Ałtsajder,
Konie noldorskie są najlepsze w swojej klasie, a właściwie w 2 klasach(hunter+courser)-
najszybsze i najwytrzymalsze.
A
Champion Noldor Spirit Horse jest najlepszym koniem w PoP-ie, (dla
raszerów i łuczników), no i najładniejszym, IMHO:)
Opancerzenie:
70Szybkość:
52(!)
Zwrotność:
38Szarża:
37Zdrowie:
190Wymagania:
8(niestety:)
PS Z tymi wymaganiami dla itemek noldorskich też przeszarżowali w drugą stronę- w 2.5 niskie wymagania otwierały drogę dla hardkorowców, żeby już na początku gry, w potyczkach z noldorskimi patrolami, pozyskać topowy sprzęt dla Siebie i NPC(wymagania były wtedy śmieszne, np zbroje szlacheckie -6 do 8, Noldor Spirit Horse-4(reszta koni-3{poza czempionem-5}).
Rycerzy zakonnych będziesz mógł pozyskiwać i szkolić jak już założysz zakon, powinieneś to wiedzieć jeśli pykałeś w 2.5, albo ja niezbyt kumam, o co ci biega.
Rycerzy regionalnych/frakcyjnych można wyszkolić tylko z kolesi, którzy mają szlacheckie pochodzenie(czyli w nazwie musi się pojawić magiczne słowo
Noble)
Jak to wyglądało/nazywało się w polskim tłumaczeniu, nie pamiętam.
Ja bym
Stability Pack omijał z daleka( dlatego wyszedł PoP 3.1, żeby rozwiązać problemy jakich dotyczył m.in St. Pack)- inna sprawa , że u wielu osób mod i tak zachowuje się niestabilnie, zwłaszcza po
500 dniu gry. Ale jeśli masz w miarę mocny komp i jesteś szczęściarzem, nie powinno być większych problemów-poza terenami górskimi i mocno zalesionymi, gdzie prawie wszystkim trochę przycina gra, ale na to jest rozwiązanie/patch, musisz sam(jeśli będzie taka potrzeba) poszukać w tym wątku, bo ja akurat z tego nie korzystałem).
=================================================================================
EDIT: @All, liczyliście kiedyś, ile zdobyliście wszystkim gemm? Mnie wyszło, że w 2.5 to było
19(+1 z Rane), a w 3.1-
10(+1)
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
EDIT1:A tu coś, co chyba już definitywnie rozstrzyga kwestia możliwości zdobywania zamków/ miast bez wchodzenia na blanki
Warunek jeden, IMHO, być w miarę sprawnym łucznikiem(bo już kusznik może być za wolny i nie ma co się sugerować tym że tu, w samej końcówce, akurat strzelam już z podniesionej kuszy: )