Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684267 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ramirez

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2400 dnia: Października 19, 2010, 20:25:40 »
    Jeśli mogę się wtrącić...
    Mam wyjątkowo irytujący problem z tym oto modem. Przy bardziej konkretnych bitwach się wyłącza, ba nawet nie muszą być konkretne. Przy native moge lekko jechać na BS 800+ a tutaj wyłącza mi się nawet przy... uwaga - 60. Jest jakieś coś poprawkowego? Bynajmniej jestem pewny, że to nie przez komputer. Co z tym zrobić?
    Pozdrawiam.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2401 dnia: Października 19, 2010, 20:42:52 »
    spróbuj wyłączyć lub ograniczyć ilość ciał jeśli masz ustawione 'nieograniczone'

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2402 dnia: Października 19, 2010, 21:01:21 »
    Jeśli mogę się wtrącić...
    Mam wyjątkowo irytujący problem z tym oto modem. Przy bardziej konkretnych bitwach się wyłącza, ba nawet nie muszą być konkretne. Przy native moge lekko jechać na BS 800+ a tutaj wyłącza mi się nawet przy... uwaga - 60. Jest jakieś coś poprawkowego? Bynajmniej jestem pewny, że to nie przez komputer. Co z tym zrobić?
    Pozdrawiam.
    Ilość ciał, może zaszkodzić ale przy walce ok 1000 wojaków, ale dla pewności sprawdź!

hm...Miałem podobnie, tylko problemem były drzewa, najpierw bardzo mocne cięcie, potem "CTD".Zmniejszyłem jakość cieni drzew i po problemie!
    Dla pewności, zainstalowałem modyfikację na czystego M&B, zrobiłem defragmentację, i skany dysków.Wszystko śmiga, aż miło się patrzy.Oprócz PoP, grywam w Brytenwaldę na maksymalnych z BS 250, z zainstalowanym PLpackiem, i naprawdę!Zero problemów!!Także, to nie wina sprzętu

@ Agis!
    Znam to ;)
    Teraz to jest forma przekory :)

Walka jazdą istnieje, ale tylko przelotem - assassin's creed

walkę z Noldorami wybiłem sobie z głowy, kiedy byłem świadkiem ostrzału noldorskich strażników jazdy jatu, nie wspominając o tym, co zrobiła jazda...

Offline Ramirez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2403 dnia: Października 19, 2010, 21:31:37 »
    Sam się zdziwiłem ale po ograniczeniu ilości ciał jeszcze się nie wyłączyło. Teraz będę powoli zwiększał BS i zobaczę na ile mogę sobie pozwolić. Dziękuję za pomoc.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2404 dnia: Października 20, 2010, 09:03:23 »
    Niestety w popie jest jakiś błąd... przy pojawianiu się wsparcia na zbyt dużym bs gra się wysypuje. Na moim dobrym kompie przy bs 200 pojawiły mi się problemy. Cienie na minimum, jedynie textury na maxa, pisałem już o tym na, którejś stronie.
    Gra w popa na bs 100 to głupota... cała przyjemność jest w dużych bitwach gdzie wygrana zależy od wielkości i siły twojego oddziału a nie od gracza, który sam wysieka na bs 100 połowę wrogiego wojska. Cała frajda gdy walka jest w 1 turze i walczy masa wojska a nie 10 jednostek na krzyż... Na bs 100 i łatwych ustawieniach to nawet potężne armie nie stanowią problemu...

Mam problem z moim lordem... przekabaciłem 1 z D-Sharu, siedzi ci taki w zamku nic nie robi, ma tylko 15 chłopa i nic nie rośnie. Myślałem że jak dam mu wioskę to zacznie mu wojsko rosnąć, nic z tego... Czy dopiero jak mu dam zamek to zacznie zbierać wojsko? Przyjąłem kulturę Imperium czy to ma tu coś do znaczenia?

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2405 dnia: Października 20, 2010, 09:28:37 »

Mam problem z moim lordem... przekabaciłem 1 z D-Sharu, siedzi ci taki w zamku nic nie robi, ma tylko 15 chłopa i nic nie rośnie. Myślałem że jak dam mu wioskę to zacznie mu wojsko rosnąć, nic z tego... Czy dopiero jak mu dam zamek to zacznie zbierać wojsko? Przyjąłem kulturę Imperium czy to ma tu coś do znaczenia?
    Zauważyłem, że jak uwalniam w zamian za służbę lorda, który jest ranny, potrafi siedzieć w zamku ze 2-3 tygodnie. Natomiast wyleczony w ciągu paru dni pomyka już z armią 120 ludzi. Może to przypadek, może nie, ale od tamtej pory uwalniam tylko wyleczonych.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2406 dnia: Października 20, 2010, 14:40:06 »
    spróbuj wysłać go do jakiegoś innego zamku/miasta ,choć może być ciężko bo zazwyczaj jak mają małą armię to mają też pełne portki i nie chętnie podróżują ;p

mi kiedyś jeden lord się zaciął przy singal ,jest tam takie przejście na skróty i można przejść przez rzekę i prawdopodobnie się zaciął tam i biegał tylko po wodzie i nie mógł na ląd wrócić :d

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2407 dnia: Października 20, 2010, 18:21:31 »
    mam podobny problem... tylko ze ja nikogo nie odbilem koles poszedl do mojego zamku z odzialem 77 ludzi i siedzi w nim caly czas wojska ani mu ubywa ani przybywa. nie wiadomo o co chodzi moze jak odejde od krolestwa to zacznie grac a jak nie to zawsze 77 wiecej do ochrony :]

i jeszcze jedno pytanko : to ze mogliscie dostac ludzi od zarzadzy zamków to mieliscie swoje krolestwo czy byluscie wasalem??

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2408 dnia: Października 20, 2010, 19:37:37 »
    i jeszcze jedno pytanko : to ze mogliscie dostac ludzi od zarzadzy zamków to mieliscie swoje krolestwo czy byluscie wasalem??
    Zdobyłem Talon Castle jako wasal Imperium i dostałem go od Mariusa. I prawie od razu przybłąkała się grupka 400 żołdaków z Mettenheim.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2409 dnia: Października 20, 2010, 21:45:03 »
    aha dostales zamek ja sam zdobylem to moze o to chodzi ze musisz dostac zamek i dostajesz ludzi zeby go lepiej obronic niech sie inni wypowiedza co dostali armie

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2410 dnia: Października 20, 2010, 21:46:37 »
    Też chciałem sobie ustawić bs na 400...nic z tego, cztery razy w tej samej bitwie mi wysypalo gre to dalem sobie spokoj. Wrocilem na lono setki...ale teraz trudno grac, jak sie chwile temu widzialo dwustuosobową armie z jednej strony i dwustuosobową z drugiej...

Ja uwalniam wlasciwie od razu jako rannych i mam lordow juz w ciula, akurat tyle aby obsadzic cale macierzyste tereny Empire plus polowe Sarleonu :) Co prawda ci "dostojniejsi" czyli na przyklad Książęta (Dux to z łaciny książę) Dostali miasto + wioski + zamek + wioske...teraz mysle nad drugim zamkiem dla mnie, jakas baza wypadowa w centrum mapy by sie przydala.

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2411 dnia: Października 21, 2010, 08:12:59 »
    aha dostales zamek ja sam zdobylem to moze o to chodzi ze musisz dostac zamek i dostajesz ludzi zeby go lepiej obronic niech sie inni wypowiedza co dostali armie

Armia do wynajęcia pojawia się losowo i nie koniecznie musi to być Mettenheim, ja dostałem jakąś armię 100 kobitek i siedzą w Cez na obstawie.

Wracając do moich aspiracji - porwałem się na przerażający legion Malt... cośtam. Miałem 300 Centurionów legionu cienia i pomoc swojego lorda (miał 140 kiepskiego woja). Udało mi się pokonać tą armię na raty. Wszystko odbywało się w okolicy mojego miasta Cez więc po pierwszej rundzie wycofałem się do miasta po uzupełnienie wojska i przystąpiłem do kolejnego ataku. Za drugim razem już było po wszystkim. A nawet Malti.... (wódz przerażającego legionu trafił do mojej niewoli). Najbardziej cieszy fakt że przerażający legion miał ponad 1400 niewolników których prawie w całości przejął mój lord :) teraz biega z 1200 armią :) Następne w kolejności będą armie jatu i z gór.

Dodam jako istotny fakt iż mogę tylko pomarzyć o zwiększeniu BS - mam zbyt słabego kompa - gram na BS 100 a i tak się tnie najgorzej w górach i w lesie gdy jest dużo szybko poruszających się jednostek (konnych).

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2412 dnia: Października 21, 2010, 09:11:11 »
    A czy da się jakoś zwiększyć ilość przybywających fal wsparcia? Drażni mnie trochę zaczynanie walki kilka razy od nowa. Problemu nie ma przy większym bs ale w PoPie jest jakiś problem z tym a przy bs 100 jest to męczące.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2413 dnia: Października 21, 2010, 10:05:38 »
    A czy da się jakoś zwiększyć ilość przybywających fal wsparcia? Drażni mnie trochę zaczynanie walki kilka razy od nowa. Problemu nie ma przy większym bs ale w PoPie jest jakiś problem z tym a przy bs 100 jest to męczące.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,46290.0.html - w tym temacie masz ok 100 możliwych kombinacji z M&B.jeżeli chodzi o zmianę ilości fal, to w dziale
     "Combats/troops" - pozycja 8.
    Czyli trzeba coś tam pozmieniać w mission_templates.txt

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2414 dnia: Października 21, 2010, 14:23:41 »
    a masz taki poradnik gdzies po polsku:D?