Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2295 dnia: Października 12, 2010, 10:35:55 »
    Witam!

grałem w tego moda jak byłą wersja 2.5 (jak dobrze pamietam) duzo sie zmieniło w nowej wersji i warto pograc?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2296 dnia: Października 12, 2010, 10:55:30 »
    Zmieniło się całkiem sporo, zmiany masz wypisane w 'cechy' w pierwszym poście tego wątku. Oczywiście warto zagrać, gdyż pojawiło się trochę nowego, a reszta została doszlifowana.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2297 dnia: Października 12, 2010, 23:48:43 »
    a mozecie mi jeszcze przypomniec jak sie zdobywalo rubiny bo wiem ze 1 jest w miescie Rane a dalej jakos nie moge se przpomniec wiem ze jest to tu w tym temacie ale mam zamało czasu zeby cały przejrzec

wielkie dzieki!

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2298 dnia: Października 13, 2010, 08:35:31 »
    Można je otrzymać jako wykup z niewoli pojmanych bohaterów niezależnych, Syla Uzas, Boris, Maltise itp.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2299 dnia: Października 13, 2010, 12:23:54 »
    Mam w umiejętnościach oddziału niektóre umiejętności na 10+1 zastanawiam się czy można dać gościowi umiejetość na 11 i czy to +1 w ogóle działa jak już jest 10. Wie ktoś to może??
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2300 dnia: Października 13, 2010, 14:27:33 »
    masz tak poniewaz ulepszałes tez kompanom np. taktyke i dodaje Ci 1. ale czy dzialo to na 11 Ci nie powiem.

A co jeszcze mozna zrobic z rubinami oprocz zalozenia zakonu/odkrycia kopalni i kupienia miecza bo tu trace tylko 3 krysztaly a mozna ich miec duzo wiecej.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2301 dnia: Października 13, 2010, 16:09:41 »
    Odwiedź tawerną w Larii

Można tam kupowac uzbrojenie Noldorów oraz prowadzić rekrutację Eldów (na zakup sprzętu jednorazowo kamyk i duże sumy pieniędzy, werbowanie jednostek każdorazowo kamyk)

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2302 dnia: Października 13, 2010, 16:32:21 »
    oo czyli jakas nowosc dzieki!

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2303 dnia: Października 13, 2010, 18:04:20 »
    w sklepiku nie tylko jest uzbrojenie noldorów ,ale także inny bardzo dobry sprzęt

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2304 dnia: Października 13, 2010, 19:35:16 »
    oo czyli jakas nowosc dzieki!

co do nowości, to można zrobić jakiś numer z obozami trenerskimi.Słyszałem, że trzeba tam zanieść sól i przyprawy.Ja próbowałem, ale po gadce o Pendorze, zabrał mi sól i na tym się skończyło.Po pełnym wykonaniu zadania, są jakieś bonusy w stylu jakiś elitarnych jednostek.

W tawernach można dostać eliksiry, podnoszące współczynniki.I też chyba za gem'a(te kamyki)
    AHA!Nie używaj kodów!Za dobre statystyki dostajesz bonusy - użycie kodów, eliminuje je wszystkie!
    Do podnoszenia statystyk goń armie heteryków, większość to masa do zarżnięcia!Są słabsze niż w 2.5
    Są również zadanka od bóstw - dają niezłe artefakty!

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2305 dnia: Października 13, 2010, 20:23:53 »
    Mam w umiejętnościach oddziału niektóre umiejętności na 10+1 zastanawiam się czy można dać gościowi umiejetość na 11 i czy to +1 w ogóle działa jak już jest 10. Wie ktoś to może??
    Mnie się wydaje że to raczej efekt posiadania książki o szkoleniu

co do nowości, to można zrobić jakiś numer z obozami trenerskimi.Słyszałem, że trzeba tam zanieść sól i przyprawy.Ja próbowałem, ale po gadce o Pendorze, zabrał mi sól i na tym się skończyło.Po pełnym wykonaniu zadania, są jakieś bonusy w stylu jakiś elitarnych jednostek.
    Co do soli i przyprawy w obozie to powtórzę moje boje:)
    (click to show/hide)

Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #2306 dnia: Października 13, 2010, 21:05:29 »
    A ja na samym początku mając pierwszy bądź drugi level wziąłem misję polegającą na zbieraniu podatków, nie oddając ich było mnie stać na przyprawę i sól. A trener mimo mojego niskiego doświadczenia dał mi 100000, gema i Noldorów. To chyba raczej zależy po prostu od losowości.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline TheSpecialOne

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2307 dnia: Października 13, 2010, 23:23:03 »
    witam, gram od niedawna w PoP 3.1, jeszcze się nie orientuje dobrze we wszystkim, więc pytam:
    1) jest jakiś sposób, żeby rekrutować Noldorów (za wyjątkiem tracenia gema u tego kutafona w Larii) i demonic magnusów? Do tego trzeba mieć 50 charyzmy i 10perswazji?
    2) czy tylko u mnie, czy u wszystkich noldorzy są relatywnie cieńcy? Byle jaki oddział, pierwsz z brzegu (oczywiście w miare liczny, ale bez przesady) ich zaatakuje, a oni od razu leżą i kwiczą? Ja tam przeczytałem, ze 400noldorów rozwala zawsze wszystkich, a tu taki fail! Poza tym przeważnie przed wszystkimi uciekają... To tak ma być?

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2308 dnia: Października 13, 2010, 23:37:44 »
    a to musze z tym obozem jutro sprawdzic.:)

a jeszcze jedno pytanko co robi ten 2 pan w koplani co tylko wino pije wpadl juz ktos na to ? bo w wersji 2.5 chyba nie wiedzial:/

a co do kupowanie za gem w Lari to jakos mi nie pykło moze dlatego ze mamy z nimi wojnne bede musial kiedys indziej sprawdzic.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2309 dnia: Października 13, 2010, 23:46:09 »
    Pierwszy da Ci dziwny miecz(topór etc.), zaś drugi ( jak drugi raz zagadasz i masz drugiego gema) zamieni go na miecz(topór jw.)  runiczny (szmaragdowy, rubinowy lub szafirowy) najlepszą broń w grze. Tylko nie możesz mieć w bagażu wina bo się zaleje i nic nieda.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx