Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684235 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline artulos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2070 dnia: Sierpnia 30, 2010, 07:37:34 »
    Ja potrzebowałem tylko soli i zeby opuscic lokację trzeba przejsc na jej koniec.

Wie ktoś co trzeba zrobić w quescie z ghost lady? Rozmawiałem z kazdym i co dalej?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2010, 11:09:16 wysłana przez artulos »

Offline sm_ogar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2071 dnia: Sierpnia 30, 2010, 12:03:37 »
    (click to show/hide)

Mam nadzieję, że pomogłem .Btw nie jestem pro evil transtatorem więc mogą być jakieś nieznaczące błędy w tłumaczeniu
    No pain no gain ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2072 dnia: Sierpnia 30, 2010, 13:41:04 »
    O tym queście też jest w FAQu :P

Offline sm_ogar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2073 dnia: Sierpnia 30, 2010, 13:59:43 »
    HUtH, ale w angielskiej wersji, a nie wszyscy rozumieją ten język, dlatego pozwoliłem sobie przetłumaczyć ;p
    Może doklej do swojego faq moje wypociny jeśli ma to jakiś sens ;d
    No pain no gain ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2074 dnia: Sierpnia 30, 2010, 14:08:21 »
    No właśnie to już tam było :) Pozmieniam pytania, żeby było bardziej jasne, co się w tych spoilerach kryje.

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2075 dnia: Sierpnia 30, 2010, 15:11:51 »
    Faktycznie lordowie Noldorów jakoś nie chcą się pojawić... czy ktoś już ich spotkał?

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2076 dnia: Sierpnia 30, 2010, 15:31:35 »
    (click to show/hide)

Mam nadzieję, że pomogłem .Btw nie jestem pro evil transtatorem więc mogą być jakieś nieznaczące błędy w tłumaczeniu

Ja to już wszystko zrobiłem. Pogadałem z 4 osobami i nic dalej nie mogę zrobić :)
    Ten opis znałem wczesniej ale mimo to nic się nie dzieje

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2077 dnia: Sierpnia 30, 2010, 16:05:24 »
    Witam
    W jaki sposób mogę wypowiedzieć wojnę Imperium? Nie należę do żadnego królestwa. Mam z nimi dobre stosunki i chcąc napaść na ich zamek nie mam opcji oblężenia. Czy jest możliwość jakiegoś dyplomatycznego wypowiedzenia wojny? Czy po prostu muszę zgrabić kilka wiosek??

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2078 dnia: Sierpnia 30, 2010, 16:10:39 »
    Trzeba miec z nimi minusowe relacje a zeby takie miec trzeba zaatakowac ich karawanę albo w trakcie ich bitwy stanąc po stronie przeciwnika (ale to chyba nie bedzie mozliwe jesli ma sie dodatnie stosunki).

No i lipa z tym PoP-em. Mam dzien 508 i co chwila psuje się save i nie mozna wtedy z niego korzystac. Muszę wczytywac save z wczesniejszych dni. Zaczyna być niegrywalnie :( Niedlugo wszystkie się popsują

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2079 dnia: Sierpnia 30, 2010, 17:15:25 »
    No i lipa z tym PoP-em. Mam dzien 508 i co chwila psuje się save i nie mozna wtedy z niego korzystac. Muszę wczytywac save z wczesniejszych dni. Zaczyna być niegrywalnie :( Niedlugo wszystkie się popsują

Wiesz co ja miałem podobnie. Jak chciałem zapisać to wyskakiwało coś czerwonego i że gra się nie da zapisać. Sprawdż ile masz na C  ja miałem tylko 100 mb i musiałem usuwać, zrobiłem na 500 mb i mam spokój dodam że mam teraz ponad 300 dni więc jakoś idzie.
    Mam nadzieje że pomogłem.

Pozdrawiam
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline sm_ogar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2080 dnia: Sierpnia 30, 2010, 18:06:28 »
    (click to show/hide)

Ja to już wszystko zrobiłem. Pogadałem z 4 osobami i nic dalej nie mogę zrobić :)
    Ten opis znałem wczesniej ale mimo to nic się nie dzieje

Na pewno wypytałeś wszystkich?U jednego z podejrzanych nie było innej opcji diaogowej /zastraszenia czy czegoś w tym stylu?Może po prostu przeoczyłeś coś?
    Na forum talewords tyle to wcześniej napisałem tylko znalazłem, nie wiem może poszukaj na talewords ;s
    No pain no gain ;)

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2081 dnia: Sierpnia 30, 2010, 18:46:36 »

Wiesz co ja miałem podobnie. Jak chciałem zapisać to wyskakiwało coś czerwonego i że gra się nie da zapisać. Sprawdż ile masz na C  ja miałem tylko 100 mb i musiałem usuwać, zrobiłem na 500 mb i mam spokój dodam że mam teraz ponad 300 dni więc jakoś idzie.
    Mam nadzieje że pomogłem.

Pozdrawiam

U mnie nie ma problemu z zapisem tylko z wczytywaniem. Przy ostatnim napisie w czasie wczytywania wyskakuje bład. Na C mam 7gb wiec to nie problem
    Wczesniej pomylilem się i mam juz 608 dzien a nie 508.
    NIESTETY NIE DA SIĘ JUŻ GRAĆ. NIE MOZNA ODEGRAC ZADNEGO SAVE-A  

To zadnie jest zabugowane. Lepiej zeby nie brali się za robienie nowych zadan w PoP:)
    Jedną z osób, z którą mialem porozmawiac był Jerenghir Khan, który na początku był w zamku ze wszystkimi. Potem znikł i pokazywało mi w zadaniu, ze jest w innym moim zamku ale go tam nie bylo. Potem znalazlem go w w zamku mojego wroga i byl jego lordem :) Zdobylem zamek i odebralem przysięgę wiernosci od niego. Zobaczę co będę miał w opcjach dialogowych jak go spotkam następnym razem.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2010, 23:25:06 wysłana przez artulos »

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2082 dnia: Sierpnia 30, 2010, 22:56:20 »
    a propos wypowiadania wojen

Jest to jeden z absurdów Pendoru.
    Przeciwnicy z którymi masz relacje wręcz miłosne jednym ruchem wypowiadają nam wojnę bez żadnej przyczyny,
    a grasz musi obniżyć relacje do 0 (właśnie Imperium, 100 w relacjach ze mną, wykonało powyższy manewr).

Druga sprawa to (wg mnie) totalnie zepsute zakony. Piję do cen za ulepszanie... mega przesada.
    Założyłem Gryfów i dochodząc do poziomu 80k za awans nie doszedłem nawet do 100hp i 500 umiejętności o.O

O opłacie za szlachtę nie wspomnę.. wolałem stary system gdzie samemu się awansowało do rangi rycerza.

Wychodzi na to, że kosztowo i statami (niestety czasowo wieczność) najlepiej prezentują się Nieustraszeni Poszukiwacze Przygód.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2083 dnia: Sierpnia 30, 2010, 23:09:36 »
    wychodzi na to ze zaraz beda śmigały zedytowane troops.txt gdzie ewolucja idzie normalnie :)

sam tak sobie zrobie jak bede zaczynal nowa gre :D
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2084 dnia: Sierpnia 31, 2010, 00:27:40 »
    Witam!

W poprzedniej wersji (2.5) byłem już wystarczająco dobry a zarazem znudzony, więc zainstalowałem 3.01 i chyba zaczynam tego żałować...czemu?Mam 32 dzień i walczę u boku y...(tego z Pendoru, pret. Sarleonu), po zdobyciu zamku ...kennet (?), gra zaczęła mi się sypać...na początku, kiedy walczyłem o zamek miałem kilka zawieszek, ale pomyślałem, że to standard(zwykle w zamkach tak miałem - ograniczenie trupów do 40 i pomagało), więc zwiększyłem wydajność, co oczywiście pomogło., Po bitwie, zauważyłem bitwę  z udziałem mojego ziomka i wasala z Sarleonu, więc się dołączyłem.Gdzie problem?Właśnie tu!Od tego momentu gra się wysypuje, notorycznie, co 3 minuty(a'la mod do warband 1257AD, wer. pre8).Zapytacie: obniżyłeś grafikę, itp.?tak, nawet na minimum, i to samo.Bitwę raz ukończyłem i po chwili zostałem zaatakowany, przez drugi oddział, podjąłem się walki, a tu "CTD"(sic!).Co robić?

Ogólnie mod wydaje mi się o coraz sympatyczniejszy, pomijając ten problem.

PS.Opcję kodów mam wyłączoną, więc ich nie używam czasami ctrl + H lub X, zbyt mocno kusi...;p i używam paczki "stability"

Jest to jeden z absurdów Pendoru.
    Przeciwnicy z którymi masz relacje wręcz miłosne jednym ruchem wypowiadają nam wojnę bez żadnej przyczyny,
    a grasz musi obniżyć relacje do 0 (właśnie Imperium, 100 w relacjach ze mną, wykonało powyższy manewr).

A opcja: spotkać lorda i przekazać żądania, nie ma?