Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684163 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2355 dnia: Października 16, 2010, 09:43:26 »
    dodatkowe mapy ukrytych skarbów można pozyskać od tych plotkarzy w tawernach wybierając plotki zapytają czy cię to interesuje i pokaże się wiadomość że zrespił się skarb w danym mieście ,w skrzyni

co do koni wybieram konia otchłani na armie/lordów z dużą ilością elitarnej piechoty huskarle/jarlowie/legioniści itp a noldorskiego nieustraszonego rumaka + nachylona lanca na ciężką kawalerię przez co nawet 20 demonicznych magni nie stanowi problemu bo każdy pada na 1 hit a w dodatku zostaje ogłuszony ,więc dodatkowa kasa :p (mowa tu o lancy z tępym grotem jak by ktoś nie wiedział) no  i łatwiej jest pokonać armie vladisa czy króla gregorego którzy mają bardzo dużo ciężkiej kawalerii która nie strzela niczym dzięki czemu dobrze manewrując można przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę

Co do lancy, aż wstyd się przyznać ale po bardzo długim czasie (przez przypadek) dowiedziałem się, że można kogoś zranić nachylona lancą :P - rok(?)
    Zdradź waćpan jak Ty to robisz...czasami używam rycerskiej kopii, ale nigdy nie udało mi się zwalić z konia demonicznych jednym uderzeniem.Trzy ciosy mieczem(z rozpędu), dwie strzały - jena w plecy druga w głowę i pada

Offline malyboy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2356 dnia: Października 16, 2010, 09:53:15 »
    najlepiej iść na czołówkę z takim lancą mieć szybkiego konia i ponieść kamerkę czyli lancę trochę do góry wtedy prędkości się zsumują i nie ma pana demona :P ,nie zawsze oczywiście się tak udaje ,można z boku ale ważne żeby ze sporą prędkością wbijać się w cel i mieć jako tako wyszkolone bronie drzewcowe ,a przypadku piechoty myszką jezdziemy trochę w dół żeby lanca skierowała się ku dołowi i delikwent pada lub niszczy mu się jednym 'ciosem' tarczę

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2357 dnia: Października 16, 2010, 10:01:38 »
    Pewnie ma Potężny cios duży ja w to daje na początku 2 i tak prawie wszyscy na hita od lancy padają. Każda bron drzewcowa która można używać a koniu nadaje się do ciosu nachylona "lancą" ale im dłuższa tym łatwiej. Żeby nachylić lace musisz się rozpędzić i nie bronic się ani nie atakować porostu biegniesz i celujesz. Z nachylona lanca gorzej się zawraca wiec jak musisz zawrócić to najlepiej mieć tarcze i zacząć się bronic i troszkę zwolnic ale jak walczysz w tłumie to można tylko troszkę zwolnic i mieć cały czas nachylona lance wtedy przy nawracaniu może ktoś się nawet nabije. Lanca sama się podnosi po trafianiu w tarcze lub w człowieka wiec nie zabijesz przy jednym galopie 2 ludzi pod rząd (dopiero gdy się obniży można kolejnego) ale można zabić kilkanaście koni jak dobrze wycelujesz
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2358 dnia: Października 16, 2010, 13:24:04 »
    Witam !

mam taki problem zatakowałem odział Jatu i mieli w wiezniach Nolrdowskiego wojownika po pokonaniu ich okazalo sie ze go nie ma :O walczylem sam wiec nikt mi go nie mogl zabrac...

a po 2 co mi daje bycie w zakonie?

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2359 dnia: Października 16, 2010, 13:42:56 »
    w najnowszej wersji nie można w żaden sposób rekrutować jednostek powyżej 40lvl nawet jak pokona się armie która miała ich jako jeńców

a dołączenie do zakonu daje pełny ekwipunek danego zakonu za darmo i nic więcej ,do zakonu tylko raz można przystąpić

Offline TheSpecialOne

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2360 dnia: Października 16, 2010, 14:14:51 »
    loot zależy od 'jakości' armi a nie ilości a heretycy to mają głównie samą hołotę w armi to nic dziwnego że nic nie leci ,chyba że ma się wysoki looting ale i tak trzeba mieć dużo szczęścia żeby poleciał gem z magnusów lub jakiś demoni sprzęt
    To z magnusów też może być gem?

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2361 dnia: Października 16, 2010, 16:49:30 »
    Jak pobiorę tego patcha PoP 3.0.1 to poprostu go wlklejam i mam ??
    Ps.jak dolonczyc do jakiegos Klanu

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2362 dnia: Października 16, 2010, 21:47:52 »
    Pewnie ma Potężny cios duży ja w to daje na początku 2 i tak prawie wszyscy na hita od lancy padają. Każda bron drzewcowa która można używać a koniu nadaje się do ciosu nachylona "lancą" ale im dłuższa tym łatwiej. Żeby nachylić lace musisz się rozpędzić i nie bronic się ani nie atakować porostu biegniesz i celujesz. Z nachylona lanca gorzej się zawraca wiec jak musisz zawrócić to najlepiej mieć tarcze i zacząć się bronic i troszkę zwolnic ale jak walczysz w tłumie to można tylko troszkę zwolnic i mieć cały czas nachylona lance wtedy przy nawracaniu może ktoś się nawet nabije. Lanca sama się podnosi po trafianiu w tarcze lub w człowieka wiec nie zabijesz przy jednym galopie 2 ludzi pod rząd (dopiero gdy się obniży można kolejnego) ale można zabić kilkanaście koni jak dobrze wycelujesz

Tia....Jak to zauważyłem to sprawdziłem wszystkie opcje..dobrą metodą w walce jest najpierw uderzyć, a potem korzystać z nachylonej....zauważyłem, że po uderzeniu lanca zostaje nachylona, więc przy jednym podjeździe mogą zginąć nawet 3 osoby.
    1.uderzenie
    2.jeździec(pada koń i jeździec)
    3.jeździec(pada koń i czasem jeździec)
    Udało mi się...fartem bo fartem ale udało mi się :]

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2363 dnia: Października 17, 2010, 10:27:13 »
    a na co patrzycie kupujac ta kopie bo chyba nie wazne jest sila jak sie jest na koniu i liczy sie zasieg?

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2364 dnia: Października 17, 2010, 10:52:05 »
    Ja wybierając kopie patrze się na:
    1. Wymagania, nie zawsze gram gościem z siła 15
    2. Rodzaj obrażeń, jak chce chwytać niewolników to obuchowe
    3. Zasięg, im dłuższa tym łatwiej trafić i większa szansa ze o sam cie ie trafi wcześniej
    4. Obrażenia, jak się biegnie na czołówkę z duża prędkością to ma małe znaczenie ale już przy atakach z niska prędkością czy to w plecy czy od boku możne się okazać ze gościu nie padnie od 1 hita
    Tak pyzatym jak pisałem wcześniej kopią (oczywiście mówimy tu o broi która można zadawać ciosy po przez nachylenie jej) może być każda bron drzewcowa którą można używać konno już na samym początku używałem kija jako kopi.
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2010, 11:03:37 wysłana przez TomekDex »
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2365 dnia: Października 17, 2010, 12:10:04 »
    Z tego co zauważyłem, to najdłuższa ma 230, tak?wymagana siły to 12, a obrażenia jakieś 27.pamiętam, że jeźdźcy jatu padają za jednym uderzenie, ale demoniczni nie za bardzo.Ale istnieje jeszcze opcja tarczy - taranując z dość dużą prędkością, tarcza się rozpada...Przypominam sobie jak chciałem zaryzykować i wjechać w skrzydło jatu z nachyloną kopią.Jeździec padł wraz z koniem, ale dostało mi się od drugiego i poleciałem....szkoda, że nie można zmienić mechaniki podnoszonej się kopii..
    urządziłoby się pamiętną bitwę pod Minas tirith, taranując lekką piechotę :)

Brytenwaldzie jest troszkę inaczej...nie wszystko nadaje się do nachylenia, a szkoda bo walki są troszkę wymagające, a większość wojaków biega z włóczniami....

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2366 dnia: Października 17, 2010, 13:22:50 »
    jest jakiś sposób na te cholerne zapisy gry ??? drugi raz z rzędu sypie mi się zapis ,najpierw przy ok dniu 550 a teraz przy 571 na wersji 2.5 bez problemu mam zapisy po 700 dniach  gry

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2367 dnia: Października 17, 2010, 13:51:36 »
    Najdłuższa ma 252 i wymaga 15 siły w moim przypadku Dobrej Jakości Długa Rycerska Kopia ma obrażenia 23k, dobrym rozwiązaniem jak ktoś ma mało siły to jest Południowa Glewia  mam Idealniej Wagi i wymaga 8 siły i ma zasięg 243 i 25k obrażeń,  mam tez Dobrej Jakości Lance o Tępym Grocie zasięg 225, obrażenia 18o i wymagana siła to 10 dobra do łapania niewolników

Ze tak się zapytam jakie uzbrojenie dajecie swoim npc?? Ja daje tak bron jednoręczna, broń drzewcowa i 2x tarcza. Broń jednoręczna jak stracą konia lub jak atakuje zamek lub miasta broń drzewcowa to a koniu a 2 tarcze jedna urzynając a jedna maja na plecach zawsze to dodatkowa obrona i mogą zmienić jak stracą jedna a i tak nie wiem co lepszego im dać. Tez się zastanawiam jak im staty rozdawać zazwyczaj mam taka zasadę (nie licząc inżyniera, lekarza i zwiadowcy) ze patrze co maja mniej silę czy zręczność i daje w to co maja mniej chyba ze brakuje mim nie wiele do 30 siły lub 24 zręczności (pancerze i konie nordów)
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2010, 14:12:39 wysłana przez TomekDex »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2368 dnia: Października 17, 2010, 15:25:05 »
    Co do uzbrojenia, to już pisałem -walka na koniu,  2H wielki pendorski(może postaram się o lepszy), łuk noldorski, 2 x kołczan noldorskich.Czasami zmieniam jeden kołczan na kopię.

Jeżeli chodzi o bohaterów, to oprócz umiejętności jeździeckich, szkolę każdego w jednej dziedzinie.Medyk, Inżynier-taktyk, zwiadowca, kupiec, trener.Najciężej jest z medykiem :]
    Uzbrojenie, to jednoręczny, tarcza, włócznia(kopia dla tych lepszych) i coś do rzucania.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2369 dnia: Października 17, 2010, 16:51:31 »
    Co do uzbrojenia, to już pisałem -walka na koniu,  2H wielki pendorski(może postaram się o lepszy), łuk noldorski, 2 x kołczan noldorskich.Czasami zmieniam jeden kołczan na kopię.
    Postaraj się!:) Przy runicznym dwuręczniaku pendorski wygląda jak maluch przy Ferrari...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx