju wszystkich jednostek ?

Offline huth

« Odpowiedź #2709 dnia: Grudnia 31, 2010, 15:26:06 »
    Mam pytanie otóż chciałbym mieć w oddziale jednocześnie hebanowa rękawice i srebrną mgłę ale w FAQu pisze że jeśli zakony się nie lubią to może dojść do ciekawych sytuacji. Można by wyjaśnić co dokładnie się dzieje.
    Możesz mieć te dwa zakony i nawet mogą być bezproblemowo w twojej drużynie i walczyć ramię w ramię. Tylko jak spotkają się na mapie strategicznej ich drużyny to będą walczyć, możliwe też, że w końcu jakiś odejdzie, ale nie wiem, czy tak jest, bo nie miałem jeszcze takiej sytuacji, żeby mieć dwa nielubiące się zakony.

Ma ktoś linka do drzewek rozwoju wszystkich jednostek ?
    http://stormwind.co.uk/category/7 - klikasz w te linki i są pod opisami nacji.

Offline JayLee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2710 dnia: Stycznia 02, 2011, 20:10:16 »
    Siema
    Do czego służą klejnot qualis i łup
    i czy Ravenstern ma dobre jednostki ?

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2711 dnia: Stycznia 02, 2011, 20:39:57 »
    Klejnot, jego zastoswania znajdziesz w FAQ, po krótce wymienię - zakładanie zakonów, wynajmowanie noldrów, eliksiry, zakup i tworzenie itemków.
    Ravenstern, jak dla mnie ich jednostki są takie sobie, piechota chyba najgorsza w grze, konnica też mocno przeciętna, ich atut to łucznicy, zarówno konni jak i "piechotni" (nie potrafiłem znaleźć innego słowa :p), potrafią mocno wkurzyć swoim gradem strzał, wniosek - jak chcesz używać ich jednostek - inwestuj w łuczników.

Offline huth

« Odpowiedź #2712 dnia: Stycznia 03, 2011, 03:34:47 »
    Ravenstern, jak dla mnie ich jednostki są takie sobie, piechota chyba najgorsza w grze, konnica też mocno przeciętna, ich atut to łucznicy, zarówno konni jak i "piechotni" (nie potrafiłem znaleźć innego słowa :p), potrafią mocno wkurzyć swoim gradem strzał, wniosek - jak chcesz używać ich jednostek - inwestuj w łuczników.
    Najbardziej elastyczna militarnie nacja, brakuje im tylko jakiejś jednostki przeciw kawalerii, choć ich łucznicy z dwuręczniakami mogą robić za to. No i ma całkiem niezłą kawalerię, do której nie potrzeba Noble Recruitów, czyli bez własnego lenna można trochę kawalerią sobie pojeździć. Ale i tak Ravenstern to przede wszystkim świetni łucznicy, ze względu na ich siłę w walce wręcz.
    Najsilniejszą piechotę ma D'Shar i Fierdsvain, dalej Empire(choć biorąc pod uwagę oszczepy i kusze to w pewnych wypadkach wychodzi na przód), Rav całkiem niezłą(ale kawaleria ich rozjeżdża), Sarleon ma chyba najbardziej zabójczą jednostkę, czyli ich halabardników, świetnych łuczników(ale nie wręcz), ale reszta to mięso armatnie, a Pendor to najgorsza piechota jeśli nie brać pod uwagę jednostek Noble, które znów są jednymi z najlepszych.
    W kawalerii(włączając w to jednostki Noble Recruit) miażdżą w kolejności: Pendor, Rav. i Sarleon, u reszty nacji kawaleria to wsparcie.

Offline JayLee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2713 dnia: Stycznia 03, 2011, 16:33:15 »
    siema o co chodzi z
    Ukryte kopalnie AI-Aziz?

Offline huth

« Odpowiedź #2714 dnia: Stycznia 03, 2011, 21:32:32 »
    Eh... jeden ze sprzedawców książek za Qualis Gema odsłoni na mapie lokalizację Al-Aziz, gdzie za następne Qualis Gemy będziesz mógł kupić runiczną broń, a potem ją jeszcze ulepszyć.
    Wszystko to jest napisane w dialogach postaci w grze. Jak zdobyć Qualis Gemy masz w FAQu