Mam pytanie - czy można jakoś ustawić opcje bądź zmienić skrypt tak żeby po wjechaniu do jednej posiadłości zbierać podatki ze wszystkich ? W innych modach była taka możliwość, co bardzo ułatwiało gre... po prostu jestem leniwy i nie chce mi sie tyle jeździć :P
Jest taka opcja u zarządcy. Tylko, że wtedy jakiś procent się traci.
Mam do Was pytanie - drodzy gracze PoP'a. Czy próbował ktoś mieć drużynę złożoną z samych bohaterów? Przez długi czas jeździłem solo z armią jednostek, ale ostatnio wziąłem sobie Sir Ronalda (chyba. tego paladyna) i kosi tak wszystkich wokół swoją lancą. W dużych bitwach traci max 30% hp, a sam kosi więcej typów ode mnie (!). Tak więc jak - próbował ktoś? Opłaca się?
Jak już się ma zamek, gdzie można zostawić resztę swojego wojska to można sobie trochę powalczyć tylko ze swoimi bohaterami, napadając mniejsze grupy. Wcześniej to według mnie raczej się nie opłaca, tzn. dla mnie priorytetem jest zdobycie jakiejś własnej siedziby(nie chodzi od razu o założenie królestwa). Jazda z samymi bohaterami pozwala szybko nabić im kolejne lewele i nie ma strachu przed tym, że umrą :P Jest to też całkiem dobre rozwiązanie, żeby uzyskać lepszy loot, ale lepiej jest wziąć bohatera, który ma wysoki skill 'surgery' i do tego kilkanaście najlepszych normalnych jednostek(a jeszcze lepiej ulepszonych zakonnych) - bohaterowie przy liczeniu lootu są liczeni jak 3 normalne jednostki, czyli loot wychodzi gorszy.