Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684269 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2325 dnia: Października 14, 2010, 18:53:44 »
    NIe. Raz i chwatit:). Ale jak masz gemy to możesz dokupić np łuk, albo popróbować topora... Też frajda.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2326 dnia: Października 14, 2010, 18:58:46 »
    ale mam problem w kupowaniu z miasta Laria nigdzie nie widze na targowisku kup za gem ...

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #2327 dnia: Października 14, 2010, 19:00:47 »
    ale mam problem w kupowaniu z miasta Laria nigdzie nie widze na targowisku kup za gem ...
    Ale co Ty chcesz kupić za gema? Np: mapę albo miksturkę? Jeśli tak to odpowiednich handlarzy szukaj w tawernach, a nie na targu. Taki z targowiska za gema da Ci tylko kasę, nic więcej. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2328 dnia: Października 14, 2010, 19:06:03 »
    no ale w Lari idzie kupic nolrdowskie rzeczy kóń by mi sie przydal:D

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2329 dnia: Października 14, 2010, 19:10:41 »
    W gospodzie stoi gość, bodaj Quifgen, musisz z nim pogadać, za gema otworzy Ci noldorski skład, ale trzeba mieć duuużo kasy żeby skorzystać...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Zawew

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2330 dnia: Października 14, 2010, 19:46:23 »
    Witam, mam problem z instalacja spolszczenia do  Prophesy of Pendor 3.01, sciagnalem plik...zainstalowalem i spolszczenie nie zadzialalo, gdzie mam je wkleic/uruchomic, zeby zadzialalo ?
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2010, 20:15:59 wysłana przez Zawew »

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2331 dnia: Października 14, 2010, 20:34:06 »
    Musisz mieć spolszczoną podstawkę, a potem Mount&Blade - Modules - Prophesy of Pendor - languages, to wszystko już parę razy było na forum, naprawdę warto przejrzeć wątek :), jest też opcja "szukaj".

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2332 dnia: Października 14, 2010, 21:22:39 »
    ja juz mam ost. pytanko nie moge szkolic imperialnych rycerzy ani z innych nacji... dochodze do ost w imprealiach. legionisci i glatiatorzy a no i jeszcze tam kogos z luku ale rycerzy nie ma... nie wiem czy musze byc u nich w nacji czy meic ich zamek ?? o co chodzi bo wole miec rycerzy niz legionistow

z eq juz sobie poradzilem dzieki!

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2333 dnia: Października 14, 2010, 21:26:09 »

Można troszkę zarobić, ale to i tak bez sensu bo kupcy nie mają tyle kasy....

no ale w Lari idzie kupic nolrdowskie rzeczy kóń by mi sie przydal:D

Konia to podczas łupieży znalazłem , dobre...szybkie i dość wytrzymałe

Offline bij moskala

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2334 dnia: Października 15, 2010, 01:46:13 »
    Takie szybkie pytanko,opłaca sie instalować tego stability packa pod 3.0 (wiem że PoP teraz jest 3.01,ale może pack na coś pomaga) czy lepiej go nie ruszać ?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2335 dnia: Października 15, 2010, 07:33:06 »
    Ałtsajder,

Konie noldorskie są najlepsze w swojej klasie, a właściwie w  2 klasach(hunter+courser)- najszybsze i najwytrzymalsze.
    A Champion Noldor Spirit Horse jest najlepszym koniem w PoP-ie, (dla raszerów i łuczników), no i najładniejszym, IMHO:)
    (click to show/hide)
    Opancerzenie: 70
    Szybkość: 52(!)
    Zwrotność:38
    Szarża: 37
    Zdrowie: 190
    Wymagania: 8(niestety:)

PS Z tymi wymaganiami dla  itemek noldorskich też przeszarżowali w drugą stronę- w 2.5 niskie wymagania otwierały drogę dla hardkorowców, żeby już na początku gry, w potyczkach z noldorskimi patrolami, pozyskać topowy sprzęt dla Siebie i NPC(wymagania były wtedy śmieszne, np zbroje szlacheckie -6 do 8, Noldor Spirit Horse-4(reszta koni-3{poza czempionem-5}).
    _______________________________________ _______________________________________ _________________________

Milicja,
    Rycerzy zakonnych będziesz mógł  pozyskiwać i szkolić jak już założysz zakon,  powinieneś to wiedzieć jeśli pykałeś w 2.5, albo ja niezbyt kumam, o co ci biega.
    Rycerzy regionalnych/frakcyjnych można wyszkolić tylko z kolesi, którzy mają szlacheckie pochodzenie(czyli w nazwie musi się pojawić magiczne słowo Noble)
    Jak to wyglądało/nazywało się w polskim tłumaczeniu, nie pamiętam.

_______________________________________ _______________________________________ _________________________

Bij moskala,

Ja bym Stability Pack omijał z daleka( dlatego wyszedł PoP 3.1, żeby rozwiązać problemy  jakich dotyczył m.in St. Pack)- inna sprawa , że u wielu osób mod i tak zachowuje się niestabilnie, zwłaszcza po 500 dniu gry. Ale jeśli masz w miarę mocny komp i jesteś szczęściarzem, nie powinno być większych problemów-poza terenami górskimi i mocno zalesionymi, gdzie prawie wszystkim  trochę przycina gra, ale na to jest rozwiązanie/patch, musisz sam(jeśli będzie taka potrzeba) poszukać w tym wątku, bo ja akurat z tego nie korzystałem).

=================================================================================
    EDIT: @All, liczyliście kiedyś, ile zdobyliście wszystkim gemm? Mnie wyszło, że w 2.5 to było 19(+1 z Rane), a w 3.1- 10(+1)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

EDIT1:A tu coś, co chyba już definitywnie rozstrzyga kwestia możliwości zdobywania zamków/ miast bez wchodzenia na blanki
    (click to show/hide)
    Warunek jeden, IMHO, być w miarę sprawnym łucznikiem(bo już kusznik  może być za wolny i nie ma co się sugerować tym że tu, w samej końcówce, akurat strzelam już z podniesionej kuszy: )
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2010, 09:54:29 wysłana przez Liveon »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2336 dnia: Października 15, 2010, 09:21:30 »
    aha ok rozumiem dzieki.:]

ps. a jak pozabijales tych z tarczami :> osłaniali sie?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2337 dnia: Października 15, 2010, 09:26:01 »
    aha ok rozumiem dzieki.:]

ps. a jak pozabijales tych z tarczami :> osłaniali sie?

Ja tarczownikami w ogóle się nie zajmuję(a przynajmniej  nie w pierwszej kolejności) , to jest zadanie między innymi dla kuszników/Ebony Gauntlet, którzy  tarcze mielą kilkoma bełtami.
    Ja zdejmuję najpierw tych, którzy są grożni na dystans, czyli łuczników/kuszników/oszczepników, a Ci, jak wiadomo, tarczami się nie osłaniają(a przynajmniej nie robią tego podczas obstrzału).
    Kiedy ich się zlikwiduje, to rzeź pozostałych zawodników jest już tylko rutynową kwestią czasu.
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2010, 09:32:06 wysłana przez Liveon »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2338 dnia: Października 15, 2010, 10:39:32 »
    Ałtsajder,

Konie noldorskie są najlepsze w swojej klasie, a właściwie w  2 klasach(hunter+courser)- najszybsze i najwytrzymalsze.
    A Champion Noldor Spirit Horse jest najlepszym koniem w PoP-ie, (dla raszerów i łuczników), no i najładniejszym, IMHO:)
    (click to show/hide)
    Opancerzenie: 70
    Szybkość: 52(!)
    Zwrotność:38
    Szarża: 37
    Zdrowie: 190
    Wymagania: 8(niestety:)

PS Z tymi wymaganiami dla  itemek noldorskich też przeszarżowali w drugą stronę- w 2.5 niskie wymagania otwierały drogę dla hardkorowców, żeby już na początku gry, w potyczkach z noldorskimi patrolami, pozyskać topowy sprzęt dla Siebie i NPC(wymagania były wtedy śmieszne, np zbroje szlacheckie -6 do 8, Noldor Spirit Horse-4(reszta koni-3{poza czempionem-5}).

W tym przypadku akurat ich nie pokonałem, nie pamiętam dokładnie, ale po rozbiciu jakiejś armii dostałem noldorskiego konia....co do wymagań, to pamiętam, że musiałem poczekać chyba ze 3 poziomy zanim się dorobiłem...tutaj + dla twórców M&B inteligencja i dodatkowy punkt :D

Czy jest to możliwe?Mogło być tak.Noldorski patrol pokonany, przez Sarleon(niewolnicy), ci zaś przez Jatu(sojusznicy), których rozgromiłem ja(trupy a sprzęt mój) - przypuszczalnie tak było, ale równie dobrze mogło to być imperium, bo i z nimi walki toczyłem.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2339 dnia: Października 15, 2010, 11:00:25 »
    Mieliście całkowitą rację. Królestwo Sarleonu to śmiech na sali... czytałem tu troszkę o nich, że są słabi ale nie spodziewałem się takiej miernoty... W każdym modzie Swadia była jedną z najsilniejszych nacji a tu... porażka... Konnica, która wszędzie była siłą Swadi znikła... LIPA... Dołączyłem do Sarleonu jako najemnik i co udało mi się zauważyć to DShar ma w swoich szeregach masę doborowych wojowników(w poprzednim moich modach to byli głównie wojownicy z lukiem na koniu a tu masa świetnej piechoty w szeregach). Rhodocy czy jak to się pisze w innych modach zwykle bez konnicy a tu mają jej masę i to dość silną... To samo imperium w poprzednim popie podobali mi się głównie z powodu sietnej piechoty a tu także masa kawalerii... Wg mnie siły są źle zbilansowane Sarleon nawet z moją pomocą dostaje baty że hej...

Zastanawia mnie jedna rzecz... jak wy pokonujecie armie po 200 chłopa w oddziale. Mój poziom trudności to ok 65%(nie pamiętam dokładnie) Ja obrażenia 1/4 reszta normalne i tu mam problem w starciu mojego oddziału ok 90 chłopa z ok 140 wrogich jednostek moi padają jak muchy... Trening jednostek trwa dość długo, co za tym idzie większość moich jednostek to jakaś średnia piechota lub odbita jednostka, jak wy rozwiązujecie ten problem?

Jako, że lubię miecze 1 ręczne to który wg was jest lepszy ruby czy emerald? Prosiłbym o jakieś uzasadnienie.
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2010, 11:04:04 wysłana przez Crims »