Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683646 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Equimanthorn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2670 dnia: Grudnia 22, 2010, 14:07:26 »
    Mam pytanie - czy można jakoś ustawić opcje bądź zmienić skrypt tak żeby po wjechaniu do jednej posiadłości zbierać podatki ze wszystkich ? W innych modach była taka możliwość, co bardzo ułatwiało gre... po prostu jestem leniwy i nie chce mi sie tyle jeździć :P

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2671 dnia: Grudnia 22, 2010, 14:27:09 »
    Mam do Was pytanie - drodzy gracze PoP'a. Czy próbował ktoś mieć drużynę złożoną z samych bohaterów? Przez długi czas jeździłem solo z armią jednostek, ale ostatnio wziąłem sobie Sir Ronalda (chyba. tego paladyna) i kosi tak wszystkich wokół swoją lancą. W dużych bitwach traci max 30% hp, a sam kosi więcej typów ode mnie (!). Tak więc jak - próbował ktoś? Opłaca się?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2672 dnia: Grudnia 22, 2010, 15:10:54 »
    Nie opłaca się

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2673 dnia: Grudnia 22, 2010, 15:11:44 »
    Mam pytanie - czy można jakoś ustawić opcje bądź zmienić skrypt tak żeby po wjechaniu do jednej posiadłości zbierać podatki ze wszystkich ? W innych modach była taka możliwość, co bardzo ułatwiało gre... po prostu jestem leniwy i nie chce mi sie tyle jeździć :P
    Jest taka opcja u zarządcy. Tylko, że wtedy jakiś procent się traci.

Mam do Was pytanie - drodzy gracze PoP'a. Czy próbował ktoś mieć drużynę złożoną z samych bohaterów? Przez długi czas jeździłem solo z armią jednostek, ale ostatnio wziąłem sobie Sir Ronalda (chyba. tego paladyna) i kosi tak wszystkich wokół swoją lancą. W dużych bitwach traci max 30% hp, a sam kosi więcej typów ode mnie (!). Tak więc jak - próbował ktoś? Opłaca się?
    Jak już się ma zamek, gdzie można zostawić resztę swojego wojska to można sobie trochę powalczyć tylko ze swoimi bohaterami, napadając mniejsze grupy. Wcześniej to według mnie raczej się nie opłaca, tzn. dla mnie priorytetem jest zdobycie jakiejś własnej siedziby(nie chodzi od razu o założenie królestwa). Jazda z samymi bohaterami pozwala szybko nabić im kolejne lewele i nie ma strachu przed tym, że umrą :P Jest to też całkiem dobre rozwiązanie, żeby uzyskać lepszy loot, ale lepiej jest wziąć bohatera, który ma wysoki skill 'surgery' i do tego kilkanaście najlepszych normalnych jednostek(a jeszcze lepiej ulepszonych zakonnych) - bohaterowie przy liczeniu lootu są liczeni jak 3 normalne jednostki, czyli loot wychodzi gorszy.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2674 dnia: Grudnia 22, 2010, 16:09:30 »
    Dzięki za szybką i dobrą odpowiedź. Jeszcze jedno - w PoPie bardziej opłaca się być czyimś wasalem, najemnikiem czy zbierać armię i od razu podbijać samodzielnie królestwo jakieś?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #2675 dnia: Grudnia 22, 2010, 17:17:21 »
    To zależy, z początku lepiej budować swą reputacje i warto mieć też paru przyjaciół. Potem to już kwestia czasu i zbierania silnej armii.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2676 dnia: Grudnia 22, 2010, 17:22:43 »
    Najlepiej jest mieć wysoki poziom około 30 a następnie podbić jakiś zamek .Potem najlepiej założyć własne królestwo  i  zakon, a na końcu zdobywać wasali którzy nam będą pomagać.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2677 dnia: Grudnia 22, 2010, 18:37:14 »
    Ale właśnie ten 30 lvl wbijać jako wasal czy najemnik?

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2678 dnia: Grudnia 22, 2010, 18:43:53 »
    No może nie aż 30 lvl wystarczy 26-27, ale wbij najpierw jako wasal a potem jak poczujesz że masz na tyle silną armię aby zdobyć swój pierwszy zamek, to zrezygnuj z przysięgi  i zdobądź jakiś zamek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2679 dnia: Grudnia 22, 2010, 18:56:32 »
    Dzięki wielkie za odpowiedzi. Jutro z rana zaczynam podbój :).

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2680 dnia: Grudnia 22, 2010, 19:13:57 »
    Ludzie jest sprawa. Mianowicie podczas ładowania wyskakuje błąd z arabian_horses.brf   Jak ktoś to miał to prosze o pomoc

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2681 dnia: Grudnia 23, 2010, 09:14:23 »
    Ja gram rzadko ale nie wiązałem się z żadną frakcją. Od początku gram jako wolny strzelec. Na początku jest trudno ale potem możesz kosić kogo chcesz a sprawa z pierwszym zamkiem jest o tyle łatwiejsza że zajmujesz ten, który jest najbardziej osłabiony. Jest 320 dzień gry, zlikwidowałem Imperium i dokańczam Deshar.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2682 dnia: Grudnia 23, 2010, 10:05:09 »
    Mam 2 pytania czy istnieje Prophesy of Pendor na Mount_and_Blade_Warband jesli tak mogę prosić i link.
    @. To na jakiego patcha chodzi i też proszę o link.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2683 dnia: Grudnia 23, 2010, 10:18:06 »
    W tym linku jest download moda http://www.mbrepository.com/file.php?id=1011. Ponadto pisze Ci także jaki patch jest wymagany do moda.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2684 dnia: Grudnia 23, 2010, 13:14:28 »
    Drodzy gracze mam kilka pytań! Otóż jeśli ktoś mógłby mi opisać funkcjonowanie królestwa, kopalń, kamieni szlachetnych itp. to bardzo was proszę. Chociaż moda mam po polsku to i tak się gubię.