Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683642 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2685 dnia: Grudnia 23, 2010, 13:27:24 »
    Zobacz sobie do faq Hutha. Masz tam same najważniejsze rzeczy jakie są w modzie.

Offline Eaffi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2686 dnia: Grudnia 24, 2010, 15:17:50 »
    Ja będąc w Sarleonie postanowiłem że będę pomagać im dopóki nie zdobędą całego świata Pendoru. Po długich walkach Sarleon panuje wszędzie a ja posiadam 1 miasto i 2 zamki (mało w skali światowej ale zawsze coś) i ogłaszam niepodległość. Nie mając żadnego wroga oprócz mnie król (w końcu go zdradziłem) zbiera armię w sile 3000 luda i atakuje. Zastanawiam się teraz jakie szanse ma młode królestwo Pendoru (1 miasto + 2 zamki + wioski) z resztą świata zdominowanego przez Sarleon.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2687 dnia: Grudnia 24, 2010, 15:22:09 »
    Raczej nie masz szans, spróbuj jakoś doprowadzić do pokoju potem uzbieraj wojsko i postaraj się, aby lordowie sarleonu przechodzili na twoją stronę. Jak to nic nie pomoże to najlepiej zacznij grę od nowa ;p .

Offline VicellPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2688 dnia: Grudnia 24, 2010, 15:22:50 »
    Mam mały problem z wielkością oddziału gdyż w raportach jest napisane że limit mojego oddziału wynosi 240 ludzi lecz w rzeczywistości mogę mieć maksymalnie z 90 ludzi. To denerwujące bo na przykład armia jatu ma aż 700 ludzi. Pomoże ktoś z tym?

Offline Equimanthorn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2689 dnia: Grudnia 24, 2010, 19:21:36 »
    A ja mam pytanie co do zarządzania królestwem, czy są jakiekolwiek opcje poza zwoływaniem lordów na wyprawe wojenną ? Jak np przydzielanie lordom posiadłości, albo odbieranie. Bo mam teraz taką sytuacje że przyłączyłem jednego lorda, który był właścicielem Singal i podległych wiosek, tylko że ja nie moge teraz nic z tym zrobić, ani przydzielić tych wiosek innym lordom ani odebrać miasta i przydzielić sobie, bo troche głupio to wygląda gdy ja mam jeden zamek i wioske, a nowy lord miasto i dwie wioski. Fajny system zarządzania włościami był w Sword Of Damocles...

HUtH, pytałem też o zbieranie podatków ze wszystkich posiadłości i powiedziałeś że jest taka możliwość u zarządcy i że traci sie wtedy jakiś procent, nie moge tego znaleźć, może trzeba jakieś warunki spełnić ?

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2690 dnia: Grudnia 24, 2010, 19:35:56 »
    Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że u zarządcy możesz dawać i odbierać lenna.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2691 dnia: Grudnia 24, 2010, 21:07:00 »
    U każdego zarządcy masz to wszystko o czym piszesz tylko, że te kwestie masz dalej w dialogu po kliknięciu na 'I wish to conduct diplomacy', a opcja poborcy podatkowego jest dostępna od razu w głównym menu dialogu z zarządcą.

Offline Equimanthorn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2692 dnia: Grudnia 25, 2010, 09:45:59 »
    Dzięki, następnym razem zanim o coś zapytam wszystko dobrze przejrze ;]

Offline Eaffi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2693 dnia: Grudnia 26, 2010, 08:35:05 »
    Raczej nie masz szans, spróbuj jakoś doprowadzić do pokoju potem uzbieraj wojsko i postaraj się, aby lordowie sarleonu przechodzili na twoją stronę. Jak to nic nie pomoże to najlepiej zacznij grę od nowa ;p .

Jak się gra z 3 miesiące już ten sam profil to się go nie chce stracić...

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2694 dnia: Grudnia 26, 2010, 14:57:06 »
    Grałem sobie z Rolandem i odkryłem jego fenomen! Jechałem koło niego, i najciekawsze było to, że nie atakował kopią. Spróbowałem tak samo. Jadę, patrzę 200 dmg. Myślałem, że jakiś bug ale nie. Wziąłem bohaterów uzbroiłem w kopie, i tak lecimy w 7 oddziały 50 osobowe.

Co do twojego oddziału. Też myślałem, że coś nie tak. W PoP wprowadzono limit rodzajów jednostek tak to wszystko w porządku.

Offline Cay3n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2695 dnia: Grudnia 26, 2010, 15:53:58 »
    Mam mały problem. Otóż po włączeniu moda PoP wyskakuje mi informacja : Unable to open file : CommonRes\arabian_horses.brf
    Myślę, że wszystko zainstalowałem poprawnie. Możecie mi doradzić co zrobić, abym mógł sobie w to pograć?
    Z góry dziękuje.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2696 dnia: Grudnia 26, 2010, 17:42:32 »
    musisz pobrać nowego z innej strony ( 2 strony wczesniej chyba bylo)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2697 dnia: Grudnia 26, 2010, 18:59:18 »
    Co do twojego oddziału. Też myślałem, że coś nie tak. W PoP wprowadzono limit rodzajów jednostek tak to wszystko w porządku.
    Eee, nie ma żadnego limtu wprowadzonego w Popie, limit slotów jest w wersji M&B do 1.011 wydanej przed grudniem 2009, wystarczy ściągnąć z Taleworlds M&B i nie ma limitu.

Mam mały problem. Otóż po włączeniu moda PoP wyskakuje mi informacja : Unable to open file : CommonRes\arabian_horses.brf
    Myślę, że wszystko zainstalowałem poprawnie. Możecie mi doradzić co zrobić, abym mógł sobie w to pograć?
    Z góry dziękuje.
    Chyba pobrałeś wersje na Warbanda(PoP 3.204 - ludzie czytajcie co ściągacie...) i dlatego. Link do wersji na M&B masz we FAQu.
    Sorry, że link we wstepniaku jest zły, ale nie mogę go edytować, wysłałem PW do autora, ale chyba "nie doszło".

« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2010, 19:08:35 wysłana przez HUtH »

Offline Cay3n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2698 dnia: Grudnia 26, 2010, 22:44:41 »
    Ahh faktycznie. Śpieszyłem się i zły ściągnąłem. Dzięki za pomoc w każdym razie.

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2699 dnia: Grudnia 28, 2010, 11:02:38 »
    Dzień 391 - po raz trzeci rekrutuję armię za 10000 - niestety tym razem najsłabsza bo tylko 3 nieustraszonych poszukiwaczy przygód, 60 najemnych zbrojnych i 50 najemnych kuszników. Wcześniejsze armie były mniej liczne ale silniejsze jednostki. :) w sumie jednostki nadają się tylko do obstawy miasta...