Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686185 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2250 dnia: Października 01, 2010, 13:12:38 »
    Jednostki pendorskie są przeciętne, niezbyt dobrze opancerzone, trochę ponad średnią umiejętności, generalnie to taki wypełniacz, od razu nie padną, mogą też coś pociąć, ale bez większych sukcesów. W porównaniu do podstawowych jednostek innych nacji są to o wiele gorsze jednostki.
    Jest jeden plus - dobrze się sprawują jako garnizon - szybko awansują, są tani, potrafią dość dobrze strzelać, a man-at-armsi z dwuręczniakami dość dobrze kroją.

Kulturę Pendoru bierze się właściwie tylko ze względu na linię Noble, która jest świetna no i potrzebna do rekrutacji większości zakonników.

Offline malyboy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2251 dnia: Października 01, 2010, 14:31:36 »
    ja właśnie wybrałem kulturę pendoru ze względu na zakony ,obecnie na początku jest ciężko ale po zbudowaniu obozu szkoleniowego i założenia 2-3 zakonów powinno być lepiej ,łucznicy wyszkoleni na maxa mają całkiem niezłe staty i w garnizonie razem ze zbrojnymi z 2 ręcznymi mieczami nieźle sobie radzą ,a w polu jest już gorzej ,ale na razie wspieram się jednostkami innych frakcji i szlachcicami z tawern dopóki nie będę szkolił zakonników

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2252 dnia: Października 02, 2010, 19:29:03 »
    No niestety to za mało... Tak dwa albo i więcej już jest lepiej, tylko, że to trzeba pokombinować, jak ci się chcę to kieruj się tu: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,77442.msg2025532/topicseen.html#msg2025532

Ja gram na 4-letnim kompie z battlesizerem na 150, bez ciał, tekstury na 50%, z 2GB wirtualnej i tylko raz miałem tego errora...

PS. wersja z grudnia 2009, z exe ważącym 1,97 MB jest stabilniejsza
    A może coś jest z battlesizerem? Niestety nie władam na tyle angielskim żeby z Taleworlds coś pokapować, ale nie miałem tego problemu póki go nie użyłem...
    Mam Athlona 6400, ati 5850, 4 gb pam. i ustawiłem 9 gb wirtualnej, oczywiście pokastrowałem ustawienia i przy 199 na battlesizerze wiesza się co 5 minut:(
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2253 dnia: Października 02, 2010, 19:48:46 »
    Raczej co innego, ja mam Athlona 4200, 3gb, GF9800 i mogę grać na bs 250 w miarę płynnie, wydajność mam na 131%.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2254 dnia: Października 02, 2010, 20:58:07 »
    Dziwne... A mnie przy ustawianiu bsizer mówi nie więcej jak 200 bo ci powyrywam...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2255 dnia: Października 02, 2010, 21:09:17 »
    Właśnie dziwne, bo jak się jeszcze przyznam że mam Vistę...
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2256 dnia: Października 02, 2010, 21:34:08 »
    :) Ja siódemkę, ale to chyba plus, bo na xp ciął mi się nieprzyzwoicie, a teraz jak ręką odjął... Tylko ten rąbany buffer... Pisali coś że wyszedł patch do warbanda, który to likwiduje, czyli jednak to bug M&B. Przydałby się jakiś dział techniczny, bo tak to niby jeden z drugim wie, ale znaleźć to na forum, to nocka z głowy...

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2257 dnia: Października 02, 2010, 22:01:01 »
    Porobiłem te wszystkie modyfikacje w plikach, czyli redukcja drzewek, górek i jakieś inne popierdółki z forum TW i widać, że to działa, więc wszystkim polecam.

Offline Jamolin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2258 dnia: Października 03, 2010, 14:10:03 »
    gra łapie zawiechy jak wchodzę w opcje lub do gospody (mam zdrowie na minusie) nie mam dźwięku porąbało się wszystko .Jestem w jakimś 330 ok. dniu
    Chyba zainstaluję wszystko od nowa ale sejva i tak mi wczyta ze zdrowiem na minusie

Offline tornaddos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2259 dnia: Października 03, 2010, 16:54:48 »
    Ściągnołem se tego moda i stwierdzam ,że jest fajny (fajne nowe dżwięki, nowi przeciwnicy,nowe przedmioty,nowa mapa, i AL zostało poprawione) tylko że z moim angielskim troche słabo i dlatego się pytam czy jest spolszczenie jak tak to proszę bardzo o podanie linku.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2260 dnia: Października 03, 2010, 17:38:41 »
    Ściągnołem se tego moda i stwierdzam ,że jest fajny (fajne nowe dżwięki, nowi przeciwnicy,nowe przedmioty,nowa mapa, i AL zostało poprawione) tylko że z moim angielskim troche słabo i dlatego się pytam czy jest spolszczenie jak tak to proszę bardzo o podanie linku.
    Jest taki dział "spolszczenia modów"...
    Nie tylko z angielskim...:)

Offline tornaddos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2261 dnia: Października 03, 2010, 18:18:35 »
    Aha zapoimniałem że ten wątek istnieje. A teraz jak zainstalować spulszczenie bo mi niechce działać

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2262 dnia: Października 03, 2010, 18:56:29 »
    Po prostu, klikasz 2 razy na spolszczenie exe... Tylko musisz zainstalować w pliku langague, w pliku Prophesy of Pendor 3.1, w pliku modules, w pliku M&B.
    Poza tym, musisz mieć spolszczoną podstawkę.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2263 dnia: Października 04, 2010, 08:36:47 »
    wie ktoś od czego konkretnie zależy ilość szlachciców których można powołać ? od honoru,ilości włości a może od reputacji ?

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2264 dnia: Października 04, 2010, 18:06:32 »
    Jestem gdzieś koło 250 dnia w grze, swoje królestwo mam, a jakże. Jakąś połowę rodzimego Empire zająłem, ale ciężko ich zgnieść, bo (dzięki mojej wcześniejszej pomocy) zajeli jakąś 1/3 Revasternu...ale i tam mi nie uciekną :D Oprócz tego zająłem pograniczne zamki Sarleonu + Larię. Armie udało mi się nająć raz, za 10k dostałem 4 hero adv. i 115 bladesmanów...dołożyłem od siebie 60 ciężkozbrojnych i była obsada zamku.

Ilość szlachetnie urodzonych nie wiem od czego zależy. Ale gromadzą się, bo jak trzy tygodnie do zamku na uboczu nie zaglądałem to jakiś 15 zrekrutowałem za jednym razem. Nie mówiąc o 5 Nieśmiertelnych :)

Łuk od bogini dostałem dość późno, bo koło 200 dnia. I wkurzyłem się. Bo miałem 44 level i 6 power draw (potrzebne było 7). Jakoś jednak naexpiłem poziom i na szczescie power draw było dostepne, uff...łuczek fajny. Troche niecelny, ale jak walnie to zabija na miejscu, niekoniecznie headshotem. Oprócz tego biegam z Fine Claymore, 50-ileś obrażeń, półtoraręczny, tarcza i zwykłe strzały (bo 40 w kolczanie). Zawsze chciałem przejść całkowicie na dwuręczny, bo denerwuje mnie jak czasem muszę ciąć drugi raz by ktoś się ostatecznie kopytami nakrył...ale patrząc na moją pokrytą strzałami, bełtami i oszczepami tarcze po każdej bitwie ochota przechodzi. No i tarcza jest nieoceniona na koniu jak czasem mam ochote pobrykać a wróg ma ciężkozbrojnych z włóczniami.