Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 688070 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2310 dnia: Października 14, 2010, 00:02:39 »
    Bo w PoP3.1 spaprano  Noldorów, nawet nie tyle ich samych, tylko kwestię wielkich armii-a mówiąc wprost- zwyczajnie ich nie ma, bo nie  ma Ithilrandira i Aeldariana,  zwłaszcza Aeldarian to był świetny fighter( z najlepszymi statami wśród wodzów armii napływowych).
    A dla mnie ukoronowaniem  gry w PoP 2.5 było właśnie pokonanie ich armii( dochodzących do 700 elitarnych jednostek, w tym np Noldor Twilight Knight-w 3.1 praktycznie nieobecnych).  Jak ich się zmiotło można było sobie spokojnie  dopisać do nicka- Invictus.
    Bo kto z nimi wygrał  był  rzeczywistym władcą Pendoru:)

W 3.1 to jest pod tym względem śmiech na sali- jakieś patrole 70-osobowe i eta wsjo-żadne to wyzwanie, jak już się ma w miarę wyszkolony oddział, a jeśli zdarzy się spotkać coś większego to okazuje się, że większość to chłam wojenny, zrekrutowany z wyzwoleńców.
    Powtarzam się , ale  sprawa noldorska to dla mnie największe rozczarowanie w 3.1

PS W 3.1 nie można w żaden sposób rekrutować jednostek z z lvl powyżej 40.
    PS1 I fakt, współczynnik agresywności też Noldorom spadł, w 2.5 zwykły patrol atakował  nawet 3-krotnie większe oddziały, o armiach nie wspominając, bo oni atakowali wszystkich, heh...
    PS2 Dla mnie plusy 3.1 to:
    -kwestia rekrutacji i szkolenia zakonników, bo w 2.5 było zbyt łatwo ich produkować,
    -rozbudowane drzewka rozwoju
    - i ogólnie wiekszy asortyment jednostek i  wyposażenia,
    -wzmocnienie siły bojowej niektórych armii koczowniczych
    - no i ten Figofago z gadzetami noldorskim w Larii tez ujdzie w tłoku,
    - aha i jeszcze te acziki
    - i system/ilość questów zamkowych

PS3 Nigdy nie wykonywałem tego myku w obozie treningowym z solą i przyprawami, więc, niestety, nie pomogę.
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2010, 00:29:08 wysłana przez Liveon »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2311 dnia: Października 14, 2010, 00:07:49 »
    Liveon sprawdzilem nawet przed JAtu uciekali..:/ a 2.5 nawet ich wodza atakowali :/ teraz to lipa fakt:/

ps. o co chodzi z tym obozem treningowym bylem w kazdym mialem przyprawy i sol gadalem z instruktorem nawet pokonalem te wszystkie wyzwania co mial i nic mi nie dał ani nie mogelm nawet o tym zagadac WTF!!!??

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2312 dnia: Października 14, 2010, 00:41:06 »
    W moim przypadku musiałem oddać 3x sól przyprawy w ogóle były nie potrzebne zrobiłem to okolu 30 lv
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2010, 00:47:24 wysłana przez TomekDex »
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline TheSpecialOne

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2313 dnia: Października 14, 2010, 00:49:01 »
    hmm, z tymi obozami to ciężko powiedzieć. Ja gdzieś koło 50dnia w grze wybrałem się do takiego obozu w Empire z 3 workami soli i 1 przypraw. Zapytałem go od razu o Pendor (czy jakaś taka opcja dialogowa) a on mi dał wojsko, 10k i gema, tyle że zniknęły wszystkie obozy z mapy,wziął całą sól ale przypraw nie wziął. Z drugiej strony, kumpel zrobił podobnie, i nic się nie wydarzyło... Ale chyba tu nie może wchodzić w grę losowość?

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2314 dnia: Października 14, 2010, 10:22:58 »
    2. zdobyłem ~ 5 poziom wszedłem łyknął sól i nie mogłem wyjść.
    Wyjść sie dało, tylko, że pewnie nie wylo widac napisu WYJDZ. Trzeba kliknac tam gdzie powinien byc ten napis i wyjdzie (bo on tam jest ino go nie widac)
    A co do obozu to kupiem 3x Sól i przyprawy i zezarlo mi 3x sol i dostalem zajebistego wojska kase i gema i reputacje

Offline Krystian10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2315 dnia: Października 14, 2010, 11:42:01 »
    Ta, to prawda. Tak samo było w SWC po pojedynku przyjacielskim...

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2316 dnia: Października 14, 2010, 12:41:55 »
    Pierwszy da Ci dziwny miecz(topór etc.), zaś drugi ( jak drugi raz zagadasz i masz drugiego gema) zamieni go na miecz(topór jw.)  runiczny (szmaragdowy, rubinowy lub szafirowy) najlepszą broń w grze. Tylko nie możesz mieć w bagażu wina bo się zaleje i nic nieda.

no własnie nie działo to ...:/ mam 2 gema nie mam wina a on wciaz wina chce..:/

wzielem bron dwu reczna moze jej nie idzie?? od tego 1

a do obozu juz pomogło dzieki!

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2317 dnia: Października 14, 2010, 13:34:15 »
    milicja,
    Broń musisz mieć w bagażu, a nie przy sobie, w garści, i jeden slot pusty-tak zrobiłeś?
    Notabene, w 2.5 ode mnie dziadek nie brał wina  w zamian za ulepszenia.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2318 dnia: Października 14, 2010, 14:25:55 »
    aha ok sprawdze.!

a czy dostaje bonusy tylko za pokonanie armie z wodzem czy za heretyckie bez wodza tez dostane?? (bo pokonalem tam jakas armie 200 ludu i nic nie dostalem a za wodza tych z gór Wolf~ cos tam dostalem.)

i czy jak wypuszcze pojmanych wojownikow za gem to czy pojawia sie ponownie w 2.5 wracali ale trzeba bbylo dlugo czekac.!

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2319 dnia: Października 14, 2010, 14:54:11 »
    aha ok sprawdze.!

a czy dostaje bonusy tylko za pokonanie armie z wodzem czy za heretyckie bez wodza tez dostane?? (bo pokonalem tam jakas armie 200 ludu i nic nie dostalem a za wodza tych z gór Wolf~ cos tam dostalem.)

i czy jak wypuszcze pojmanych wojownikow za gem to czy pojawia sie ponownie w 2.5 wracali ale trzeba bbylo dlugo czekac.!

1.Za pokonanie armii dostajesz doświadczenie i kasę - standard.gema dostajesz tylko od wodzów
    2.Jeszcze na takich się nie nadziałem.

@Down!

Te z kopalni można ulepszać!I powinny być lepsze!Ja się jeszcze nie dorobiłem i używam Zabójczej ostrości wielkiego pendorskiego, dwuręcznego!Kasiorkę pakuję w wojsko!
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2010, 17:04:30 wysłana przez ałtsajder »

Offline TheSpecialOne

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2320 dnia: Października 14, 2010, 16:35:18 »
    które bronie są lepsze: te noldorskie co można kupić w larii, czy może te z kopalni.. tej, no, al Dżazira, czy jak jej tam?

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2321 dnia: Października 14, 2010, 17:19:56 »
    Te z kopalni! Wymiatały w dwójce i tu też jest różnica paru klas. Nb. długi runiczny (120/120) mnie rozczarował, niby statystyki jak złoto ( jak go pierwszy raz zobaczyłem, to przysiadłem:)), ale w walce kiszka... Od razu widać różnicę, po runicznym z kopalni poprawiać raczej nie trzeba, klasa sama w sobie.  Można bawić się noldorskim mieczem póki nie uzbierasz gemów, ale imho, przesiadka obowiązkowa.
    aha ok sprawdze.!

Bonus dostaniesz za pierwszą pokonaną armię heretyków i węży. Jatu i Tajemniczych chyba też, ale nie wiem bo polowałem na bohaterów (gem!).
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline TheSpecialOne

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2322 dnia: Października 14, 2010, 17:35:39 »
    aha, a ktorego apgrejda lepiej zrobić? Na szmaragdowy czy jaki? Zależy mi głównie na sile ognia

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2323 dnia: Października 14, 2010, 17:42:26 »
    Tu masz charakterystyki
    http://popmod.wetpaint.com/page/Rune+Weapons
    Ja stawiam na rubinowy (ruby)
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2324 dnia: Października 14, 2010, 18:19:37 »
    a mecze mozna ulepszac 1 raz czy pare razy?? juz ulepszylem u hermita  1 raz i ciekawi mnie czy mozna dalej go ulepszyc